Annons

Bröstförminskning sep 2020 - Annan sjukvårdsinrättning [node:field_opstory_lakare_terapeut] - JSEJ

Bild för JSEJ
JSEJ

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
måndag, 14 september, 2020

Opererades igår 200914. Var hyfsat nervös dagarna innan men på själva operationsdagen var jag mer förväntansfull än någonting annat. Jag kom in till kliniken 07:30 som avtalat. Tyvärr blev jag patient nr 2 vilket innebär att jag fick vänta på operation till efter lunch. Så fort jag tilldelats ett rum kom kirurgen in och ritade på mina bröst och sen fick jag en cocktail av lugnande (trots att jag kände mig lugn), detta gjorde att jag halvsov fram till operationstiden. Lyssnade på ljudbok för att skingra tankarna däremellan.

Kl 12:00 bar det av till operationsbordet. Där spändes jag fast på britsen och somnade på två inandningar. Blev väckt vid 16:30 i min säng i det andra rummet. Har ingen aning om hur jag kom dit. Fick te och macka och sen var det dags att åka hem. Kirurgen kom in och berättade lite om operationen men jag var fortfarande "hög" på det som dom stoppat i mig så jag minns ärligt talat inte vad han sa. Det enda jag minns är att han sa "Du kommer blir nöjd." Det kändes bra. Väl hemma kände jag mig hög och vinglig resten av kvällen. (op tog 3 timmar) Kände mig oförskämt bra hela kvällen (läs ingen värk alls).

Men i natt var det svårt. Kunde inte sova. Tog en morfintablett vid 02:00, men somnade inte. Berodde mer på nackvärk eftersom jag har tre buktande diskar i nacken och jag sover alltid på sidan normalt pga det. Men nu var jag tvungen att ligga på rygg och det var som att morfinet bara gick på själva brösten/ärren och inte alls tog på nackvärken. Idag har jag känt mig trött och öm. Men överkomligt. Bara alvedon idag.Slumrade en timme på em. Hoppas få sova mer i natt och helst slippa morfintabletten. I morgon ska jag duscha för första gången och få se dem. Det ser jag fram emot. Har fått en liten sneekpeek på hur de ser ut uppifrån och det jag sett gör mig väldigt glad. Så jag hoppas att känslan består i morgon när jag ser dem utan förband.

Kirurgen lyssnade på mig när jag bad honom att hellre göra dem för små än för stora. De tar normalt bort 30%, han tog bort 37%.

Mitt tips till er som ska opereras: Ta med en zip-tröja eller en blus man knäpper. Enkelt att ta på när man är nyopererad.En ljudbok eller några nedladdade poddavsnitt är inte heller någon dum idé ifall man blir patient nr 2 som jag blev.

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons