Annons
4 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2016, augusti 18 - 22:52
Nervous
Bild för Nervous
 Offline
Senast sedd: 10 månader 1 vecka sedan
Brons
Medlem: 2016-07-26 15:55

Börjar min resa! TUBULÄRA BRÖST

Hej alla fina människor där ute!
Jag är en 17-årig tjej som väldigt länge mått psykiskt dålig över mina tubulära bröst (75B). Undrat varför dom ser ut som dom gör, varför är min bröstvårta enorm, varför ser jag hemsk ut naken. Hur som helst har det väldigt länge tyngt mig och jag har aldrig vågat vara i närheten av något om jag inte haft bh, alltid dubbelkollat att dörren är låst när jag ska duscha, spänt bh banden till max så att det ingen skulle kunna ana vad som dolde sig där under. Sovit med bhn när jag sovit borta. Undvikit speglar.

Efter att ha läst vad som känns som 100 trådar här förstod jag att det är inget som växer bort och det finns hjälp att få om det anses vara tillräckligt illa. Jag har väldigt hängiga bröst utan underpol (ser ut som två taxöron) och halva brösten är bara enorma svullna bröstvårtor. Har mått så väldigt dåligt utav det så länge och aldrig vågat berätta att jag en kväll bara grät och grät. Den kvällen kom min släkting in och såg mig och gjorde givetvis som alla andra hade gjort och frågade vad som hänt. Jag kände att jag verkligen inte vill må såhär längre, vill bara kunna känna mig fin med mig själv, så jag berättade. Fick det svaret som alla nära hade gett ''nej men lilla gumman jag kan försäkra mig om att det inte är något fel på dina bröst, det finns inte på min världskarta, men boka en tid till um så kan dom bekräfta det''. Såklart. Ringde um och en trött dam frågade bittert vad jag ville ha hjälp med. Panikslagen visste jag inte vad jag skulle svara och sa enkelt ''jag vill prata med någon om mina bröst'', tyst ett tag i luren och med en sarkastisk ton ''jaha okej, då bokar vi in dig här då''.

Har tid den 22/8 på um och är väldigt rädd att barnmorskan/gyn eller vad det är jag hamnar hos inte har kompetensen som krävs och säger likt min släkting ''fina du, alla ser olika ut'' eller något i den stilen och helt enkelt inte förstår att mina bröst faktiskt är tubulära då jag hört att många inte hört talas om denna ''diagnos''. Har ni något tips på hur man kan få hjälp!
Kram på er fina ni!

0 bar, 21 år, 168, 70kg.
Bröstforstoring, Reformkliniken. 19-06-2018.

Planerar BBL, vill ha implantat för att inte riskera att det försvinner.

Annons
2016, augusti 18 - 23:33
Marina
Bild för Marina
 Offline
Senast sedd: 1 dag 18 tim sedan
Moderator
Medlem: 2010-04-14 19:00

Hej!
Ta med det här utdraget ur Läkartidningen om Kvinnliga bröstavvikelser och hänvisa framför allt till deras sid 284. 
Printa den här siodan från Sahlgrenskas hemsida där fenomenet benämns just defekt och man snabbt listar olika möjligheter till åtgärd: https://www.sahlgrenska.se/w/t/tubulara-brost/

och sätt dem i händerna på den som försöker förminska dig, samtidigt som du säger nåt i stil med:

Det är mycket möjligt att du inte stött på det här förut, för vi som har tubulära bröst drar oss ju i det längsta för att visa oss för någon. Men jag är inte dum i huvudet, jag har fog för det när jag säger att det klassas som en missbildning man ska kunna få hjälp med, och jag förväntar mig faktiskt att inte bli förminskad av vårdpersonal bara för att ni inte har stött på det förut på den här vårdcentralen. 

Här kan du hitta bilder som kanske bedöms nog trovärdiga och som täcker några olika varianter av tubisar: http://www.plastikinstitutet.se/bilder/broestkirurgi/broestdeformiteter
 

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
47 år, 164 cm, 64 kg?
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Rösta gärna i våra undersökningar och ta del av andras svar!

2016, augusti 19 - 19:28
Atomen
Bild för Atomen
 Offline
Senast sedd: 4 månader 4 veckor sedan
Silver
Medlem: 2016-02-07 19:41

Jag har opats för tubulära bröst om du vill se före/efter!

25 år, 160cm, runt 60 kg.
Innan op: 100 cc/145 cc tubulära bröst
OP 7/4
Storlek efter op: 65E (twilfit), 65f-g (change)
Har idag 255cc/300CC Mentor anatomiska framför bröstmuskeln.

2016, augusti 20 - 10:16
Nervous
Bild för Nervous
 Offline
Senast sedd: 10 månader 1 vecka sedan
Brons
Medlem: 2016-07-26 15:55

hej! Jätte gärna men är bara brons så kan inte se det :(
Blev du nöjd`Var gjorde du det?
Kram!

0 bar, 21 år, 168, 70kg.
Bröstforstoring, Reformkliniken. 19-06-2018.

Planerar BBL, vill ha implantat för att inte riskera att det försvinner.

Annons