Annons
6 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2021, maj 3 - 13:41
emi92
Bild för emi92
 Online
Senast sedd: 2 tim 20 min sedan
Brons
Medlem: 2020-12-17 00:32

Opererade näsan hos P-O i onsdags

Jag opererade min näsa hos P-O i onsdags. Vill gärna diskutera med er som har opererats där hur ni upplevde honom, övrig personal och kliniken?

Annons
2021, maj 3 - 13:46
hjortzbergf
Bild för hjortzbergf
 Offline
Senast sedd: 8 tim 48 min sedan
Brons
Medlem: 2021-05-03 01:51

Var också där i onsdags, förmodligen innan dig? Jag upplevde honom som opersonlig och lite obrydd men väldigt proffsig när det gällde själva operationen. Lena kändes lite virrig och hade dessutom bokat in mig för återbesök på fel dag... Kliniken tyckte jag var väldigt trevlig och jag är nöjd med helhetsupplevsen trots att P-O inte var supertrevlig. Jag tyckte dock det var lite märkligt att han inte sa hejdå när jag var klar? Haha. Hur kände du?

2021, maj 3 - 16:19
emi92
Bild för emi92
 Online
Senast sedd: 2 tim 20 min sedan
Brons
Medlem: 2020-12-17 00:32

Haha men åh så kul att du hör av dig det måste ha varit dig jag såg för det var nog bara vi två som opererades den dagen och jag var så nervös innan min operation jag ville så gärna fråga dig hur du upplevde allt för att dämpa min nervositet men jag vågade aldrig komma förbi ditt rum. Såg bara när du pratade med Lena efter din operation och då såg du väldigt pigg ut!

Jag håller helt klart med dig, 100%. Man vet inte riktigt vad han tänker och dessutom så frågade han aldrig om mina egna åsikter utan körde på sitt egna race därav upplevdes han som väldigt obrydd. Och att han inte sa hejdå efter operationen var också väldigt väldigt märkligt haha. Jag tänkte att han kanske kikar in i rummet sen men det gjorde han heller inte. Hur som helst, min upplevelse av själva operationen var bra förutom att min operation tog längre tid än vad den skulle så bedövningen släppte och jag började känna smärta men det där är en annan historia.
P-O är väldigt duktig och verkar kunna sin grej. Som jag skrev här ovan så tog min operation längre tid än vad den skulle (opererades nästan i 4h istället för 2) så under tiden han opererade mig kom det in patienter till kliniken som skulle ha konsultation hos honom. Då märkte jag att han blev väldigt stressad och sa att vi inte kommer hinna göra klart allt och då sa Lena att jag får komma in på en till ”mindre” operation för att korrigera dessa små fel som kvarstår. Då fick jag lite panik och sa att jag inte vill opereras igen då detta var min 3e näs operation. Då tror jag att PO fick lite dåligt samvete så han började greja med det sista i all stress utan att kolla om jag kände något tills jag började skrika av smärta och sa att det gjorde jätte ont, då satte Lena i lite mer bedövning. Nu i efterhand tror inte att han gjorde det lika utförligt och bra som han hade gjort om han hade haft mer tid. Där tänkte jag direkt att dem borde ha bättre framförhållning, om dem visste att min operation kommer att ta tid när dem väl öppnade upp min näsa hade dem kunnat ringa och flytta fram konsultations tiderna då de tog 2h längre än väntat.
När jag väl var klar så följde Lena mig till rummet jag la mig i sängen och väntade ivrigt på att få i mig något i magen. Lena kom med en festis och sa att jag kunde gå hem när jag kände för det. Då tänkte jag okej men borde inte dem åtminstone låta mig ligga kvar en stund för att se hur jag mår. Jag fortsatte ligga kvar där och väntade ivrigt på mina mackor men dem kom aldrig.. till slut fick mamma gå till Lena och fråga om jag kunde få något att äta. Hon svarade att dem kanske hade någon ris kaka som hon kunde ge mig. På tidigare kliniker där jag har opererats så har jag alltid fått en hel bricka med massa gott efter operationen, så som mackor, yoghurt, te, kaffe etc.. så jag blev lite ställd där och tänkte ”efter vården här är inte alls bra trots att man betalar så mycket pengar” det kändes lite som att dem bara ville bli av med en. Efter en stund kom Lena med 2 riskakor och en festis till. Hon hade även med sig lite tabletter och salva som jag skulle ha med mig hem. Jag gick på toa, sen började jag klä på mig för att gå hem, jag gick ut men ingen var där så jag sa aldrig hejdå men förmodligen hörde hon när jag öppnade dörren så hon sprang efter mig i korridoren för att ge mig någon plast grej jag ska ha i näsan när jag tagit ut tamponaderna. Så jag håller med om att hon upplevs lite vimsig. Jag ska ta bort gipset på måndag, vi får se vad jag får för upplevelse då. Återkommer till dig :)
När ska du ta bort ditt gips? Och hur gick din operation?

2021, maj 3 - 16:56
emi92
Bild för emi92
 Online
Senast sedd: 2 tim 20 min sedan
Brons
Medlem: 2020-12-17 00:32

Juste!
Jag fick hem sån plast grej som jag ska ha i näsan efter att jag dragit ut tamponaderna. Drog ut den sista tamponaden igår men jag glömde sätta i plast grejen i näsan. Vet du varför man ska ha den? Tror du det är för sent att sätta dit den nu?

Annons
2021, maj 3 - 18:51
hjortzbergf
Bild för hjortzbergf
 Offline
Senast sedd: 8 tim 48 min sedan
Brons
Medlem: 2021-05-03 01:51

Åh jag förstår verkligen att det kändes jobbigt att operationen drog ut på tiden!!! Inte alls ok att de beter sig stressigt och fortsätter operera trots att du känner smärta?! Blev också förvånad över att man inte fick något att äta och att han inte sa hejdå. Väldigt konstigt faktiskt. Jag tror att det är som du säger - han är otroligt proffsig och duktig när det kommer till själva operationen (vilket såklart är det viktigaste) men allt runt omkring tyckte jag var oklart och lite flummigt. Jag fick höra på operationsdagen (samt i fredags när jag ringde för att dubbelkolla...) att jag skulle komma på återbesök idag, så jag tog taxi dit och när jag kom fram sa Lena att hon hade tagit fel på datum och att jag inte alls skulle komma idag? Trots att det stod i deras kalender enligt den andra sköterskan..? Så jag åkte snopet hem igen, men ska också ta bort gipset på måndag så det känns bra.

Jag vet tyvärr inte med skenorna då jag endast hade tamponader, du kanske ska ringa ”akutnumret” och fråga? All lycka till till dig, hoppas verkligen att du slipper en till operation. Vi håller varandra uppdaterade! <3 Jag skrev en full operationsberättelse igår som jag tror du kan hitta här någonstans!

2021, maj 5 - 21:49
AnnaMariaL
Bild för AnnaMariaL
 Offline
Senast sedd: 4 tim 1 min sedan
Silver
Medlem: 2020-02-20 17:23

Oj. Kliniken känns inte så professionell. Tack för bra och tydlig berättelse.