Annons
3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2021, februari 10 - 14:57
Dude
Bild för Dude
 Offline
Senast sedd: 2 månader 3 veckor sedan
Brons
Medlem: 2021-02-10 14:11

Ögonbrynslyft för skallig?

Hej.
Jag funderar på att göra ett ögonbrynslyft/ansiktslyft eftersom mina ögonbryn med tiden sjunkit ner och nu är det ansträngande att öht hålla ögonen öppna. Jag trodde att en ögonlocksoperation skulle åtgärda problemet men efter konsultation hos Polarkliniken (Anders) så föreslog han både övre ögonlock- och ögonbrynslyft. Ögonbrynslyft hade jag inte alls tänk på. Nu några veckor senare så har jag faktiskt (med kirurgtejp) tejpat upp ögonbrynen ca 1 cm på kvällarna för att helt enkelt testa hur det känns (jodå, kommentarerna hemmavid har varit många :) . Jag inser nu att det är fullt möjligt att det räcker men ögonbrynslyft för mig men nu till kruxet. Eftersom jag är skallig så är ett ansiktslyft inte en bra lösning då det inte finns något hår att dölja ärret under. Anders föreslog att man istället (vilket tydligen inte var så ovanligt bland män) lägger snittet precis ovanför (eller i kant med) ögonbrynet. Jag har lite svårt att föreställa mig hur själva ärret kommer att se ut (bleknar ju med tiden) så jag undrar om någon har gjort en sån operation (nöjd?) och om det ev finns någon med några närbilder på resultatet?

Tips och erfarenheter mottages tacksamt.

Annons
2021, februari 11 - 19:06
Marina
Bild för Marina
 Offline
Senast sedd: 32 min 58 sek sedan
Moderator
Medlem: 2010-04-14 19:00

Just det har jag inte gjort, men jag har sen 12-årsålderna haft ett ärr i ena ögonbrynet, där det inte växer några strån. Jag har numera tatuerade bryn i liite annorlunda form än mina naturliga hade från början, så ärret sitter delvis utanför brynet nu, men det tänker man faktiskt inte på.
Hur har du det med "färgerna", vad har du för färg på dina bryn och din hy, har du hyfsat täta bryn med lite volym, så kan de förmodligen maskera ärren ganska bra? Jag tror att det blir bra när det är läkt. Du kan ju använda en genomskinlig silikongel när ytan har läkt, för att ge ännu diskretare ärr.

Du kan kolla mitt ärr i min profil (höger öga i bild), men det är alltså inte ett operationsärr utan en skada som inte ens syddes, men du kan också se vilken effekt det blev av att tatuera demöver det, om det är något du vill överväga som en plan B. (Nu har jag tatuerat om brynen, det där var ett tag sen, men ändå).

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
47 år, 164 cm, 64 kg?
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Rösta gärna i våra undersökningar och ta del av andras svar!

2021, februari 12 - 21:16
lunsan
Bild för lunsan
 Offline
Senast sedd: 4 tim 10 min sedan
Silver
Medlem: 2011-08-22 15:23

Kirurgen jag går till ska även lyfta ögonbrynen i samma snitt som övre ögonlock . Diamond i Örebro . Kolla med honom kanske ang det ?

Kön: Tjej/Kvinna
Vikt: 52 kg
Längd: 158 cm
Ålder: 35 år
Antal Barn: 2
Har 295 cc = c-kupa och gjort fettsugning.