Annons

Bröstförstoring aug 2020 - Nordiska Kliniken - Stockholm Mattias Elmér - hejsanhoppsan123

Bild för hejsanhoppsan123
hejsanhoppsan123

0 barn, 21 år, 173 cm, ca 63 kg
Konsultation bröstförstoring 29/7-20
Operation på Nordiska Kliniken- 6/8-20
Kirurg- M. Elmér
Motiva ergonomix 340 cc
Bakomplacering
Snitt under bröstvecket

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
torsdag, 6 augusti, 2020

Hej allihopa!

Tänkte att det var dags att skriva min egna operationsberättelse då jag tyckte de var så bra att få andras uppfattningar av olika kliniker och kirurger inför ens egna beslut.
Så förvarning att denna blir rätt lång!!

Hela min process med att verkligen ha bestämt mig för att genomgå en bröstförstoring till att ligga på operationsbordet gick ganska fort haha, var inom loppet på två veckor tror jag! Men jag är en sån som väl har beslutat mig för något så kör jag, och då blir jag ivrig och vill ha det gjort. Har haft komplex över mina bröst sen jag kom i puberteten, jag hade alltid hoppet om att "de kanske kommer, jag är bara lite sen!" Men nu vid snart 22 års ålder med samma överkropp sen jag var 12 så har jag ju facit i hand, min kropp gav mig aldrig några egna bröst. Vilket inte är så konstigt med tanke på att jag är lång och smal och alltid tränat i högt tempo hela mitt liv med knappt något överskottsfett under huden. Att ha bröst var verkligen något jag längtade efter, jag försökte verkligen vara optimistisk och uppskatta mina 70AA men det var svårt. Det kändes inte som mig på något sätt. Jag hade svårt att identifiera mig som jag såg ut om det låter logiskt? Så jag hade inte så många alternativ förutom bröstförstoring vid det här laget, de ville ju aldrig komma så då fick jag ta tag i det!

Jag var ärligt talat lite dålig på att kolla runt på olika kliniker osv för det kändes bara rätt med Nordiska Kliniken från första början så jag bestämde mig nästan direkt för dem. Lite svårare var det att bestämma kirurg dock. Efter att ha läst här så läste man nästan bara om Patrik och tyckte hans resultat och omdömen va jättefina så kollade efter en konsultationstid hos honom men det var fullbokat lång tid framöver, men kollade dagligen för att se om någon avbokade. Men sen så läste jag mer om Mattias och alla sa att han var precis lika duktig och att han dessutom hade humor och var avslappnad vilket var precis det jag ville ha, vilket är viktigt för mig för att känna mig trygg och lugn. Men han var också fullbokad för konsultation lång tid framöver, men så hade jag tur! För jag fick en tid under min semester och åkte dit med en otrolig nervositet. Mer nervös inför konsultation än operationen faktiskt, hade så höga förväntningar och ville inte bli besviken på något. Han var lite sen men det gjorde mig inte så mycket, han var jättetrevlig men jag var verkligen nervös för det kändes så verkligt. Han var väldigt informativ och jag hade "forskat" en hel del innan så jag hade inte så mycket frågetecken. Jag ville egentligen ha snitten i armhålorna men han sa på grund av att min bröstkorg är ganska sluttande så skulle det eventuellt bli ett dåligt resultat och då måste korrigera det. Då fick jag förtroende för honom eftersom det kändes seriöst och uppmärksamt att säga det. Det kändes jättebra efter att ha pratat med honom och provat lite storlekar och 3D-bilder så jag bokade faktiskt tid för operation direkt efter. Var inställd på att behöva vänta minst en månad men de hade en tid bara 8 dagar efter, och den knep jag direkt! Kunde inte ha varit bättre timing med tanke på att jag hade precis börjat semestern och ville vara borta från jobbet så lite som möjligt. Sen så längtade jag väl lite till att få ett par bröst ;)

Dagarna emellan så var det mycket funderingar på storlek, provade 340 cc och 450 cc på konsultationen men ville hellre ha lite för lite än för stort. Så bestämde mig för 340 cc. Var rädd för att vakna upp med två stora ballonger på min smala kropp. Målet med bröstförstoringen var ett naturligt resultat i proportion till min kropp. Lite lustigt att den första storleken jag fick prova blev den jag valde. Jag försökte inte tänka och grubbla för mycket inför operationen, då jag lätt får förväntansångest. Men då det kändes läskigt så tänkte jag bara på alla andra som har gjort detta, att komplikationsrisken är låg och att jag har valt en seriös klinik. Skräckblandad förtjusning var känslorna innan.

Dagen jag skulle opereras hade kommit, jag hade tid ca 11.30 tror jag. Fick utförlig beskrivning inför operationen när jag bokade den om hur och vad jag skulle göra innan. Så tog tåget hemifrån och kom till kliniken, inte så värst nervös då, mest hungrig och trött då man skulle vara fastande. Fick ett omklädningsrum och fick sitta där ett tag innan en sköterska kom in med lite tabletter som var smärtstillande osv i förebyggande syfte, och strax efter det så fick jag träffa Mattias igen. Då fick jag bestämma för vilken storlek jag ville ha och det blev motiva ergonomix 340 cc. (Jag har dock ingen aning om vilken profil jag har då jag helt glömde bort att fråga det, men tror demi). Han ritade och tog lite bilder sen så fick jag träffa narkosläkaren. Det var inte några konstigheter, sen så var det bara att gå in i operationssalen. Fick ta av mig tofflorna och lägga mig på bordet med morgonrocken över mig. Jätteavslappnad stämning i salen, operationsbordet var uppvärmt och mjukt och det var musik i bakgrunden, alla småpratade men jag var för nervös för att kunna säga något vettigt haha. Fick narkosen genom infarten och poff så var jag borta.

Omkring kl 15 så vaknade jag igen och kände direkt ett tryck över bröstet, inte så ont men konstigt. Sköterskan såg att jag vaknat och kollade läget. Var så trött så låg och halvsov ett tag innan de kom med brickan med fika. Åh den var så fin med en liten blomma och jag hade ju inte ätit sen kvällen innan så behövde ju få i mig något, men så fort jag skulle sätta mig högre upp så kom illamåendet, blev så glad när jag vaknade då jag trodde jag skulle slippa det men nej... Fick något som skulle hjälpa mig mot det och försökte äta och dricka så mycket jag kunde. Kände mig så otacksam som knappt rörde maten men mådde så illa och ville verkligen inte spy. Jag låg där tills min skjuts kom omkring 19. Då ville de bara se att man kunde kissa sen så fick man gå. Alla sjuksköterskor var verkligen så snälla och hjälpsamma. Sen fick jag även en spruta som skulle hjälpa att höja blodsockret eller något så man blev piggare, alltså wow jag skulle aldrig klarat mig hem utan den där sprutan, mådde som en kung på vägen hem. Stannade till och med och köpte glass. Mådde bra tills det var dags att sova, då var jag tvungen att spy. De 3-4 kommande dagarna var inte kul. Jag åt i princip ingenting förutom salta kex, var så illamående så länge, det var absolut det värsta. Kontaktade kliniken och bad om recept mot illamåendet, de hjälpte lite grann. Smärtan var absolut överkomlig men att resa sig upp från sängen var hemskt, tog typ en halvtimme varje gång. Låg i min säng i en vecka och sov i princip, att sova gick förvånansvärt bra, med tanke att man bara får sova på rygg vilket jag inte är van med. Men efter en vecka så blev jag piggare och kunde äta mer normalt, dock fortfarande väldigt dåsig av alla smärtstillande man skulle ta. Fick även bröstband jag skulle ha 24/7 tillsammans med bh:n så att implantaten inte skulle hamna så högt upp, det var så skönt att inte behöva använda den mer efter första återbesöket för den va inte så trevlig.

Så sammanfattningsvis så var operationen i sig inte det jobbigaste för mig utan dagarna efter, men det är ju högst individuellt. Jag är jättenöjd med Mattias och alla på Nordiska Kliniken, även om det bara har gått tre veckor sen jag opererades så är jag säker på att jag kommer få ett jättefint resultat. Om det var något jag var lite ledsen över är att det kändes som Mattias var lite stressad både gångerna jag träffa honom, men det är ju fullt förståeligt att han och alla har ett hektiskt schema men det gjorde mig även lite stressad och nu i efterhand önskar jag att jag hade tagit mer tid till att bollat idéer angående storlekar med honom då jag just nu lätt skulle vilja ha större. Dock sa han att de flesta ångrar sig att de inte tog större direkt efter men vissa senare ångrar sig att de gjorde så stora, så jag får bara ha det i åtanke! Ja men oavsett det så skulle jag rekommendera alla som är intresserade för Nordiska Kliniken, omtänksam personal, superfräscha rum och proffsigt.

Hoppas någon orkat läsa och uppskattat min lilla historia!

2020, augusti 26 - 10:08
Adi95
Bild för Adi95
 Offline
Senast sedd: 6 tim 19 min sedan
Silver
Medlem: 2020-08-19 14:12

Tack för att du dela med dig av din operation, och vad skönt att höra att den gick så bra och att du är nöjd! Som du säger så finns det ju alltid risk att man kommer ha tankar kring att man tog fel strlk, antingen för stort eller för smått! Jag är i samma dilemma och velar mellan 2 volymer...jag tänker dock - kommer jag bli mer besviken om storleken är för stor eller för liten? Om jag skulle vakna upp med 2 bomber skulle jag bli helt förkrossad haha, så därför lutar det åt den mindre storleken...dock är båda mina alternativt relativt små, och min kirurg trycker mycket på att det knappt är någon skillnad ändå, och att många är glada att de tog det större alternativet...så ja e kluven som du hör! jag är också en av de som aldrig fick bröst och har alltid väntat på att de ska komma - men nu inser man ju att de kommer inte hända haha, bättre att ta tag i det själv då, som du har gjort:)

Hoppas läkningen och återhämtningen blir bra! Har du orkat tagit ut dig på promenader etc?

2020, augusti 26 - 13:01
hejsanhoppsan123
Bild för hejsanhoppsan123
 Offline
Senast sedd: 1 dag 5 tim sedan
Silver
Medlem: 2020-08-25 16:56

Ja förstår absolut att du är kluven, vilka storlekar är det du velar mellan? Som kirurgen säger så gör ett par tiondelar cc inte sån stor skillnad egentligen. Man får ju väga mellan vad som är "värst", att känna att de känns för stora eller lite för små. Jag tänkte att om man väljer för små kan man ju fortfarande fuska sig till mer volym när man vill ha det, genom push up osv. Men som sagt, om både dina alternativ är små så tror jag knappt att de kommer göra sån stor skillnad av vad du väljer :) Är nog lätt att känna att de blev för stora direkt efter operationen men sen när svullnaden lägger sig och de sjunker så känns det mycket mindre, iaf för mig.
Jodå har varit ute och handlat och varit på ärenden osv så att promenera är inga problem alls, det enda jobbiga är ju att konstant vara försiktig med det man gör med överkroppen, så man inte överanstränger sig, vill ju absolut inte att något ska hända :)

2020, augusti 26 - 17:40
susanne
Bild för susanne
 Offline
Senast sedd: 2 veckor 5 dagar sedan
Brons
Medlem: 2020-08-15 10:39

Jag opererades för 6 dagar sedan och har mått bra, måttlig smärta, men idag efter dusch fick jag en monstersmärta under bröstet och har varit orörlig i flera timmar nu. Det bränner och smärtar i såret. VAd fick du för smärtstillande?

Annons
2020, augusti 26 - 21:13
hejsanhoppsan123
Bild för hejsanhoppsan123
 Offline
Senast sedd: 1 dag 5 tim sedan
Silver
Medlem: 2020-08-25 16:56

ojdå susanne, lät ju ingen bra med den smärtan, kanske bör ta kontakt med kliniken om det inte går över? efter operationen fick jag alvedon, oxynorm och targiniq som smärtstillande. Precis innan operationen minns jag inte.

2020, september 14 - 23:38
agnzi
Bild för agnzi
 Offline
Senast sedd: 5 dagar 8 tim sedan
Brons
Medlem: 2020-09-13 16:09

Åh låter bra! Jag funderar på att opereras av Mattias och detta gjorde mig mer sugen. Dock är jag LIVRÄDD för att spy. Alltså på riktigt LIVRÄDD. Gjorde det ont att göra det så nära efter op?

Hoppas du mår bättre nu!

2020, september 23 - 20:08
hejsanhoppsan123
Bild för hejsanhoppsan123
 Offline
Senast sedd: 1 dag 5 tim sedan
Silver
Medlem: 2020-08-25 16:56

När man pratar med narkosläkaren innan operationen kan man ju berätta om sin rädsla för illamående och då tror jag att de ger mer i förebyggande syfte och vid uppvaket. Det är ju jätteindividuellt hur man kommer må och nästintill omöjligt att veta innan hur man reagerar. Nej gjorde inte ont alls. Tack, nu mår jag bara bra :)

Annons
Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons