Annons
4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2019, februari 26 - 12:09
Elly
Bild för Elly
 Offline
Senast sedd: 1 år 3 månader sedan
Brons
Medlem: 2019-02-26 12:02

Käkkirurgi utan remiss?

Hej sötisar!

Jag undrar om det finns käkkirurger som utför käkoperationer av estetiska skäl? Utan att man behöver en medicinsk remiss från en tandläkare.

Jag vill gärna operera både under- och överkäken så att dessa inte är så utstående som dom är idag. Jag har läst på en hel del dom senaste åren, och under- och överkäkens utseende påminner starkt om vad som kallas för bimaxillary protrusion (bimaxillär protrusion på svenska, dock får man ut fler och bättre sökträffar på engelska).

Det är inte ett extremt ansiktsdrag i mitt fall, men tillräckligt markerat för att jag ska i
tycka att det är jobbigt, och jag har velat göra något åt det så länge jag kan minnas.

Jag har vad min tandläkare kallar för ett mindre bettfel, men det är inget som man opererar för och det kan korrigeras på andra sätt. Den typen av käkkirurgi jag vill göra får man oftast via landstinget (om jag förstått det rätt) och man måste alltså först och främst ha ett tillräckligt stort bettfel för att en tandläkare ska skicka en remiss till Ordontologiska (?) avdelningen på sjukhuset.

Nu lever inte mitt bettfel upp till det här kravet och trots att jag upplever problem med mitt bett (tandläkaren planerar mildare åtgärder) så är det främst av estetiska skäl jag vill minska framskjutningen av min under- och överkäke. Speciellt underkäken.

Jag undrar alltså om det finns käkkirurger (på plastikkliniker eller dylikt) som utför dessa typer av käk-operationer av estetiska skäl? Alltså utan att det ska behöva gå via landstinget och utan att man behöver en remiss från en tandläkare. Som vanlig plastikkirurgi med andra ord.

PS.
1. Jag vet att botox kan ändra käkmusklernas form osv. men jag vill alltså att under- och överkäken ska flyttas bakåt.

2. Jag har läst på om hur dessa operationer går till och att man många gånger behöver ha tandställning en längre tid innan operationen.

Annons
2019, februari 28 - 08:48
TimeForChange
Bild för TimeForChange
 Offline
Senast sedd: 3 månader 3 veckor sedan
Silver
Medlem: 2017-09-16 12:30

Du kan kolla med Smile Tandvård, dom finns lite här och där i Sverige. Det är som att gå till vilken privat tandläkare som helst, men de har en egen specialisttandläkare. Det är ju ingen garanti att dem heller tycker att det är ett problem, men det kan ju vara värt med en "second opinion".

39 år, inga barn.
Strl före op: A/B cupa (ojämn storlek på brösten)
Strl efter op: C cupa (nu är de D-cupa pga. viktuppgång och ålder)
Opererade mig på Lidingökliniken
Har 450cc och 400cc anatomiska Cristalin Vertex (tror det stavas så) och inga komplikationer.
Framtidsplan: Att ta ut implantaten och göra ett lyft & ev. en liten fettransplantation
12/3 2019 Proforma Clinic: Uttag implantat/Explantation

2019, mars 1 - 01:13
Dreaming_moon
Bild för Dreaming_moon
 Offline
Senast sedd: 1 år 2 månader sedan
Brons
Medlem: 2019-03-01 00:59

Det korta svaret på din fråga är nej. Det är 100% omöjligt att göra den typ av operation som du beskriver privat i Sverige. Den görs endast på dom stora sjukhusen, aldrig på privata kliniker.

Men, om du har problem med ditt bett så tycker jag att du ska be din tandläkare att skriva en remiss till en käkkirurgisk avdelning på ett sjukhus. Om tandläkaren vägrar så testa en annan tandläkare. Det är möjligt att käkkirurgerna på sjukhuset inte tycker att felet är tillräckligt för operation men det är även möjligt att din tandläkare gör en felaktig bedömning eller har ett intresse av att istället behandla dig själv.

2019, april 1 - 10:08
DonkaDonk
Bild för DonkaDonk
 Offline
Senast sedd: 1 år 1 månad sedan
Brons
Medlem: 2014-07-15 17:18

vill ocksa gora detta for kosmetiska skal. men man kan inte gora det i sverige

bbl

Annons