Annons
3 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2021, oktober 25 - 16:48
91an
Bild för 91an
 Offline
Senast sedd: 1 månad 1 vecka sedan
Brons
Medlem: 2012-06-16 17:23

Ensidig ögonbrynslyft?

Hej!

Jag går i funderingarna att genomgå ett ögonbrynslyft på endast höger sida, då denna hänger ner märkbart mer än vänster sida, vilket även bidrar till att hud faller ner mer över det ögat. Ger ett väldigt trött utseende. Att tillägga är att jag har ganska kraftiga ögonbryn (man) så asymmetrin blir därför ännu mer tydlig.

Jag har redan haft ett videosamtal/konsultation med läkare vid Ögonlocksakademin, varpå denne då sa att jag inte har ptosis (hängande ögonlock, förslappad muskulatur) i egentlig mening då jag har fullgod rörelse i ögonlocket, men att det hängande ögonbrynet bidrar till den illusionen. Men istället för att lyfta själva ögonbrynet ansåg han hellre att ett ingrepp på själva ögonlocket skulle vara bättre - detta då ett ögonbrynslyft skulle bidra till ett missprydande ärr. Jag ställer mig ytterst tveksam till ingrepp på ögonlocket, då det 1) inte rör sig om ptosis och 2) ger fullgott resultat utseendemässigt bara genom att hålla upp ögonbrynet med fingret, då ögonlocket följer med. Nu vet jag ju dock att Ögonlocksakademin specialiserat sig på ingrepp av just detta slag, så deras expertis torde vara ganska så hög. Jag ifrågasatte inte dennes utlåtande, utan sa att jag ville vänta och fundera hur jag ville göra.

Är det någon annan som op:at sig hos Ögonlocksakademin (bra/dålig erfarenhet?)?

Som sagt så ämnar jag bara lyfta höger ögonbryn. Finns det några här med bra/dåliga erfarenheter av ögonbrynslyft och vill dela med sig av detta? Även rekommendationer till någon duktig kirurg?

Avståndsmässigt ligger Umeå bra till. Är det några som därför har erfarenheter av Polarkliniken, Aleris, eller annan plastikkirurgi i Umeå?

Mvh

Annons
2021, oktober 26 - 06:51
lunsan
Bild för lunsan
 Offline
Senast sedd: 1 månad 1 vecka sedan
Silver
Medlem: 2011-08-22 15:23

Vag skulle det bli för skillnad om man gör ingrepp i ögonlocket ? Förstår inte det riktigt .
Jag har lyft ögonbrynet inifrån på något sätt . Ögonbrynen är nu på lika höjd . Dock behöver ja ta mer av huden då han tog för lite

Kön: Tjej/Kvinna
Vikt: 52 kg
Längd: 158 cm
Ålder: 35 år
Antal Barn: 2
Har 295 cc = c-kupa och gjort fettsugning.

2021, oktober 27 - 18:30
C_C
Bild för C_C
 Offline
Senast sedd: 1 dag 17 tim sedan
Brons
Medlem: 2021-10-12 19:23

Men, sitter ögonbrynen i samma eller olika höjd?
Spontant känns det som att det borde funka vilket som, beroende på hur du ser ut.

Trött 40- som vill se piggare ut och förhoppningsvis slippa en del spänningshuvudvärk och migrän, letar därför bra info om ögonlocksplastik.