Annons

Bröstförminskning jan 2020 - NUS Norrlands Universitetssjukhus - Umeå [node:field_opstory_lakare_terapeut] - Starblade

Bild för Starblade
Starblade

Inga barn, 21 år, 163 cm, 67,5 kg.
Bröstförminskning
Op 22/2 2020, Björn Schönmeyr, NUS i Umeå.
Strl före op: 75F, 800 ml på högra bröst, 830 på vänstra bröst, tror jag! Läkaren tog bort 410 på högre och 475 på vänstra.
Strl efter op: 75C.

Behandling: 
OP-datum: 
onsdag, 22 januari, 2020

Hej!

Här är min operationsberättelse.

Bakgrund:
21-årig kvinna, studerandes som funderat på att göra min bröstförminskning länge och passar på nu när jag är student och inte har ett dagjobb. Opererades gratis via Landstinget, på NUS i Umeå. Kirurg var Björn Schönmeyr. Mina bröst låg på 800 gram på högra bröstet, och 830 gram på vänstra. Jag vägde 67,5 kg vid operation. 163 cm lång. Totalt togs 410 gram bort på högra, och 475 gram på vänstra. Mina bröst innan operationen var inte hängiga, tvärtom väldigt fasta för sin storlek. I BH så hade jag 75F i exempelvis Chantelles bh:ar. Jag har alltid haft lätt för att läka sår och har hög smärttröskel. Planerar på att tejpa i 6 månader för bästa resultat.

Fick gå ner ungefär 3 kg för att nå viktgränsen, då man var tvungen att vara normalviktig enligt BMI. Gick ner till rätt vikt och blev godkänd, detta var i mars 2020. Tre månader senare så åberopade jag min 3-månadersgaranti, för att skynda på processen. Fick därpå en tid i september som jag fick stryka pga vistelseutomlands. Fick i november en ny kallelse, på operation den 12:e december.

Den 12:e december skulle jag ha opererats, men samma dag blev operationen inställd pga personalbrist. Dagen därpå fick jag en ny tid den 22 januari, samma kirurg som innan.

På operationsdagen hade jag fastat kvällen därpå, och allt gick bra, personalen var väldigt trevlig och snäll på post-open på NUS. Träffade läkaren kort innan operationen då han ritade upp mina bröst, och blev nöjd när jag såg hur högt den nya bröstvårtan skulle sitta. Narkosen och allt gick bra, jag kom till sjukhuset 7 på morgonen och gick ungefär vid 3-4 tiden.

Att se sina nya bröst var väldigt konstigt och psykiskt jobbigt då det var en stor skillnad, har alltid varit bystig.
Dock var de oerhört symmetriska och fina, och mina vänner som också gjort bröstförminskning eller jobbade inom vården sa att det såg väldigt fina ut. Nu har det gått 4 dagar efter operation, jag är väldigt försiktig med hur jag rör mig och reser exempelvis inte upp mig själv ur sängen. då får min pojkvän hjälpa mig. Jag gör inga lyft utöver att lyfta min macbook air till mitt knä. Jag väger nu samma vikt som jag gjorde innan operation.

Jag känner mig oerhört liten och nätt, för första gången i livet så ser jag hur smal jag egentligen är. Jag har börjat vänja mig vid storleken och skulle tippa på att jag får en C-kupa när jag kan börja använda vanlig bh igen. Känner mig väldigt nöjd! Smärtan efter operation har absolut varit ok, med smärtstillande på recept klarar man det utan problem. Har dock fått full service av min mamma och senare min pojkvän, har ex fått all mat lagad, blivit påklädd, duschad etc.

Sammanfattningsvis är jag väldigt nöjd och mår bra! Hade gjort om det och nu hoppas jag bara att ärren blir fina.

2020, juni 4 - 19:32
JSEJ
Bild för JSEJ
 Offline
Senast sedd: 1 månad 4 dagar sedan
Brons
Medlem: 2020-04-30 15:09

Tack för att du delar! / Hälsningar nervös inför op. :)

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons