Annons
5 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
#1 2020, september 11 - 19:35
Anander
Bild för Anander
 Offline
Senast sedd: 2 veckor 9 tim sedan
Brons
Medlem: 2020-09-11 18:34

Intimoperation - blygdläppsförminskning Skåne

Hej,

Har länge haft komplex för mina inre blygdläppar som hänger utanför de yttre. Jag vet inte om jag är redo att operera mig än, utan funderar på att vänta till jag blir gravid och gött barn (planerer att försöka skaffa barn efter nästa sommar). Vad är era råd? Jag bor i Skåne och önskar få råd kring bra kliniker i södra Skåne. Viktigt att resultatet blir bra!

Tack på förhand.

Annons
2020, september 12 - 09:47
Ofelia
Bild för Ofelia
 Offline
Senast sedd: 2 dagar 3 tim sedan
Silver
Medlem: 2019-12-10 12:55

Lotuskliniken i Malmö har jag gått till för andra behandlingar av intimimrådet och Dr Selma som driver kliniken utför denna operation. Liten klinik men väldig personlig och professionell

Ofelia
**********
34 år, 2 barn - ej ammat, 173cm, 62kg
Bröstförstoring jan-09, Perfect Clinic i Prag, Dr Roman Kufa, 2350 EUR
Strukturerade Allergan McGhan Biocell implantat, under muskeln via vårtgården
Höger bröst 240g (250cc) / Vänster bröst 210g (225cc)
Stl innan op 70AA / Stl efter op 75B-C

Vill nu byta ut dessa pga kapselbildning i höger bröst samt för att implantaten är återkallade. Intresserad av bröstförstoring med eget fett då jag inte vill in i hela implantat karusellen igen.

2020, september 12 - 18:27
Marina
Bild för Marina
 Offline
Senast sedd: 6 tim 53 min sedan
Moderator
Medlem: 2010-04-14 19:00

Sen vill jag bara ha sagt att det kommit nåt slags porrfilmsideal de senaste tio åren eller nåt, som stämmer ganska dåligt med hur naturen faktiskt skapat kvinnor. Vi har inte alla pyttesmå blygdläppar som aldrig behöver hanteras varsamt, ljusrosa "entréer" och babylen hud utan hår.
Därför kollade vi bland dåvarande POF-systrar och det var ca HÄLFTEN vars inre blygdläppar stack ut max en cm. I denna hälft vet vi alltdå inte hur många som skulle haft blygdläppar som aldrig letade sig utanför de yttre. I gruppen upp till 2 cm hittar du 30% av kvinnorna - skulle det vara något fel på dessa som de behöver skämmas för?indecision

Förvisso skulle man kunna säga likartade saker om bröstförstoring, jag vet det. Bröst har på nåt sätt fått en erotisk betydelse och dragningskraft genom millennier av biologisk evolution från när vi var "apor", men de här ideerna om hur våra underliv ska se ut har uppstått sen internetporren gjorde entré - på en halv generation!
Och det blir så extra påtagligt när det handlar om ett område på kroppen som ingen utom den man har en nära relation till kommer att se, och tjejer skäms för att helt naturliga variationer skulle kunna upplevas som stötande (!) av partnern! Det är som att idealet är nån slags Barbie med två diskreta hål i samma färg som omgivningen. Lite "outvecklat".  Samtidigt förfasar vi oss över kvinnlig omskärelse. 

Jag säger ingenting om att man förminskar blygdläppar som skaver för att det stör en själv. Men om man inte har fysiska problem med dem, så är det så uppenbart att det är för någon annans skull än sin egen som man gör detta. Jag blir ledsen...crying

 

Moderator, medlemsansvarig och delägare i POF.
47 år, 164 cm, 64 kg?
Ca femton års trasslig brösthistorik som finns beskriven i min profil, som ligger till grund för mitt engagemang i POF.
Rösta gärna i våra undersökningar och ta del av andras svar!

2020, september 13 - 18:54
Anander
Bild för Anander
 Offline
Senast sedd: 2 veckor 9 tim sedan
Brons
Medlem: 2020-09-11 18:34

Tusen tack för svaren. Jag har kollat på lotuskliniken men såg att de enbart gör operationen i lokalbedövning, vilket jag tycker känns som en jobbig upplevelse. Har läst att citadellkliniken och Helena ska vara duktig, någon som har erfarenhet?

Jag är fullt medveten och håller med om att det är ett tråkigt ideal som finns, jag har tyvärr problem med skav etc och vill helst inte dra igång karusell med landstinget och är delvis rädd för att det inte blir ordentligt gjort.
Undrar också om ni som gjort detta har fött barn? Jag är i stadiet att nog börja försöka om cirka ett år, är det dumt att operera innan?

Stort tack för alla svar!

Annons
2020, september 23 - 11:54
Kocko
Bild för Kocko
 Offline
Senast sedd: 7 tim 45 min sedan
Brons
Medlem: 2020-07-29 21:48

Hej!
Rådfråga läkaren du kontaktar om det är fördelar med att vänta tills efter du skaffat barn, tycker jag.
Jag har precis gjort denna operation hos Rika Hammarström på MediQuinn i Stockholm. Hon har lång erfarenhet av just den hör operationen, och hon frågade mig inte om jag planerar att skaffa fler barn och avrådde inte heller från det.
Nu så här en dag efter operation kan jag inte se vad som kulle hindra att föda fler barn, bara stygnen läkt ordentligt.

Angående operation kunde lokalbedövning verkar de flesta jag läst som gjort det tycka att det gick bra. Det verkar vanligt att få så pass mycket lugnande att man ändå slumrar till.
Lycka till!