Annons
4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2021, februari 27 - 18:25
Traktor
Bild för Traktor
 Offline
Senast sedd: 1 månad 2 veckor sedan
Brons
Medlem: 2021-02-27 18:08

Röjdmark, Haraldsson, Rylander eller Sällström? Hjälp!

Hej alla!
Det är första gången jag skriver här och jag har aldrig tidigare gjort en näsoperation. Tänkte kort berätta varför jag vill operera mig.

Jag har en bruten näsa som jag fick som barn vilket har lett till att jag har fått en buckel på vänstra sida av min näsa som jag vill bli av med. Jag har även en nässkiljevägg som är sne - och som antingen blivit ett resultat från att jag fick en bruten näsa eller naturligt, då min pappa och syster har själva nässkiljevägg som är sne.

Min prio är att få bort buckeln, men även fixa nässkiljeväggen ifall kirurgen erbjuder ett bra pris. Annars är det endast buckeln jag vill få bort.

Min fråga är.. vilken kirurg ska en vända sig till i Stockholm? Jag har bokat en tid hos Jonas Röjdmark, men börjar känna mig osäker för att han inte ska ta mina önskemål på allvar.

De kirurgerna jag funderar på är Jonas Röjdmark, Richard Rylander, Peo Haraldsson och Kjell-Ove Sällström.

Vad är era erfarenheter av dessa kirurger? Ifall ni har vart hos en av dessa kirurger - ångrar ni att ni opererade hos den och önskade en annan? Isf, vem?

Det är många frågor, men hjälp mig gärna då jag är riktigt lost. Vill som sagt endast ta bort buckeln - som är relativt liten - i första hand.

Annons
2021, mars 8 - 23:48
jassis22
Bild för jassis22
 Offline
Senast sedd: 6 dagar 22 tim sedan
Silver
Medlem: 2020-07-01 15:01

Jag var på konsultation hos PO Haraldsson för några månader sen och fick ett väldigt bra intryck. Kände mig bekväm så fort jag gick in till hans kontor, han var trevligt och tillmötesgående. Vi pratade först om lite allt möjligt och skämtade lite.

Men sen när vi började prata om näsan blev han seriös och fokuserad. Det kändes som att han funderade mycket på mina önskemål och lyssnade noga. Han tittade in i näsan och påpekade att den var sne och undrade hur bra jag kunde andas. Han tog sedan fram ett förslag på datorn och frågade om det kändes relevant. Jag vill ju ha så liten näsa som möjligt så jag frågade om den kunde bli ännu mindre och då svarade han "nej". Jag tror inte han "godkänner" alla möjliga önskemål om jag ska vara ärlig, jag tror hans mål är ett naturligt resultat och jag respekterar detta. Så jag bokade tid så ska operera nästa vecka.

Kvinna 35 år
Vikt: 50 kg
Längd: 167 cm
Antal Barn: 0
Operation näsplastik 2021-03-16 (förändra utseende + korrigera sned nässkiljevägg)
Klinik/salong: Astoriakliniken - Stockholm
Läkare/Terapeut: Per-Olle "P-O" Haraldsson
Operation/Behandling: Näsplastik

2021, mars 16 - 07:12
LilyRose90
Bild för LilyRose90
 Offline
Senast sedd: 1 månad 2 dagar sedan
Brons
Medlem: 2020-11-09 20:52

Hej! Jag har bokat konsultation hos Kjell Ove Sällström nu på fredag för att bygga upp min nästipp, minska näsborrar och smalna av näsa. Jag kan skriva efter besöket och berätta hur det gick om du vill.

Inga barn, 30 år, 166 cm, 56 kg
Näsplastik bygga upp nästipp smalare näsa förminska näsborrar
Konsultation 19/3 Dr Kjell-Ove Sällström
Op ??/6
Motiva Ergonomix 400cc Full bakom bröstmuskeln

2021, mars 17 - 14:23
Ravinr
Bild för Ravinr
 Offline
Senast sedd: 1 månad 14 tim sedan
Brons
Medlem: 2020-07-05 11:42

Hej!

Jag är intresserad av ett väldigt minimalt ingrepp som gör det tyvärr svårt för mig att bestämma mig för att gå under kniven. Har en väldigt rak näsa men en liten genetisk puckelrygg som inte syns framifrån utan enbart i profil.
När jag ler så dras min näsa nedåt (tippar nedåt) och det är något som jag skulle vilja förändra. När det gäller ett sådant "dynamiskt problem" så är det många olika faktorer som spelar in, dvs näsligament som blir svagare med åldern och muskulaturen kring näsan och munnen (depressor septi nasi muscle: muscle affecting the nasal tip may contribute to its descending and ascending movements, creating a hypermobile nasal tip during speech and laughter).

Var på konsultation hos Jonas Röjdmark och förklarade min vision. Han förstod mig och tyckte att jag har en rak näsa som han inte ville korrigera mer än bara nästippen (rotation) och "puckeln". Han fotade min näsa och gav mig en 3D bild på det förväntade resultatet: var väldigt nöjd med hur näsan skulle se ut framifrån men i profil så var det en ganska stor skillnad. Näsan såg betydligt rakare ut men tippen var en aning för "roterad".
Nu är det så att bilderna ger en 70-80% bild av det slutliga resultatet. Är fortfarande osäker med tanke på att det är ett seriöst och permanent ingrepp.
Less is more när det gäller näsplastik och försöker hitta en kirurg som delar min vision kring det.
Har en vän som blev opererad av J. R och vi tycker båda att han har gjort ett fantastiskt och minimalt jobb med hennes näsa!

Lycka till!

25år, 163 cm, 60 kg
Näsplastik (primär)
Konsultation 10/8, Jonas Röjdmark,
Akademikliniken

Annons