Annons
2 posts / 0 new
Last post
#1 2022, April 24 - 16:30
Klematis
Klematis's picture
Offline
Last seen: 1 year 9 months ago
Brons
Joined: 2022-03-01 20:27

Fysisk aktivitet efter "en block"

Tips och råd önskas från er med erfarenhet av uttag av implantat i "en block" alltså att implantatet plus kapseln runt implantatet tas ut som en enhet.

Jag opererade mig för 5 dagar sedan hos Elite Clinic i Göteborg. Är verkligen nöjd med dr Lewin och hans team. Kan varmt rekommendera kliniken.

Att ta ut implantaten i en block är en liten större operation och mina första tre dagar efter op var hemska. Illamående, yr, kunde inte äta, kunde inte sova. Låg mest och tittade upp i taket och väntade på att tiden skulle gå. Nu har det vänt och jag börjar känna mig piggare. Så härlig känsla.

Jag har även tagit av mig gördeln och kompressions bh för att få en liten titt. Hade förväntat mig plankan men så illa var det inte och det känns hoppfullt.

Nu en fråga till er med erfarenhet. Hur och när började ni med fysisk aktivitet efter ingreppet? Berätta gärna i detalj.

tack tack!

Annons
2022, May 2 - 22:46
harbe
harbe's picture
Offline
Last seen: 7 months 1 week ago
Silver
Joined: 2021-12-05 23:22

Nu gjorde jag inte enbloc, utan tog bara ut implantaten. Jag fick iaf inte göra nåt pulshöjande på 4 veckor. Gick lugna promenader från dag ett dock. Började försiktigt träna ben/underkropp efter 4 veckor. Sen lite pass med ”viftande” armar, ingen press på bröstmusklerna men ändå känna av lite. Nu är det 3 månader sen mitt uttag och jag har fortfarande inte vågat testa vanliga armhävningar eller annan tyngre träning för överkropp men lyfter tunga matkassar osv i vardagen så är nog inga problem egentligen.. testade för nån vecka sen att stå på alla fyra och göra den enklaste armhävningen vilket gick fint! Jag tror man får känna sig fram lite och när man kan leva på som vanligt i vardagen och använda bröstmusklerna utan problem så testa att belasta lite mer med vikter osv ☺️

37 år, 2 barn.
2007 - bröstförstoring
2022 - uttag implantat