Annons

Bröstförstoring, Bröstlyft jun 2020 - Nordiska Kliniken - Stockholm Mattias Elmér - Snepatten

Bild för Snepatten
Snepatten

22år, 171cm, ca 70kg
Bröstförstoring + Bröstlyft (höger bröst)
Operation genomförd 17/6 Nordiska Kliniken

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
onsdag, 17 juni, 2020

Hejsan!

Äntligen är det dags för mig att skriva min operationsberättelse. Operationen äger rum 17e Juni 2020 kl 9:30.
Tänker att jag kommer skriva om dagen innan, samma dag och dagen efter - för att man ska få en utförlig story med mycket detaljer! Jag ska göra en bröstförstorig samt ett bröstlyft på högra bröstet för att rätta till symmetrin.

Jag har gått runt och tänkt så mycket på om/hur/när gällande den operationen. När jag var runt 15-16 (ni vet när man börjar få bröst) så märkte jag att jag har väldigt ojämna bröst. Mitt högra hänger mycket mer och är större (vårtgården är också mycket större på högra bröstet). Detta började alltså påverka mitt självförtroende tidigt, men jag tänkte att brösten växer flera år till - det hinner nog rätta till sig. Men nej, det gjorde det såklart inte. Så efter att ha mått dåligt över mina bröst i ca 6-7 år beslutade jag mig för att gå på konsultation. Jag valde Nordiska Kliniken i Stockholm och kirurgen Mattias Elmér då jag fått rekommendationer på både kliniken och kirurgen.
Väl där (29/5-20) så kändes det verkligen som rätt val. Mattias var väldigt förstående, saklig och förklarade exakt allt. När han väl frågade om jag undrade kring något så...nej han hade ju tagit upp allt och till och med saker som jag inte ens tänkt på. Sedan var det ett enkelt val, jag ska göra operationen. Jag bokade tid och vips så har vi ett datum att se fram emot. åååh som jag har längtat.

16/6-2020 Dagen innan operationen
Klockan är 15:00 när jag skriver just detta. Jag fick operationstiden riktigt nära inpå min konsultation så det är som jag inte hunnit reagera ens på att jag ska opereras imorgon, att jag ska få ett par nya bröst. Jag hämtade ut all medicin igår och hibiscruben köpte jag redan förra veckan. Jag har haft en riktigt tuff dag på jobbet, är verkligen redo att åka hem nu och börja landa i att operationen faktiskt äger rum imorgon. Så planen är att om ca 1h börja röra sig hemåt, laga middag, sätta in sängkläderna i torktumlaren (som min sambo slängde in i tvätten imorse), mysa med sambon, ta en kvällsmacka, bädda rent, välja kläder tills imorgon, lägga ner allt jag ska ha i min väska, duscha i hibiscrub och sedan lägga mig för att försöka sova. Jag kan passa på att berätta vad jag ska ha med imorgon:
- ID, plånbok och patientsamtycke
- Hörlurar
- Läppsalva
- Snus
- Tofs
- Mobilen såklart!
Jag har velat mycket gällande klädval, det står regn och 20 grader. Så jag tror jag tar lösa shorts på mig, slapp t-shirt och en hoodie med dragkedja. Jag kollade med kliniken och min sambo kan komma in efter operationen och hjälpa mig klä på mig, lär behövas haha..
Jag är så himla förväntansfull, har stirrat otaliga gånger på min simulerade bild och drömmer mig bort till min nya kropp. ÄR SÅ TAGGAD!! Hörs av imorgon efter op!

** Var så dåsig igår efter operationen så jag skriver om op-dagen nu (dagen efter, 18/6-20) **

17/6-20 Operationsdagen
Jag vaknar vid 5 tiden för att få i mig en redbull (anledningen till varför jag valde redbull var för att få energi + socker i mig :-)). Jag dricker den och sveper sedan vad som känns som litervis med vatten för ville inte bli törstig sen. Jag lägger mig sedan i sägen och gosar lite med sambon, tanken var att jag skulle kunna ligga och ta det lugnt en stund men ikke sa nikke! Jag var alldeles för ivrig, så jag gick upp för att ta andra HiBiSCRUB duschen. Det gick hur bra som helst, passade på att platta håret när jag ändå var uppe så tidigt, shit vad risigt håret är efter den här tvålen haha - svinto!
När allt var klart så klädde jag på mig, det blev mjukis, tshirt och en jacka i slutändan (regnade så mycket så ville inte bli kall om benen). Sedan var det runt 45min innan vi skulle åka, så lade mig i sängen igen med en filt och sov i 30min ungefär, superskönt!
Sedan var det dags att bege sig! Väl på plats så fick jag sätta mig och vänta i ca 5-10min, passade på att kramas lite extra med sambon då han var tvungen att gå så fort jag skulle in (pg.a. covid-19). Receptionisten sa sedan att nu kan jag följa med, kom till ombytesrummet och fick lite praktisk info från henne och allt kändes bra. Bytte om och relativt fort kom en sjuksköterska in. Tog tre tabletter och sedan skulle jag vänta lite innan jag tog den 4e (morfin). Sedan satte jag mig och kollade på New Girl i mitt rum. Väntade säkert 20min sen kom Mattias in och sa att det var dags att rita och fota!
Han fotograferade mig från alla möjliga vinklar och sen började ritandet, hit och dit med streck lyfta på bröstvårtan för att mäta haha. Sedan sa han "vi ses om en liten stund!". Jag fick sitta kvar i hans rum, ganska kort därefter kommer narkossjuksköterskan till mig och jag får svara på lite frågor, sen säger hon att det är dags. Jag leddes in i operationssalen, fick klä av mig och lägga mig på bordet (?), fick ha morgonrocken som filt vilket var skönt. Sedan var det ut med armarna, infarten placerades och blodtryck togs. Fick även en pulsmätare på fingret. Hon förklarade sedan att hon skulle spruta in medlet och att jag snart skulle känna mig lite dåsig. Jag kände av det nästan direkt i huvudet, kändes som allt började sticka lite försiktigt i ansiktet haha. Sedan fick jag en syremask på mig och hann ta två andetag så var jag HELT utslagen.
Vaknade på uppvaket och möttes av en sjuksköterska. Hon förklarade att allt gått jättebra och jag bad direkt om min väska och min mobil, hon kom med dessa och jag frågade direkt "får jag ta en snus?" (hahha sjukt att detta var min prio 1). Sedan drack jag säkert tre glas vatten och började ringa folk. Det kändes väldigt ensamt där inne så var skönt att prata med mina nära. Skickade en bild till mina kollegor och min chef med info om att allt gått bra!
Sedan somnade jag om och vaknade en stund senare och fick mat, dock hann jag bara ta två tuggor av mackan innan jag kände hur illamåendet slog till, så jag bad om något för det och det kom de med direkt och sprutade in i infarten. Det började verka nästan direkt så jag tog några skedar av yoghurten och drack äppeljuice. Bad de sedan om tre glas till - var så himla gott! (värt att nämna är att jag inte riktigt är en juice människa generellt haha). Sedan somnade jag om och vaknade upp mer klar i huvudet. Plingade på min knapp och så var de snabbt inne och började förklara tabletter och praktiska saker. Jag tackade och frågade sedan "när får jag åka hem?", fick till svar "så fort du kissat" :) Så jag ringde sambon och sa åt honom att åka in. Sedan tog de med mig till en toa, tyvärr kom inget där (jag är väldigt kissblyg). Så jag fick muskelavslappnande för att det skulle lätta lite. Jag frågade om jag kunde få gå till toaletten i omklädningsrummet då det gick bra för mig att kissa där förut och det fick jag. Så jag gick dit och fick ut lite kiss, så ringde på dem och de kom och bekräftade att jag nu fick åka! Sjuksköterskan tog ut min infart och min sambo visades in till ombytesrummet. Jag var så himla glad över att se honom. Han hjälpte mig klä på mig vilket var väldigt skönt då jag hade börjat få ont.
Sedan åkte vi hem! Varenda gupp gjorde så himla ont, så fort jag kom hem tog jag en korttidsverkande Morfintablett. Det började gå över och jag passade på att ordna med mina tabletter (så morgontabletterna var redo direkt utan att man behöver sitta och läsa varje morgon vilka som ska tas).
Sedan rådäckade jag haha, sov i typ 2h. Jag gjorde mig sedan redo för kvällen, tog mina kvällstabletter och la mig i sängen. Behövde dock ta Atarax och korttidsverkande morfin för att få bort smärtan och för att kunna sova.

18/6-20 Dagen efter operation
Jag vaknade många gånger under natten av törst och var tvungen att gå på toa. Från kl 04 var jag klarvaken pg.a. smärtan så låg och försökte vila, kände nu att jag inte kunde ta mig upp själv pga smärtan så jag vilade tills sambon gick upp (stackaren vaknade varje gång jag gick upp på natten så kände att han behövde vila lite).
Så fort han vaknade så bad jag om hjälp att komma upp, han hjälpte mig med allt jag kunnat tänka på och inte kunnat tänka på än (och gullen hade öppnat alla flaskor i kylen en gång så inte det skulle vara tungt för mig att öppna dessa själv, kan inte tacka honom nog för att han tänkt på allt verkligen). Jag tog mina tabletter och drack en Celcius för att vakna till lite. Sedan åkte han iväg till jobbet och jag sitter nu och lyssnar på musik, är väldigt dåsig pg.a. morfinet trots att jag druckit en celcius. Känns som att om jag lägger mig ner i soffan (som jag nu sitter i med datorn i knät) så kommer jag däcka direkt haha.
Nu ser jag fram emot att smärtan ska avta och jag är så himla nyfiken på hur brösten blivit!!! Jag har 500cc motiva full i vänstra bröstet och 425cc motiva full i högra (som vi även gjorde ett lyft på).

Dags för mig att avsluta här!
Är så nöjd redan nu, och fnissar för mig själv av att jag inte längre kan se min mage :D

Ha det fint!

2020, juli 3 - 22:37
Björk
Bild för Björk
 Offline
Senast sedd: 6 månader 3 veckor sedan
Brons
Medlem: 2020-06-29 20:43

Vilken härlig och utförlig berättelse! Underbar läsning! Jag ska ha konsultation över telefon med Patrik Höijer imorgon för att förhoppningsvis få lyfta eller både lyfta + förstora brösten i höst. :)

2020, juli 23 - 10:37
Milenaaa
Bild för Milenaaa
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 6 tim sedan
Silver
Medlem: 2020-07-17 09:54

Åh, va roligt att få läsa om din resa! Jag själv är precis i startgroparna och funderar faktiskt på nordiska kliniken, även om det är en bit för mig att resa..

Hur känns brösten nu när det gått ett tag?

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons