Annons

Bröstförstoring, Bröstlyft - Vårtgårdslyft mar 2020 - Victoriakliniken * - Annanym

Bild för Annanym
Annanym

Har genomfört bröstlyft och bröstförstoring.
- Droppformat implantat med struktur
- 280 cc
- Vårtgårdslyft

Viktoriakliniken, Marie Jaeger

- 30 år
- vikt 55 kg
- 169 cm lång

Kliniken: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
onsdag, 25 mars, 2020

Efter att ha sett min mamma och min äldsta systers bröst har jag länge tänkt att jag själv inte skulle känna mig sexig efter att ha fått barn. Kvinnorna i min familj har redan ett visst häng innan man fått barn, men desto värre efter.

Jag är 30 men vet inte när eller om jag kommer få barn i framtiden. Så tillslut blev jag trött på att vänta! Jag vill känna mig snygg nu! Det var en saftig peng, men det var det värt!

Jag träffade två kirurger från olika kliniker som gav olika rekommendationer. Jag kände mig trygg i valet och glad att jag valde Marie Jaeger på Viktoriakliniken. 

Operationsdagen - Jag var sist på listan att opereras och fick inte komma in i operationsrummet förens 15:30! Jag var inte nervös för operationen i sig, men jag var nervös att min kirurg skulle vara trött, jag hörde nämligen att två tidigare operationer dragit ut på tiden. Efteråt var jag helt groggig av smärta och smärtstillande. TACK OCH LOV ATT MAN FICK EN NATT PÅ KLINIKEN. Jag skulle inte ha kommit ur sängen för att gå på toaletten om jag var hemma själv. Men operationen hade gått bra, min kirurg sa att det var lite utmanande att få in implantaten då jag hade en tjock och stark bröstmuskel.

Väl hemma - Jag gör inget annat än att titta på Netflix i sängen och gå runt lite i lägenheten de två första dagarna. Kroppen är trött.

Tips - Köp hem mat och placera allt du behöver i lägenheten i nivå med magen innan operation. Och köp kuddar så du kan sitta upp i sängen (jag sov sittandes i sängen första natten hemma för att kunna komma upp på morgonen).

Oro 1 - Dag tre börjar jag oroa mig att stygnen för bröstvårtorna kan ha gått upp för att det är rött runt plåstren. Det var falskt alarm, efter att pratat med kliniken och messat bilder så fick jag bekräftat att det var i sin ordning, och det var jättefint vid återbesöket!

Oro 2 - Dag 6 börjar jag oroa mig att min högra bröstmuskel kan ha skadats. Vänsterarmen kan jag till och med använda för att tvätta håret, men högerarmen gör fortfarande ont att använda. Efter första återbesöket blev jag dock lugn. Mina muskler är ansträngda och behöver bara lite mer tid.

Oro 3 - Dag 10, mellanrummet mellan brösten var 3 cm direkt efter operation, nu gissar jag att det är 1,5 cm. Mycket snyggare, men jag är orolig för att få symmetria men väntar återkoppling från kliniken efter att messat bilder. Här är jag nu.

Jag undrar hur många som får komplikationer i % efter en operation, och hur vanliga de olika komplikationerna är. Jag vet inte ens om den siffran finns men önska att man visste mer vad man gav sig in på innan man bokade operationen. 

Summa sumarum - Vad som var skönt var att varje dag mådde jag märkbart bättre. Jag förväntade mig smärta de första dagarna, men det var inte så farligt. Värre var det att min puls gick upp så lätt för vad jag än gjorde (t.ex. av att dricka en kopp kaffe eller att förbereda en måltid) och jag kunde inte tvätta armhålan så bra i början.

Brösten ändrade utseende väldigt mycket första två veckorna, både storleken och formen, vilket var svårt att föreställa sig. 

Just nu är jag jättenöjd med resultatet, men jag får vänta än tills 6 månader har gått för hur det faktiskt kommer se ut...

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons