Annons
18 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2010, december 3 - 00:40
anonym (ej verifierad)
Bild för anonym

Tubulära bröst - hjälp!

Hej och hjälp!

Jag är 19 år gammal och har alltid avskytt mina bröst. Ända sedan tidig tonår har jag hoppats på att de skulle växa till sig och få en normal form. Men sju år senare, 10 kg upp och ned, så ser mina bröst fortfarande likadana ut. Som två strutformade, punkterade ballonger (ska man skratta eller gråta? troligtvis det senare). Det är alltså inte storleken på mina bröst som jag är missnöjd med, bara den horribla formen.

Jag kan inte se på mig själv i spegeln när jag är naken. Jag hatar att prova och köpa bh:ar eller badkläder, och jag klarar inte av att ha på mig linnen eller u-ringade tröjor. Jag har inte satt min fot i ett omklädningsrum eller på en badstrand sedan jag var tretton år. Jag vägrar att visa mina bröst för någon, har alltid bh på mig, till och med när jag sover. Det känns som om jag lever i en lögn.

Det här är helt enkelt något som påverkar mitt liv och min vardag väldigt negativt. Och jag orkar verkligen inte må dåligt över det här längre. Det begränsar mitt liv så otroligt mycket att jag är redo att lägga mig under kniven för att få ett slut på mitt lidande. Och en början på mitt liv.

Jag misstänker att det är tubulära bröst jag lider av, baserat på de texter jag läst och bilder jag sett på nätet. Och nu har jag minst tusen frågor och funderingar som snurrar runt i huvudet. Så jag skulle väldigt gärna höra från er som har varit samma eller liknande situation som jag.

Hur gick er operation till (förstorning/lyft/vårtgårdsförminskning/annat)? Vilken klinik gick ni till och rekommenderar ni den? Har ni berättat för era familjer, vänner eller partners att ni har opererat er? Och hur har de reagerat? Jag tror att jag vill förminska vårtgårdarna, lyfta brösten, och ”omforma” dem på något vis, utan att lägga in implantat. Är det någon här som har gjort något liknande? Berätta, jag vill veta precis allt!

Jag har även läst om att man kan få sin bröstoperation betald av landstinget om man har tubulära bröst och mår psykiskt dåligt på grund av det. Är det någon som har några erfarenheter av detta? Kan man kontakta en kirurg som samarbetar med landstinget och på så sätt få hjälp? Eller hur går man tillväga?

Jag besökte ungdomsmottagningen för några dagar sedan, där jag fick träffa en kurator och en barnmorska. Upplevde att de inte riktigt tog mig på allvar, men jag ska tillbaka dit för att träffa en läkare om en vecka. Vi får se hur det går då.

Jag blir så hemskt glad om ni kan svara på mina frågor och dela med er av era erfarenheter.

Många tack och kramar!

Annons
2012, februari 16 - 14:45
RosaKlockan
Bild för RosaKlockan
 Offline
Senast sedd: 8 år 7 månader sedan
Silver
Medlem: 2011-12-07 21:17

Hejsan!

Jag känner otroligt mkt igen mig i det du berättat.
JAg har bilder på min sida, och vill du fråga ngt skriv ett PM

OP: Bröstförstoring, Akademikliniken, Kirurg Jan Jernbeck, Hösten -09.
Före: 75 B (tubulära)
Efter: 75 D-E
Implantat: MF 335gr Anatomiska.

Planerar: Ännu en bröstförstoring, ev implantatbyte.

2012, februari 16 - 17:35
mario
Bild för mario
 Offline
Senast sedd: 3 år 6 månader sedan
Silver
Medlem: 2012-02-15 15:42

niffum skrev:
Hej och hjälp! Jag är 19 år gammal och har alltid avskytt mina bröst. Ända sedan tidig tonår har jag hoppats på att de skulle växa till sig och få en normal form. Men sju år senare, 10 kg upp och ned, så ser mina bröst fortfarande likadana ut. Som två strutformade, punkterade ballonger (ska man skratta eller gråta? troligtvis det senare). Det är alltså inte storleken på mina bröst som jag är missnöjd med, bara den horribla formen. Jag kan inte se på mig själv i spegeln när jag är naken. Jag hatar att prova och köpa bh:ar eller badkläder, och jag klarar inte av att ha på mig linnen eller u-ringade tröjor. Jag har inte satt min fot i ett omklädningsrum eller på en badstrand sedan jag var tretton år. Jag vägrar att visa mina bröst för någon, har alltid bh på mig, till och med när jag sover. Det känns som om jag lever i en lögn. Det här är helt enkelt något som påverkar mitt liv och min vardag väldigt negativt. Och jag orkar verkligen inte må dåligt över det här längre. Det begränsar mitt liv så otroligt mycket att jag är redo att lägga mig under kniven för att få ett slut på mitt lidande. Och en början på mitt liv. Jag misstänker att det är tubulära bröst jag lider av, baserat på de texter jag läst och bilder jag sett på nätet. Och nu har jag minst tusen frågor och funderingar som snurrar runt i huvudet. Så jag skulle väldigt gärna höra från er som har varit samma eller liknande situation som jag. Hur gick er operation till (förstorning/lyft/vårtgårdsförminskning/annat)? Vilken klinik gick ni till och rekommenderar ni den? Har ni berättat för era familjer, vänner eller partners att ni har opererat er? Och hur har de reagerat? Jag tror att jag vill förminska vårtgårdarna, lyfta brösten, och ”omforma” dem på något vis, utan att lägga in implantat. Är det någon här som har gjort något liknande? Berätta, jag vill veta precis allt! Jag har även läst om att man kan få sin bröstoperation betald av landstinget om man har tubulära bröst och mår psykiskt dåligt på grund av det. Är det någon som har några erfarenheter av detta? Kan man kontakta en kirurg som samarbetar med landstinget och på så sätt få hjälp? Eller hur går man tillväga? Jag besökte ungdomsmottagningen för några dagar sedan, där jag fick träffa en kurator och en barnmorska. Upplevde att de inte riktigt tog mig på allvar, men jag ska tillbaka dit för att träffa en läkare om en vecka. Vi får se hur det går då. Jag blir så hemskt glad om ni kan svara på mina frågor och dela med er av era erfarenheter. Många tack och kramar!

 

Usch, know the feeling! Jag har inte gjort något än men jag kan berätta hur jag gick till väga.
Jag ringde min vårdcentral och sa att jag ville ha en tid så att dom kunde kolla på mina bröst så jag kunde få en remiss till en plastikkirurg. I telefon så fick jag förklara varför, hur dom såg ut och varför så jag förklarade och berättade att jag mådde dåligt pga det. Så jag fick en tid på vårdcentralen, och även där fick jag förklara för henne innan hon tittade på mina bröst. Hon sa att hon inte trodde att jag skulle ha någon chans att få en remiss dit för att jag inte uppfyllde kraven. Men jag bad henne att fota mina bröst och skicka till plastikkirurgen vilket hon gjorde, är glad att jag fick henne och inte någon surtant som tycker man är korkad. Några veckor gick och jag fick hem ett brev, stod typ att jag skulle få en tid hos en plastikkirurg. Och några månader senare fick jag hem remissen och igår var jag där och pratade med plastikkirurgen. Han berättade för mig att jag hade tubulära bröst och att vi skulle fixa till dom i höst. laugh Blev så glad!

Hoppas det går lika bra för dig som för mig!

 


Ålder: 21 år
Längd: 174cm
Vikt: ca: 65kg
Intresserad av: Bröstförstoring och vårtgårdsplastik
Har nu: Knapp A-kupa, tubulära bröst med gigantiska vårtgårdar.
Vill ha: Fina runda bröst med mindre vårtgårdar
Klinik/Läkare: Återkommer med det. :)

2012, februari 16 - 23:15
guldskor
Bild för guldskor
 Offline
Senast sedd: 9 månader 3 veckor sedan
Silver
Medlem: 2010-10-26 22:30

Hej!
Jag har alltid drömt om en snygg hylla och att kunna ha på mig en ordentlig bh utan att bröstet kasar ut från bh.
Så tillslut efter många års tjat så tog jag steget o gick till Peter Cosmo på citadell kliniken.
Hade hört ryktesväg att han skulle vara duktig på bröstförstoringar.
Kom dit efter lång väntan och fick chockbesked att jag både hade en missbildning och behövde göra fullt luft på båda brösten.
Det tog låååång tid att smälta! Plus att set var mycket pengar som skulle sparas.
Jag letade febrilt fakta om tubulära bröst o hittade detta ängla forum!!
Jag valde efter allt letande här att gå upp i storlek och ändra projektion på implantatet just för att få ett så lyckat rsultat som möjligt. Jag har varit väldgt öppen med min op mycket för att jag vill hjälpa andra i samma situation. Kan jag berätta för alla mina vänner / familj kanske en känner igen sig o förstår var den har mått dåligt.
Jag gjorde lyft/vårtgårdsplastik samt förstoring. Du kan inte skippa implatat om du inte redan nu har stora bröst. Du måste ha något som trycker ut tuben.
Det har tagit lång tid att repa sig efter op. Hade en vän som gjorde vanlig bröstop samma dag som jag o var helt återställd efter två veckor. Jag fick dock sova med bröstband i sex månader. Och nu idag var jag tillbaka o ska göra ett nytt lyft i april för att verkligen få till mina dröm bröst:) jag är otroligt lycklig för mina nya bröst samt för att jag fått en helt ny frihet! Samt att jag är sjukt stolt över mina nya vänner ;) stora o fina:)
Eftersom jag vari otrolgt öppen med min op så har jag fått mycket respekt tillbaka. Klart jag fått lite neg blickar o prat bakom min rygg, men het du vad det skiter jag i! För detta är något JAG mår så mycke bättre av o höjt min livskvalité till 1000!! Lycka till o fråga på!!

26 år
konsultation Peter Cosmo citadellkliniken
21 mars 2011 operation
ankarlyft + vårtgårdsplastik + förstoring
580 uhp textuerade bakom muskeln
13,5 cm i bröstbredd
tubulära bröst höger 250 cc vänster 350 cc
Op 2. Korr 24 april 2011
Nytt bröstl

Annons
2012, februari 27 - 20:55
icakassar
Bild för icakassar
 Offline
Senast sedd: 6 år 7 månader sedan
Silver
Medlem: 2012-02-17 20:46

 Citerar: "Ända sedan tidig tonår har jag hoppats på att de skulle växa till sig och få en normal form. Men sju år senare, 10 kg upp och ned, så ser mina bröst fortfarande likadana ut. Som två strutformade, punkterade ballonger (ska man skratta eller gråta? troligtvis det senare). Det är alltså inte storleken på mina bröst som jag är missnöjd med, bara den horribla formen. Jag kan inte se på mig själv i spegeln när jag är naken. Jag hatar att prova och köpa bh:ar eller badkläder, och jag klarar inte av att ha på mig linnen eller u-ringade tröjor. Jag har inte satt min fot i ett omklädningsrum eller på en badstrand sedan jag var tretton år. Jag vägrar att visa mina bröst för någon, har alltid bh på mig, till och med när jag sover. Det känns som om jag lever i en lögn. Det här är helt enkelt något som påverkar mitt liv och min vardag väldigt negativt. Och jag orkar verkligen inte må dåligt över det här längre. Det begränsar mitt liv så otroligt mycket att jag är redo att lägga mig under kniven för att få ett slut på mitt lidande. Och en början på mitt liv."

Jag kan säga att n är jag läste detta så var jag nära till en tår, det är precis såhär jag alltid känt. Helt ärligt så trodde jag att jag helt ensam i hela världen om att se ut på detta vis. Vilken otrolig lättnad att vi är fler!

 

Jag har efter konsultationen vart i valet och kvalet om man skulle gå geom landstinget, men helt ärligt så är det såå jävla jobbigt att börja på botten hos vårdcentralen och visa fultuttarna för okända. Knappt att min sambo och pappan till mina barn får se mina tuttar, efter 11år tillsammans försöker jag fortfarande dölja dem...Får man välja själv vilken plastikkirurg? Enligt Per Windh så tyckte han att det knappt var värt besväret att gå genom landstinget, då han sa att dem med all säkerhet skulle säga: Ja ok, du får ett ankarlyft men inget inlägg då jag har ok volym själv. Så då skulle resultatet bli ankarlyfta små bröst... (vilket inte passar min kropp alls) Kan man inte få lägga till för att få det som man själv vill ha det? Landstinget kan väl inte bestämma ur jag ska se ut eller?

"domen" för mig hos Art Clinic i gbg var lollipoplyft, anatomiska, delvis bakom 330 i ena och 270 i andra.. 59800kr...

Småbarnsmamma som längtar efter att få fina tuttar..

Ålder: 28 år, Längd: 162cm, Vikt: ca: 60kg
Intresserad av: Bröstförstoring, korrigering av tubulära bröst, lyft.
Har nu: Lätt tubulära bröst med lite "amningshäng" ingen underpol att hurra för.
V

2012, februari 27 - 21:08
Barbarella92
Bild för Barbarella92
 Offline
Senast sedd: 1 år 7 månader sedan
Silver
Medlem: 2011-11-01 02:26

Icakassar: Jag tycker definitivt att man ska finansiera det själv om man kan och om man vill välja själv, jag har förstått det som att nej man får inte välja och vraka själv hur man vill ha det om man går via landstinget, lixom söker man dit får man gå efter det dom säger eller så får det va, om så det bara innebär ett ankarlyft. Sen är det ju inte säkert att man får det beviljat heller tråkigt nog, då känns nog allt förgäves...

Ålder: 24 år, Längd: 168cm, Vikt: ca: 62kg
OP Nov -16 L&E Patrik Höijer Motiva Round HP 450cc + ankarlyft.

2012, februari 27 - 21:32
icakassar
Bild för icakassar
 Offline
Senast sedd: 6 år 7 månader sedan
Silver
Medlem: 2012-02-17 20:46

Barbarella92: Ja, lite så som du skriver känner jag. Vill absolut inte lägga både tid och energi på nått som inte hjälper. Men man blir ju dessvärre lite snål...

 

Småbarnsmamma som längtar efter att få fina tuttar..

Ålder: 28 år, Längd: 162cm, Vikt: ca: 60kg
Intresserad av: Bröstförstoring, korrigering av tubulära bröst, lyft.
Har nu: Lätt tubulära bröst med lite "amningshäng" ingen underpol att hurra för.
V

Annons
2012, februari 27 - 22:01
Barbarella92
Bild för Barbarella92
 Offline
Senast sedd: 1 år 7 månader sedan
Silver
Medlem: 2011-11-01 02:26

icakassar skrev:

Barbarella92: Ja, lite så som du skriver känner jag. Vill absolut inte lägga både tid och energi på nått som inte hjälper. Men man blir ju dessvärre lite snål...

 

 

 

Ja den vägen går ju jag, men det är för att jag inte alls har någon möjlighet att betala själv och för att jag mår såpass dåligt, men det är en annan tråd. Jag tänker inte komma och domdera vad som är rätt eller fel heller, du mår garanterat jättedåligt över att ha tubulära bröst, det gör nog de flesta som har det. Men att resonera att gå via landstinget för att man är för snål tycker jag är lite lågt för de tjejer som verkligen inte alls har någon möjlighet att finansiera det själv och verkligen ligger i botten med måendet, mår man piss över sina bröst och har ekonomin att fixa det på egen hand då tvekar man inte över snålhet, det hade jag absolut inte gjort. Ta det inte som ett påhopp utan det var mer min syn på saken.

Ålder: 24 år, Längd: 168cm, Vikt: ca: 62kg
OP Nov -16 L&E Patrik Höijer Motiva Round HP 450cc + ankarlyft.

2012, februari 27 - 22:15
icakassar
Bild för icakassar
 Offline
Senast sedd: 6 år 7 månader sedan
Silver
Medlem: 2012-02-17 20:46

[/quote]

 

 

Ja den vägen går ju jag, men det är för att jag inte alls har någon möjlighet att betala själv och för att jag mår såpass dåligt, men det är en annan tråd. Jag tänker inte komma och domdera vad som är rätt eller fel heller, du mår garanterat jättedåligt över att ha tubulära bröst, det gör nog de flesta som har det. Men att resonera att gå via landstinget för att man är för snål tycker jag är lite lågt för de tjejer som verkligen inte alls har någon möjlighet att finansiera det själv och verkligen ligger i botten med måendet, mår man piss över sina bröst och har ekonomin att fixa det på egen hand då tvekar man inte över snålhet, det hade jag absolut inte gjort. Ta det inte som ett påhopp utan det var mer min syn på saken.

[/quote]

 

Jag är verkligen ledsen om jag trampade dig på tårna, det var absolut inte meningen! Jag har ju inte heller den ekonomin, det handlar ju om ett lån i mitt fall. Jag uppskattar att du lämnar din åsikt, men du tog nog det jag skrev lite fel. Jag menade inte att man sulle gå via landstinget för att man skulle vara snål på något vis. Jag menade att JAG tycker att det är på took för mycket pengar (för mig) att lägga på det själv, och att det kommer att ta enormt lång tid att betala tillbaka, och att man skulle ge landstinget en chans. Men sen är det ju detdär med att visa upp sig för okända! Därför tar det emot att börja på botten...hos vårdcentralen som sedan skall skicka mig vidare etc etc...

Småbarnsmamma som längtar efter att få fina tuttar..

Ålder: 28 år, Längd: 162cm, Vikt: ca: 60kg
Intresserad av: Bröstförstoring, korrigering av tubulära bröst, lyft.
Har nu: Lätt tubulära bröst med lite "amningshäng" ingen underpol att hurra för.
V

2012, februari 27 - 22:29
Barbarella92
Bild för Barbarella92
 Offline
Senast sedd: 1 år 7 månader sedan
Silver
Medlem: 2011-11-01 02:26

Jaha på så vis! Blev lite irriterad för jag trodde du satt på en hög med pengar typ (haha). Men så var inte fallet så missförståndet utrett! Det handlar om väldigt mycket pengar precis som du säger och jag håller med. Du kan helt enkelt testa, har jag förstått det rätt har du redan fått ett utlåtande om att du har tubulära bröst på en konsultation? Isåfall kan du boka tid på vårdcentralen och ha det med dig i ryggen att du faktiskt fått det uttalat av en plastikkirurg att du lider av tubulära bröst, jag blev ifrågasatt men jag tycker mitt fall är solklart! :) Och ja jag kan säga att den jobbigaste biten är att att visa brösten för någon främmande och i mitt fall oförstående läkare på VC, men gör det bara säger jag, det går fort de tar lite bilder. Ta reda på först vilket ditt län har vårdavtal med, kan va bra och veta för mina verkade helt virriga och visste ingenting. Men visa brösten för läkare på vc går fort, det är värt det. Sedan blir man skickad till plastikkirurg, och i mina ögon är inte det lika jobbigt (men jag har ju inte kommit så långt ännu) :). Dessvärre som du säger har man vad jag förstått inte helt fria händer med vad man vill ha, men det är ju sånt man får ta.

Ålder: 24 år, Längd: 168cm, Vikt: ca: 62kg
OP Nov -16 L&E Patrik Höijer Motiva Round HP 450cc + ankarlyft.

Annons
2012, mars 1 - 10:45
icakassar
Bild för icakassar
 Offline
Senast sedd: 6 år 7 månader sedan
Silver
Medlem: 2012-02-17 20:46

En hög med pengar..ja du, det hade man inte tackat nej till! ;)

Ja, det är nog ändå värt ett försök kanske.. När jag var på konsultation sa läkaren att dem visserligen hade vårdavtal med mitt landsting.

Ska höra av mig till min vårdcentral och se vad dem säger... Det känns på något vis som om man "går bakom ryggen" på plastikkirurgen eftersom han sa att han inte tyckte det var någon idé. Men det är väl töntigt att känna så kanske, det är ju mina pengar, mina tuttar...

Jag tror att jag ska boka en konsultationstid hos en annan klinik, för att se vad dem säger oxå.

Ringde du till VC och förklarade ditt problem på telefon till sköterskan då?

Småbarnsmamma som längtar efter att få fina tuttar..

Ålder: 28 år, Längd: 162cm, Vikt: ca: 60kg
Intresserad av: Bröstförstoring, korrigering av tubulära bröst, lyft.
Har nu: Lätt tubulära bröst med lite "amningshäng" ingen underpol att hurra för.
V