Annons
5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2021, november 17 - 15:18
AnnaAlicia
Bild för AnnaAlicia
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 6 dagar sedan
Brons
Medlem: 2021-03-09 20:36

Missnöjd med bemötande av kirurg

Hej!

Sorry i förväg för ett långt inlägg, men behöver få lite input gällande min upplevelse..

Jag opererade mig på en av de större klinikerna för ungefär 6 månader sedan. I och med att jag bor i norra Sverige och kliniken ligger i Stockholm så hade jag först en telefonkonsultation, vilken jag var väldigt nöjd med. Mina önskemål var något ökad volym och droppformade implantat för ett så naturligt resultat som möjligt. Kirurgen la fram ett förslag som jag var nöjd med och det kändes som att vi var överens så jag bokade in en tid några månader framåt. Jag blev även lovad en "riktig" konsultation innan op, på plats i Sthlm där jag skulle få känna på implantat och göra en 3D-simulering (eller vad det kallas). Ca en månad innan op ringde jag min kirurg och frågade om jag skulle komma in en dag tidigare för konsultation, han sa då att vi tar det på operationsdagen och att det då skulle få ta den tid som behövdes för att jag skulle känna mig trygg. När jag väl kommer dit på operationsdagen så får jag ett rum där jag ska sitta och vänta på kirurgen, ca 1 timme sent kommer han och hämtar mig och jag får klä av mig osv. Sedan mäter han mina bröst och säger typ "Du ska ha det här implantatet, det blir allra bäst på din kropp". Vilket var ett runt implantat (ej droppformat som överenskommet) någon storlek mindre än det han sagt över telefon. Sedan sa han "Nu kommer narkosläkaren in och pratar med dig sedan kör vi" och så går han ut från rummet. Jag fick inte känna på några implantat, inte göra någon 3d-simulering och inte öht diskutera med kirurgen som faktiskt skulle operera mig, han var i rummet i ca 5 minuter totalt, varav två gick åt till att fota. Jag var helt chockad. Sedan var det bara upp på operationsbordet och när jag vaknade så bara grät jag för att allt gått så snabbt och jag kände mig sååå dåligt behandlad. Personalen på uppvaket var dock helt underbara och tog hand om mig så bra.

Ca en vecka senare ber jag kirurgen skriva ut någon medicin mot illamående, varav hans kollega skriver ut ett läkemedel som är farligt att ta tillsammans med ett annat läkemedel som jag skrivit i min hälsodeklaration (innan operationen) att jag åt dagligen.. Det var bara ren tur att apotekspersonalen upptäckte detta.

Alltså jag känner mig bara så opersonligt behandlad och som att det var ett löpande band där på kliniken och ältar fortfarande detta. Det var min första operation och jag hade verkligen gjort research innan i flera år, bara för att bli såhär missnöjd..

Själva fysiska resultatet är fint, men inte som jag hade tänkt mig, vilket inte är så konstigt när han ändrade allt i sista sekunden.

Jag vet inte riktigt vad jag kan göra för att framföra klagomål eller var jag ska vända mig, är det någon som varit med om något liknande eller har något tips? Tack på förhand <3

Annons
2021, november 17 - 16:25
Jenny8203
Bild för Jenny8203
 Offline
Senast sedd: 3 tim 32 min sedan
Silver
Medlem: 2020-09-10 07:26

Men fy, vad jobbig känsla🥺😍. Vet tyvärr inte vart man ska vända sig, men tänker rent spontant att kliniken bord danslektion få veta hur du känner.
Tycker det va ett oprofessionellt sätt av kirurgen.
Hoppas att du kommer att trivas i brösten. Och att du för någon form av ursäkt alt omop om det är helt ifrån vad du kan leva med😍

39, 2 barn
169, 63kg

Konsultation 24/9-20 och 25/10-20 Helena S citadellkliniken
op 15/12 Helena S citadellkliniken
550cc Motiva ergonomix corse bakom
Fyllde knappt ut en a kupa.
75F i läkbh. Visuellt D men 70G-H i bh
Ny konsultation 5/10-21 eller återbesök.
Op 28/10-21 korrigering, höjt fickan och bytte även implantat till 725cc motiva round Corse. 70G i läkbh
Helena S även denna gången. Bästa kirurgen om ni frågar mig. Så nöjd med hela kliniken

2021, november 17 - 19:47
Marina
Bild för Marina
 Offline
Senast sedd: 15 tim 7 min sedan
Moderator
Medlem: 2010-04-14 19:00

Jätteledsamt. Så borde det inte gå till, och att de missar dina andra mediciner är faktiskt rent otäckt. Det borde du verkligen påtala. Men för att trösta dig lite i din situation, så undrar jag hur mycket mindre implantat han valde? Det är nämligen ofta så små skillnader i praktiken mellan storlekarna att det inte gör någon skillnad.
Och så undrar jag vad du fick för implantat; kan det ha varit ett Motiva Ergonomix? För de ser runda ut, men följer gravitationen väldigt mycket och ser droppformade ut när du står upp. 

Om det inte är så att du fått Motiva, utan runda Mentor t ex, men du har betalt för anatomiska, så borde du ha ett prisavdrag. Anatomiska brukar ju vara dyrare än runda...

Det är väldigt svårt i ett läge där ord står mot ord, men har du  något skriftligt på kliniken som styrker att du skulle få något du inte fick, så är det lättare att lägga tygnd bakom orden om man diskuterar med dem...

 

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
47 år, 164 cm, 64 kg?
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Rösta gärna i våra undersökningar och ta del av andras svar!

2021, november 18 - 01:02
mdl99
Bild för mdl99
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 2 dagar sedan
Brons
Medlem: 2020-11-13 21:34

Låt mig gissa, kirurgens namn börjar på J och efternamn på R?

Annons
2021, november 25 - 11:19
zijn
Bild för zijn
 Offline
Senast sedd: 1 dag 4 tim sedan
Silver
Medlem: 2021-07-19 14:06

På vilket sätt är slutresultatet avvikande från det du önskat?

39 år, 170cm, 67kg
Bröstförminskning ca 15 år sedan, nu efter viktnedgång ingen fyllnad alls. 
Önskar göra Bröstförstoring/fixa formen (och lyft??)
Operation 7/10 Art Clinic Sthlm, kirurg Martin Halle, släta Mentor+ 275CC