Annons
14 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2019, juli 24 - 20:59
Justify
Bild för Justify
 Offline
Senast sedd: 1 år 9 månader sedan
Brons
Medlem: 2019-07-24 20:18

Att söka eller inte söka hjälp?

Hejsan!

Har precis som många andra här en historia om bröst som aldrig utvecklade sig under puberteten, utan fick istället bara två puffiga bröstvårtor...

Jag fick nys om termen "tubulära bröst" för några år sedan (är idag 25 år), en tid då jag hade riktig ångest över mina - ickeexisterande - bröst och inte förstod vad som var fel. Var övertygad om att jag snarast skulle söka hjälp för dem, men ville inte göra något så länge jag bodde hemma hos mina föräldrar. Hade otroligt dåligt självförtroende och vågade inte bisa mina bröst för någon, men träffade seda min (dåvarande) pojkvän som hjälpte till att höja mitt självförtroende, och tankarna på operation försvann.

Än idag kan jag inte bestämma mig ifall det är "värt" besväret att söka hjälp, så skulle vilja höra från er andra hur mycket det hjälpt/inte hjälpt att gå igenom processen med att få de "godkända" av landstinget, planera och genomföra operation osv. Helt ärligt har jag för tillfället inga större problem med mina bröst för tillfället, trots att jag är näst intill övertygad om att de tillhör den mest "kritiska" nivån av missbildning (har 75A med väldigt karaktäristiska drag). Min nuvarande sambo tycker att de har fina/har inga problem med dem iaf, och tycker det är praktiskt med små bröst när man ska träna osv. Dock så har jag ju alltid en underliggande osäkerhetskänsla och skulle aldrig våga visa mina bröst för andra än honom, inte ens för min mamma.

Så till min fråga till alla er som opererat er eller planerar att göra detta - var det värt det, enligt er?

0 barn, 25år, 170 cm, 57 kg

Nu: Tubulära bröst, 80A
Framtid: Överväger utredning i första hand, och operation i andra hand.

Annons
2019, augusti 3 - 13:04
VickyP
Bild för VickyP
 Offline
Senast sedd: 11 månader 1 vecka sedan
Silver
Medlem: 2011-06-29 02:04

Jag är kanske inte rätt person att svara eftersom jag inte gick via landstinget. Men jag kan säga att för min del har det betytt väldigt mycket, trots att jag anser min operation vara misslyckad. Mitt enda råd är att försöka ta reda på så mycket du kan om tubulära bröst och vilka ingrepp som rekommenderas, så att du inte blir lurad, iallafall om du gör det privat.

25 år, 156 cm lång, 55 kg

Konsultation 30/1 2011, Citadellkliniken i Malmö

OP 22/9 2011, har lagt in 345 cc MP bakom muskeln

Storlek i BH:n innan: 70A

Storlek i tortyren: 65D

2019, augusti 9 - 10:07
Pim
Bild för Pim
 Offline
Senast sedd: 4 veckor 21 tim sedan
Silver
Medlem: 2019-05-24 00:02

Jag håller på att genomgå den resan nu. Jag kände ungefär som du men obehaget för brösten började växa igen efter min första graviditet när brösten blir så mycket i centrum igen så beslutade att göra något åt det.

Jag var på konsultation hos Tuve Mårtensson i maj. Hade sett flera tubulära bröst han opererat med bra resultat. Därefter bokade jag tid hos vårdcentralen och hade turen att få träffa en fantastisk läkare som skickade vidare remiss till Karolinska. Dit ska jag om två veckor.

Planen är att i första hand gå via landstinget om de erbjuder mig operation. Nu har jag ju en second opinion från Tuve om vad som behövs för att få ett lyckat resultat med just mina förutsättningar. Tex. Behöver jag ankarlyft och i princip ta bort all min egna vävnad. Kan inte landstinget erbjuda det utan tex. Bara förstoring (vilket inte kommer bli bra) så biter jag under sura äpplet och betalar själv privat.

31 år, 2 barn, 167cm, 75kg (målvikt 65).

Före: Tubulära bröst. 80A
Hoppas på: Naturligt resultat med rundare form och mer underpol.

Bokad konsultation för bröstförstoring hos Tuve Mårtensson på reformkliniken.
Kanske även stor bukplastik med fettsugning i framtiden om andan faller på.

Bokad operation 17/12 - 2019 hos Tuve Mårtensson - Reformkliniken.
Ankarlyft + Bröstförstoring. Motiva Ergonomix Demi Profile 380cc.

2019, september 12 - 07:14
memyself
Bild för memyself
 Offline
Senast sedd: 1 år 7 månader sedan
Brons
Medlem: 2010-10-20 17:45

Hej. Jag blev lite besviken när jag nu 36 år gammal sökte via egenremiss. Fick svar om att det inte är något man gör hos kirurgen här. Vet inte alls vart man vänder sig nu. Jag mår fortfarande dåligt över mina och tänker på det dagligen. Jag vill inte visa mina för någon heller, har kille som tycker dom är fina men vad hjälper det när jag hatar dom själv?

Ålder: 28 år
Längd: 175 cm
Vikt: 73 kg
Intresserad av: Bröstförstoring samt bröstlyft
Har just nu: Tubulära bröst som jag vantrivs enormt med.
Vill ha: Symmetriska och normala bröst! Vill slippa skämmas.

Annons
2019, september 22 - 21:29
Chloe (ej verifierad)
Bild för Chloe

Hej ts! Går i samma tankebanor som du... tror jag har någon mild form av tubulära bröst (i alla fall när bröstvårtorna inte är styva), men är inte säker. nyfiken på hur det gått för dig? Vill också boka konsultation men vet inte vart jag ska börja, och skulle vara så skönt att träffa en kvinnlig kirurg också...

2019, september 30 - 16:28
Tummelisa88
Bild för Tummelisa88
 Offline
Senast sedd: 2 månader 1 vecka sedan
Silver
Medlem: 2017-12-07 18:09

Hej! Här har ni en till med lätt tubulära bröst. Jag har 75a jag vill så gärna förstora och räknar med att få betala själv. Jag känner att jag orkar tyvär inte hålla på med remisser m.m känns som man får vänta så länge då. Men nu är jag less på strutarna. Storleksval känner jag e svårt jag vill inte ha för stora, men inte för små för då e jag rädd att det inte trycker ut det tubelära. Hur tänker ni?

Ålder:31 längd:162cm vikt:55 och har två barn.
Intresserad av: bröstförstoring
Har nu: 75a
Vill ha: 75c
Klinik: vet ej ännu.

2019, oktober 15 - 14:45
Chloe (ej verifierad)
Bild för Chloe

Hej! Förlåt för det sena svaret. Jag har nyligen varit på konsultation och fått bekräftat att jag har milt tubulära bröst. Jag funderar nu om jag ska operera vårtgårdarna eller inte. Jag överväger alltså inte någon förstoring då jag trivs med min storlek (har en b kupa). Problemet för mig har alltid varit strutformen på brösten som formas efter vårtgårdarna om du förstår vad jag menar. Men gå på konsultation så kan kirurgen komma med förslag på vilken storlek som skulle fungera :) lycka till!

Annons
2020, juni 5 - 18:28
smakligspis
Bild för smakligspis
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 5 dagar sedan
Silver
Medlem: 2020-06-03 13:08

memyself skrev:

Hej. Jag blev lite besviken när jag nu 36 år gammal sökte via egenremiss. Fick svar om att det inte är något man gör hos kirurgen här. Vet inte alls vart man vänder sig nu. Jag mår fortfarande dåligt över mina och tänker på det dagligen. Jag vill inte visa mina för någon heller, har kille som tycker dom är fina men vad hjälper det när jag hatar dom själv?

Vart bor du ngnstans?

Ålder: 32 år, Längd: 179cm, Vikt: ca: 68kg
Intresserad av: Korrigering a tubulära bröst
Har nu: Tubulära bröst
Vill ha: Rund form på brösten

2020, augusti 4 - 13:44
Enoenhalv
Bild för Enoenhalv
 Offline
Senast sedd: 1 månad 1 vecka sedan
Silver
Medlem: 2020-07-22 11:16

Känner igen mig i dina tankar. Ska man söka hjälp eller inte. Jag har lätt tubulära bröst (tror jag) och har kunnat amma osv. Har velat vänta tills jag känt mig klar med barn vilket jag gör nu. Ibland ångrar jag dock att jag inte tog tag i detta tidigare då jag upplever starkt att min livskvalitet och självkänsla i olikadammanhang har påverkats negativt av hur mina bröstade ut. Jag råder dig att på allvar ta reda på vad som kan göras, hur resultaten kan bli osv eftersom detta ”problem” verkar påverkade. Livskvalitet så pass. Lycka till

Kvinna 37 år, tre barn

Intresserad av: korrigering av tubulära/assymetriska bröst, bröstförstoring med kroppseget fett samt vårtgårdsplastik/lyft.

2020, november 9 - 22:34
Tobelisa321
Bild för Tobelisa321
 Offline
Senast sedd: 4 veckor 18 tim sedan
Silver
Medlem: 2020-11-04 21:47

Hej!

Jag fick precis reda på att man kan gå via landstinget. Jag har måttligt tubulära bröst och ska på konsultation privat nu denna vecka.
Jag själv funderar på att fortsätta privata vägen, men det beror på vad domen blir på torsdag. Skulle han överväga att jag behöver göra lyft så funderar jag på om jag ska försöka via landstinget. Gud är så kluven och är så orolig över detta sen jag läste att tubulära bröst oftast försvårar processen att få fint resultat.

24 år, 1 barn, 73kg, 165cm

Bröstförstoring
Konsultation: 12/11-20 hos Paolo montemurro, Akademikliniken stlhm

Operation: 30/11-20 hos Paolo Montemurro, 380cc anatomiska polytech, framför muskeln!

Kupa före op: 75a/liten b
Kupa efter op: Beräknas landa på en D kupa

Annons
2020, november 12 - 01:53
zashina
Bild för zashina
 Offline
Senast sedd: 1 månad 1 vecka sedan
Silver
Medlem: 2020-05-23 01:46

Hejsan! Jag kände precis som er ovanstående angående mina tubisar och hade ingen aning om var begreppet innebär förrens i somras. Jag skickade in en egenremiss till mitt landsting och fick svar bara någon vecka efter! Var på konsultation på sjukhusets plastikkirurgiavdelning där han konstaterade att jag har tydligt tubulära bröst och jag är nu inbokad för operation. Min upplevelse av att gå genom landstinget har varit superbra, och rekommenderar verkligen att skicka en egenremiss istället för att gå genom vårdcentral då jag hört att många inte blivit tagna seriöst där.

Fick en manlig men jätteproffsig kirurg, och vad det gäller storlek på implantaten rekommenderade han baserat på min kroppstyp, men sa att jag fick välja lite själv vad som kändes bra. Han berättade även att vid operation av tubulära bröst är målet att få ett så "normalt" utseende som möjligt, men att det aldrig kan garanteras att brösten/bröstvårterna inte börjar gå tillbaka till hur de var innan. Ska opereras i början av nästa år och göra en vårtgårdsförminskning och lägga in implantat.

Kvinna, 21
175 cm 74 kg
Landsting
Op inställd i slutet av december, väntar på ny tid
korrigering av tubulära bröst= implantat 300 eller 375cc
strl innan op= platt, 170 cc
strl efter op= hoppas på fylligare, större och rundare