Annons

Bröstförstoring, Bröstvårteplastik/Nippelplastik sep 2021 - Akademikliniken - Göteborg Jonas Lundberg - Sarael

Bild för Sarael
Sarael

33 år, 165 cm, 57 kg, barnfri
Innan op: knappt 70A
Efter op: liten 70C
Konsultation 24/8-21 Jonas Lundberg, AK Gbg
Operation 30/9-21 Jonas Lungberg, AK Gbg
Bröstförstoring och nippelförminskning
Motiva round demi 245 cc

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
torsdag, 30 september, 2021

Tyckte själv att det var så skönt att läsa andras operationsberättelser när man själv var lite nervös inför sin egen så tänkte dela med mig av min bröstförstoring på Akademikliniken i Göteborg igår. Kirurg Jonas Lundberg.

Fick komma in redan kl 8.00, kändes jättebra att få tid direkt på morgonen. Direkt när jag kom dit fick jag träffa Jonas. Vi gick igenom vilka implantat vi bestämt oss för, hur operationen skulle gå till, jag fick 4 tabletter (2 panodil, 1 celebra, 1 stesolid). Vi tog förebilder och sen ritade han på mina bröst. Eftersom jag också gjorde en nippelförminskning ritade vi ut hur mycket han skulle ta bort och pratade om vad som skulle bli bäst.

Därefter fick jag träffa narkosläkaren Rolf. Hade läst om honom innan här på forumet och han var precis som beskrivet. En lättsam, skojig göteborgare! Han pratade med mig o narkosen och lite annat, och jag påminde honom om att jag ville bli sövd intravenöst och inte genom gas, så han sprang iväg till operationssalen lite snabbt för att kolla så allt var förberett inför det. Vi det här laget slog den där stesoliden in rejält. Kände mig väldigt påverkad och vimmelkantig. Så minns ärligt talat in så mycket mer som sas därefter.
Fick sen gå och kissa innan jag kom till ett litet rum där jag fick byta om till en sjukhusrock och ett par varma strumpor och ta på en huva över håret. Fick också sätta på en mjuk stöd-bh runt midjan så de lätt skulle kunna dra upp den över brösten när operationen var klar. Sen var det raka vägen in på operationssalen. Alla där var jättetrevliga och lugnande. Dom satte kanylen i armen och sen sövdes jag rätt snabbt efter det. Inga problem!

Vaknade på uppvaket, är inte säker på vad klockan var, men innan operationen gissa dom att den skulle ta 1 timme och 15 minuter. Första gången jag vaknade hade jag rätt ont och frös som attans, men så är det alltid för mig när jag vaknar första gången efter en narkos, oavsett operation. Fick intravenöst morfin och det hjälpte. Låg sen och halvslumrade ett tag och fick mer morfin intravenöst ett par gånger till efter det, så smärtmässigt gick det väldigt bra. Sköterskorna var världens gulligaste, särskilt Linda. En bättre sköterska går nog inte att hitta! Har aldrig känt mig så omhändertagen någon gång. Hon kom med saft och dricka och när jag ändå fortsatte vara torr i munnen så gav hon mig en Strepsil. Såg till så jag hade allt jag behövde hela tiden utan att jag behövde fråga.
Fick även Oxynorm för smärtorna och erbjöds Diklofenak som sup, vilket säkert hade varit supereffektivt mot smärtorna, men jag får alltid sån hemsk huvudvärk av just Diklofenak så valde att avstå det.

Är vegan så hade med mig en egen macka och en risifrutti. Åt risifruttin först tillsammans med en kopp kaffe. Väldigt gott att få i sig lite mat. Piggnade på rätt bra efter det men var väldigt yr. Satt på sängkanten rätt längre och tog djupa andetag innan jag med Lindas hjälp kunde gå och kissa. Efter det låg jag och halvslumrade lite till, åt min macka, drack mer saft och sen gick vi igenom papper om restriktioner, mediciner, byte av förband på bröstvårtor osv. Sköterskan bytte även förbanden på mina bröstvårtor innan jag åkte hem. Klarade inte av att titta så mycket, för det var rätt blodigt! Men nu vet jag hur jag ska göra hemma i alla fall. Fick återbesökstid efter 6 dagar.

Min man kom och hämtade mig kl 14.00, då kände jag mig pigg nog att åka hem! Kände verkligen inte att de stressade mig hem alls, det var ingen löpande band känsla överhuvudtaget. Jag fick ett helt fantastiskt bemötande och omhändertagande på Akademikliniken och har ingen feedback alls, 5/5 stjärnor! Rekommenderar verkligen dem!

Är redan jättenöjd med mina bröst trots att de så klart är supersvullna just nu på dag 2. Smärtorna är värre idag, men varje gång jag tittar ner på mina nya bröst så känns smärtorna lättare att hantera! Så glad att jag gjorde detta! :D

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons