Annons
3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2021, maj 3 - 02:07
hjortzbergf
Bild för hjortzbergf
 Offline
Senast sedd: 10 tim 3 min sedan
Brons
Medlem: 2021-05-03 01:51

Näsplastik genomförd Astoriakliniken lokalbedövning

Hej!

Jag tänkte att jag skulle kunna berätta om min upplevelse av att ha opererats på Astoriakliniken. Jag var där i onsdags och opererades av P-O. Har varit på två konsultationer hos honom innan dess och 2 på andra kliniker med.

Jag kan börja med att säga att jag var SÅ nervös. Jag har bokat om den här operationen 4 gånger och hade verkligen ångest trots att jag velat göra detta i 15 års tid. Har haft problem med att andas och visste att jag behövde göra det av både den och kosmetiska anledningar.

Konsultationerna upplevde jag som rätt opersonliga och snabba, men han förstod vad jag ville göra och han kändes mycket proffsig. De andra två jag gick till kändes nästan sliskiga och ”säljiga”, det ville jag undvika. Jag fick ett förmånligt ”corona-pris” med ett andrag på några tusenlappar, inte för att det spelade någon roll men det var ju i alla fall en bra bonus trots att jag hade valt P-O oavsett.

Jag kom dit 8:00 på operationsdagen, otroligt nervös över att jag bara skulle få halvnarkos och lokalbedövning. Uttryckte hur nervös jag var och de lugnade mig med att jag förmodligen skulle somna direkt med allt lugnande jag fick. Däremot blev det tvärtom, jag svarade inte på narkosen utan blev snarare lite pigg och uppspeedad, så jag var klarvaken under hela operationen som tog 2,5 timmar (kändes dock kortare). Det var inga problem alls! Jag kände ju såklart VAD de gjorde, att han hamrade, slipade, ja allt han nu gjorde, men det gjorde inte ont utan man vande sig vid känslan och ljuden efter bara några minuter. Det är klart att det var lite obehagligt ibland men jag trodde att det skulle vara SÅÅÅÅ mycket värre. Tänk er då att jag var ett nervvrak. När operationen är över är jag fortfarande helt pigg och alert, får lägga mig ned i 2 timmar och vila innan det var dags att ta en taxi hem.

Första dagen mådde jag toppen, kände ingenting och mådde verkligen oförskämt bra. Det jobbigaste var tamponaderna jag hade i näsan, de gjorde att jag inte kunde andas med näsan ALLS och det var svårt att äta, svälja och främst sova. Jag sov ingenting de första 2 nätterna pga detta men så fort de drogs ut var det lugnt och jag kände mig fri igen. Smärtan har varit helt hanterbar med Alvedon och citodon vid behov. Nu har det gått 5 dagar och mina blåmärken på ögonlocken är kvar medan de under ögonen och runt näsan börjar lägga sig.

Än så länge ser näsan såååå fin ut. Rak, tippen har formats om och kommit ner precis som önskat, den ser smalare ut och jag har en bra magkänsla. Ska tillbaka på återbesök imorgon för att bara kolla att allt är ok och sedan ryker gipset om 10 dagar.

Tänker att ni får ställa vilka frågor ni vill så ska jag försöka svara :)

Annons
2021, maj 3 - 11:18
Akino
Bild för Akino
 Offline
Senast sedd: 2 dagar 15 tim sedan
Brons
Medlem: 2021-05-03 11:10

Hur omfattande var operationen? Var det näsryggen, tippen eller både och? Och vad var det du inte tyckte om med din näsa innan?

2021, maj 3 - 13:44
hjortzbergf
Bild för hjortzbergf
 Offline
Senast sedd: 10 tim 3 min sedan
Brons
Medlem: 2021-05-03 01:51

Näsrygg, tipp och att räta ut nässkiljeväggen som var helt sned från en gammal skada! Så en väldigt omfattande och ”komplicerad” operation enligt P-O. Jag ville fixa andningen och ta ner tippen samt räta ut den så att den inte längre såg sned ut. Den smalnades även av något!