Annons

Bröstförstoring dec 2020 - Nordiska Kliniken - Stockholm * - fe123

Bild för fe123
fe123

24 år, 178 cm, 63 kg, 0 barn

Bröstförstoring
Konsultation 6/11-20 Mattias Elmér, Nordiska Kliniken
Op 8/12-20 Mattias Elmér, Nordiska Kliniken
360 cc Motiva ergonomi demi, bakom bröstmuskeln
Strl före op: 70 A
Strl efter op:

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
tisdag, 8 december, 2020

Då ska vi se, här kommer min operationsberättelse. Ni vet ju hur långa dessa kan bli så, brace yourself! Och jag går fortfarande på medicin och är lite dåsig så det kanske blir lite svamlande..

Jag opererades tisdagen 8 december av Mattias Elmer på Nordiska Kliniken i Stockholm. Eftersom att jag bor i en stad 3h bort så hade jag bokat hotellövernattning måndag-onsdag för att det kändes skönt att vara i närheten efter operationen ifall det skulle hända något och om jag skulle må dåligt efter min operation.
Men jag hade läst så många som mådde bra efter uppvaket på sin operation och sämre dagen efter, så jag var lite orolig om jag gjort rätt beslut..

Men jag hade operationstid 9.15 och var på plats 8.40. Jag fick direkt komma in och byta om till morgonrock, tofflor och hårnät. Mattias kom in nästan direkt och tog mig till hans kontor för att fota, mäta och rita. Jag ville prova min storlek som jag valt igen för att vara säker (jag hade gått i tankarna om att gå ner en storlek) och han var lugn och pratade med mig om valet. Men kände att det var rätt beslut, 360 cc skulle det bli! Jag skymtade klockan när den var 9.00 då var Mattias klar och narkosläkaren kom in. Han frågade mig några kontrollfrågor och jag sa att jag var ganska nervös och rädd för nålar. Han lugnade mig och sa att vi var redo att gå in till operationssalen. Och alltså, det hela gick så fort! När jag kom in i salen var det 4 stycken där och musik på i bakgrunden. En kvinnlig sjuksköterska som var SÅ trevligt, Mattias, narkosläkaren och en till snubbe som jag inte visste vad han gjorde, DJ kanske. Britsen var uppvärmd när jag la mig ner och fick morgonrocken som täcke. Sedan satte narkosläkaren in infarten och han var jätteduktig, jag kände nästan ingenting! Sjuksköterskan frågade hur jag mådde och jag hann säga att allt hade gått så fort. Sen vaknade jag på uppvaket av en annan fantastisk sjuksköterska. Amanda såg jag att hon hette. Hon sa att operationen hade gått jättebra och frågade om jag ville ha något. Jag bad om vatten och min telefon, gud vad törstig man är efteråt kan jag säga!
Jag vaknade vid 10.30 ungefär och mådde då ganska bra. Jag var trött och väldigt dåsig. Efter en stund fick jag en bricka med frukost som var så fin med smörgås, yoghurt, te, blommor och pepparkakor. Jag fick i mig all mat och bad om flera glas vatten. Jag började få ganska ont och bad om smärtstillande som jag fick direkt i infarten. Det hjälpte lite men efter det började jag må ganska illa. Jag hörde andra bredvid mig spy och då mår man inte heller så prima. Jag fick en tablett mot illamåendet och låg sen och halvsov i kanske en timme. När Amanda sen kom in igen så bad jag om mer smärtstillande. Vid 14 skrev jag till min mamma att jag var redo att gå hem. Men när jag ställde mig upp då var jag väldigt illamående igen. Jag fick en tablett och satte mig en stund. Men jag var så fast besluten om att jag inte skulle spy och jag ville till hotellrummet. Så jag tog på mig kläderna och gick ut.
Väl på hotellrummet så la jag mig i sängen och lyckades sova 1.5h. Så vid 17-tiden så tänkte vi att vi skulle gå och köpa lite mat så jag fick en liten promenad också. Men jag kunde inte stå upp utan att bli illamående så mamma fick gå iväg själv. Jag hamnade i ett sånt där läge där man vet att det kommer bli bättre efteråt om man spyr nu, men jag ville verkligen inte. Men tillslut hade jag inget val, det kom ändå. Och det var inte nådigt, men det gick bra och det var värt det! För efter det så kunde jag äta ordentligt och har inte varit illamående sedan dess! Vad gäller smärta så kändes det som en kraftig ihållande träningsvärk konstant första dagen.

Jag kunde sova hela natten och när jag vaknade dagen efter mådde jag helt okej, lite stel och ont vid första rörelserna. Vi gick ner och åt frukost och tog sedan en promenad innan vi satte oss i bilen och åkte hem. Så ni kan ju tänka er att jag var glad att jag stannade en extra natt! Denna dag hade jag inte konstant ont utan bara när jag gjorde vissa rörelser, stängde bildörren till exempel!
På kvällen försökte jag gå en liten promenad efter att jag tagit sista dosen medicin för dagen, men det sprängde så mycket i brösten och ner mot såren så jag vågade inte gå mer. Utan jag gick hem och la mig istället.
Idag, dag 2, känner jag mig helt okej. Har varit ute på en promenad runt huset och klarar mig väldigt bra. Lite snurrig av medicinerna och det spänner ganska mycket. Samt kliar så mycket på brösten?! Antar att huden töjer sig. Men i övrigt inga problem.

Over all tycker jag att allt har gått bra! Ja, det är inte kul att må illa och det trodde jag faktiskt inte att jag skulle göra heller men det var inte så farligt. Och smärtan är definitivt överkomlig! Man måste känna efter vad man klarar och jag tycker att jag klarar mig bra själv med det allra mesta. Det viktigaste för mig är att inte överanstränga mig, för jag är väldigt van vid att göra saker själv. Jag är så otroligt nöjd med min upplevelse på NK, alla som jag träffade under dagen var så snälla och omtänksamma! Och brösten känns SÅ bra, vill ta på dem hela tiden och kika hur det ser ut. Jag är nästan känslosam när jag känner på dem för jag har längtat så mycket. Det här är jag nu och jag är så glad!

Tack om du orkat läst allt, och fråga på om du undrar något :)

2020, december 10 - 20:59
Vonkan
Bild för Vonkan
 Offline
Senast sedd: 3 tim 33 min sedan
Silver
Medlem: 2013-11-13 20:00

Härlig berättelse stort lycka till kram

2020, december 11 - 01:26
lillsann
Bild för lillsann
 Offline
Senast sedd: 2 tim 44 min sedan
Silver
Medlem: 2018-12-10 11:11

Tack för bra berättelse, roligt att du är så nöjd, hoppas på samma känsla 😊

2020, december 13 - 23:51
01tjej
Bild för 01tjej
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 23 tim sedan
Silver
Medlem: 2020-11-27 10:06

Tack för din berättelse! kul att du är nöjd med NK, är supernervös då jag har tid där i veckan :) 

Annons
2020, december 16 - 16:01
bb2bb
Bild för bb2bb
 Offline
Senast sedd: 1 månad 1 vecka sedan
Brons
Medlem: 2020-12-16 15:28

Tack för att du delar! Magiskt härligt att höra hur du trivs, grattis! Jag är intresserad av att göra samma behandling på NK men hos Marcus och jag funderar just nu mest på återhämtningen. Du låter så otroligt pigg! Har det hållit i sig? Självklart är det individuellt, men om du vill berätta mer om hur det gått sen du skrev senast så vore jag så glad! Hur länge kände du dig groggy? Kram!

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons