Annons
15 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2021, april 17 - 20:19
Hannal
Bild för Hannal
 Offline
Senast sedd: 2 dagar 6 tim sedan
Brons
Medlem: 2021-04-17 16:51

Misslyckad näsplastik - behöver råd!

Vore så tacksam över råd från någon som vet och som kanske gått igenom samma sak som jag. Genomförde en misslyckad näsoperation för fem veckor sedan. Tyckte egentligen om min långa näsa, med hög profil, men fastnade i en idé om att jag skulle ändra den lite grann för att få den perfekt. Ångrar mig något oerhört nu. Jag ville ha en konservativ förändring med mindre synliga näsborrar från sidan (framifrån syntes de knappt) och en något minskad näsa utan att ändra grundformen. Allt gick så himla fort vid konsultation och operationen, och jag upplevde att jag inte blev lyssnad på av kirurgen. Men dum som jag var så avbröt jag det inte. Min näsa ser nu helt annorlunda ut efter operationen och jag mår så himla dåligt. Jag känner inte igen mig själv längre. Jag skäms över att jag tagit ett sånt dåligt beslut, vill inte träffa folk och vill helst dra tillbaka tiden och göra allt ogjort. Kirurgen har sänkt min näsa väldigt mycket så inget av min höga profil som jag tyckte om finns kvar, den är platt. Han har gjort en oestomi men näsan är trots det bredare än innan troligtvis för att den så pass sänkt på höjden. Därtill är den lyft (för det tyckte kirurgen alltid ska göras) så ist för en lång näsa med böj har jag nu en kort uppåtnäsa med synliga näsborrar framifrån. Jag vet att jag fortfarande är svullen men jag har svårt att se att mycket av det jag saknar av min gamla näsa kan komma tillbaka efter alla ändringar som gjorts. Är det någon som varit med om samma sak? Vad kan jag förvänta mig av fortsatt läkningsprocess? Kan jag åtgärda det här med en sekundär näsplastik och få tillbaka höjden på näsan och droppnäsan eller är det kört? När kan man tidigast göra en korrigering och vilken kirurg kan jag lita på?

37år, 165cm, 50kg

Näsplastik
Op mars 2021, Lidingökliniken

Annons
2021, april 19 - 01:53
Eliana19
Bild för Eliana19
 Offline
Senast sedd: 2 dagar 19 tim sedan
Brons
Medlem: 2021-03-15 07:52

Hej Hanna
Vad tråkigt att du upplever detta☹. Jag har själv haft näsplastik och vet hur det känns med förändringen. MEN gällande formen är det väldigt tidigt att bedömma. Du ska absolut inte titta på den för ofta nu då den kommer att förändras under de kommande månaderna.
Min näsa var bredare och spetsigare än vanligt under de första månaderna men sedan blev den bara bättre och bättre dessutom accepterade jag den med tiden.
Sedan går det oftast att göra revision näsplastik om man är helt missnöjd med sitt op. Vänta bara ett år och sedan gör en bedömning. Ha tålamod tjejen!

2021, april 19 - 16:00
Hannal
Bild för Hannal
 Offline
Senast sedd: 2 dagar 6 tim sedan
Brons
Medlem: 2021-04-17 16:51

Hej Eliana19. Tusen tack för ditt svar! Det gör att det känns lite mer hoppfullt. Jag ser och känner att jag är väldigt svullen, men det är svårt att avgöra vad som är vad. Och är rädd för att en del ska vara bestående. Det är läskigt att inte känna igen sig själv, speciellt när veckorna går. Hur lång tid tog det för din svullnad att gå ner? Är mest orolig över tippen som är lyft. Kan en lyft tipp sjunka speciellt mkt? Den har sjunkit lite sedan op men jag har fortf väldigt synliga näsborrar framifrån och jag ville ha motsatsen, dvs mindre eller inte alls synliga näsborrar framifrån.

37år, 165cm, 50kg

Näsplastik
Op mars 2021, Lidingökliniken

2021, april 19 - 16:56
Chloe
Bild för Chloe
 Offline
Senast sedd: 1 dag 6 tim sedan
Brons
Medlem: 2021-04-11 16:59

Hej!
Jag opererade mina luftvägar i näsan för andningens skull när jag var kring 20år. Dom tog brosk från tippen på mig för att vidga näsvingarna samt gjorde luftgångarna i näsan större. Dom första 3 månaderna kände jag mig som quasimodo med svullet ansikte, blåtiror och svullen näsa. Jag tyckte det va en jobbig tid men efter 3 månader var det STOR skillnad på mitt mående och på näsan. Efter dom 3 månaderna har jag aldrig tänkt mer på näsan mer faktiskt, den vart finare o finare för varje dag som gick och jag hade redan bestämt innan op att jag gör det här en ggn sen får det bli som det blir för jag tror man lätt kan stirra sig blind+att man blir i obalans efter en operation så ha tålamod så kommer det bara bli bättre för var dag som går, det är jag säker på. Stor kram!

Annons
2021, april 19 - 22:05
Marina
Bild för Marina
 Offline
Senast sedd: 6 tim 54 min sedan
Moderator
Medlem: 2010-04-14 19:00

Den postoperativa s k grisnäsan är ett vanligt fenomen som till stor del beror på att svullnaden drar upp nästippen och det finns gott hopp om det rättar till sig. Det tar låååång tid för en näsa att läka, uppemot ett år pågår en visss läkningsprocess, så ge inte upp ä'n, du har inte sett slutresultatet.
 

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
47 år, 164 cm, 64 kg?
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Rösta gärna i våra undersökningar och ta del av andras svar!

2021, april 20 - 09:11
Amygdala
Bild för Amygdala
 Offline
Senast sedd: 1 dag 7 tim sedan
Silver
Medlem: 2019-07-09 13:46

Hos vem gjorde du din op? Jag kände lite som du gjorde i början, hade hög näsrygg innan, (vilket jag tyckte var charmigt bland men ibland fult) kände först att oj vad låg den blev i profil samtidigt som den kändes större framifrån än innan. Ca 2 månader efter op så förändrades detta då näsryggen hade blivit högre igen! Och svullnaden försvann vilket gjorde att den inte såg större ut framifrån längre. Nu har det gått ett halvår efter och känner att jag gillade den lite lägre näsryggen ändå, kontaktade kirurgen och han sa att det kan bero på överdriven bennybildning. Så ska på återbesök om ca en månad. Det kanske händer dig med ;) eller så kanske du lär dig tycka om din nya efter ett tag :)

0 barn, 25år, 170cm, 57 kg.

Näsplastik, november 2020 på Akademikliniken, Jonas röjdmark.

Konsultation bbl, mars 2021
Nordiska kliniken, Mattias Elmér

2021, april 20 - 14:18
PlastikOp
Bild för PlastikOp
 Offline
Senast sedd: 2 veckor 15 tim sedan
Brons
Medlem: 2021-03-28 19:00

Hej!
Jag har själv opererat min näsa 3 (ja, 3!) gånger. Gick först till en klinik, där jag gjorde den två gånger. Först operationen, sen korrigeringen och den blev bara värre och värre och sen sa min kirurg att man inte kunde göra något. Det var fruktansvärt och jag mådde dåligt i flera år över min näsa, så till den grad att jag tillslut knappt ville vara med på bild. Det var riktigt illa och jag mådde superdåligt, precis som du beskriver så känner man sig dum fastän man inte är det alls. Man genomför operationen i hopp om ett visst resultat, och att då få ett helt annat är jättejobbigt. OBS. Menar då inte naturlig svullnad som lägger sig, utan jag menar t.ex som min som fick stora broskbildningar, blev helt sne osv... Det var hemskt.
Jag rekommenderar verkligen att du går till Astoriakliniken i Stockholm, på konsultation med P-O (Per-Olle) Haraldsson för rekonstruktiv kururgi om det är så att din näsa efter svullnaden har lagt sig får dig att må dåligt.

Jag är nu här och håller på att fylla i min profil.
I bagaget har jag misslyckade näsoperationer, misslyckad bröstoperation där jag tillslut tog ut implantaten och är jätteglad att jag gjorde det. Och nu senast en misslyckad fettsugning av mina ben som jag själv letar svar på över vart jag ska vända mig...

Kram om dig för jag vet att det är jättejobbigt att vara i just din sits. Jag rekommenderar att du kollar på Astoriaklinikens hemsida, där kan du själv se hur otroligt avancerad plastikkirurgi han (P-O) kan. Det är allt ifrån fallolyckor till medföddheter osv. Kolla! Det var det som övertygade mig och nu är jag jättenöjd med min näsa.
Väldigt synd att jag behövde må så dåligt i så många år men sjukt tacksam över att han kunde fixa den.

Annons
2021, april 20 - 16:41
Hannal
Bild för Hannal
 Offline
Senast sedd: 2 dagar 6 tim sedan
Brons
Medlem: 2021-04-17 16:51

Hej Chloe! Tack för svar! Jag ska försöka ha lite is i magen och hålla ut 6 veckor till, då har det gått 3 månader. Hoppas att det skett en förändring till dess för jag vill verkligen inte göra om det här igen, har nog inte psyke för det.

Tack, marina, för stöttande ord. Menar du alltså att även en tipp som är fastsydd högre upp kan sjunka en hel del?

37år, 165cm, 50kg

Näsplastik
Op mars 2021, Lidingökliniken

2021, april 20 - 16:43
Hannal
Bild för Hannal
 Offline
Senast sedd: 2 dagar 6 tim sedan
Brons
Medlem: 2021-04-17 16:51

Hej Amygdala! Vad sjukt att den växte tillbaka. Hoppas att min gör det. Det är så himla jobbigt att svullnaden på sidorna av näsan sitter i så länge. Blir nervös över att det är bestående. Ska du operera din näsa igen?

37år, 165cm, 50kg

Näsplastik
Op mars 2021, Lidingökliniken

2021, april 20 - 18:06
Hannal
Bild för Hannal
 Offline
Senast sedd: 2 dagar 6 tim sedan
Brons
Medlem: 2021-04-17 16:51

Hej PlastikOp. Vad tråkigt att höra att du fått genomgå så många jobbiga o misslyckade operationer. Jag hoppas att svullnad har en del att göra med hur konstig jag ser ut just nu, men är rädd för att det ändå kommer att vara saker som jag kommer att vara missnöjd med så småningom när svullnaden lagt sig. Jag hoppas på det motsatta men om inte är Haraldsson ett bra tips!

37år, 165cm, 50kg

Näsplastik
Op mars 2021, Lidingökliniken

Annons
2021, april 24 - 20:14
Gamby
Bild för Gamby
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 4 dagar sedan
Stål
Medlem: 2019-09-16 10:02

jag rekommenderar också att du avvaktar i några månader till innan du fattar beslut på huruvida korrigera näsan eller inte, det är för tidigt helt enkelt.

Ålder: 37 år, Längd: 188cm, Vikt: ca 88kg
Intresserad av: nyfiken på näsplastik
Har nu: En knöl på näsan
Vill ha: Rak näsa
Klinik/Läkare: Astoriakliniken/PO H.