Annons

Bröstförstoring feb 2020 - Nordiska Kliniken - Stockholm Mattias Elmér - Dafne92

Bild för Dafne92
Dafne92

28 år, 174 cm, 53 kg
Bröstförstoring
Konsultation 24/1-20, Patrik Höijer, Nordiska Kliniken
Konsultation 31/1-20, Mattias Elmér, Nordiska Kliniken
Operation 20/2-20, Mattias Elmér, Nordiska Kliniken. Motiva Ergonomix Demi, 360cc bakom muskeln.
Strl före op: outfylld 70B i vadderad bh
Strl efter op: 65E/70D

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
torsdag, 20 februari, 2020

Då var det dags för min alldeles egna operationsberättelse!

Torsdagen den 20/2 ställde jag klockan på 06 för att gå upp och hinna äta frukost. Min op-tid var kl 13:00. När jag ätit så gick jag och lade mig igen och somnade om till ca 9:30, väldigt skönt. Hade nämligen börjat bli nervös och rädd inför operationen så sov inte så jättebra. Därefter var det dags för andra Descutan-duschen. Sjukt nog tyckte inte jag, som alltid brukar vara snustorr, att den var så farlig. Drack lite äppeljuice och tog till slut bussen till kliniken (bor ganska nära).

Kom till kliniken vid 12:15 ca och fick vänta till 12:30 innan jag fick komma in i det mysiga lilla omklädningsrummet där jag bytte om till morgonrock, tofflor och härnät. Satt och kollade i mobilen och pratade med min sambo då jag kände mig så rädd och började få kalla fötter. En sjuksköterska kom in med två Alvedon och en Arcoxia (som Ipren fast ej blodförtunnande) som jag skulle svälja direkt. Den sista tabletten (en långtidsverkande morfin) skulle jag vänta med.

Efter kanske 10 minuter (runt kl 13 tror jag) så kom Mattias in. Jag låste in min mobil i skåpet och sedan gick vi in på hans rum och tog foton och ritade. Vi bestämde storlek 360cc Motiva Ergonomix Demi. Jag tog även upp min rädsla inför sövningen och han skickade in narkosläkaren Ove. Ove lugnade mig verkligen och ganska omgående gick vi in till operationssalen. Där inne väntade två supergulliga narkossköterskor. Fick omgående ta av mig min morgonrock och tofflor och lägga mig på britsen med armarna ut. Den ena sköterskan stod och höll mig i handen och klappade på mig medan Ove grejade med infarten. Ganska direkt säger han ”jag börjar ge dig lite nu” och jag säger ”nämen oj, redan?”. Fick ingen syrgas innan som vissa får. Sen tog det kanske några få sekunder och jag kände hur jag liksom försvann in i sömnen samtidigt som jag kollade på den snälla sköterskan. Jag som varit väldigt rädd för narkosen tyckte hela grejen faktiskt var skön. Det var som att somna väldigt skönt bara.

Det första jag kommer ihåg från efter operationen är att en sköterska kommer in bakom skynket och ger mig min telefon. Jag säger hela tiden hur skönt det var att sova. För det var det verkligen! Narkosen var riktigt skön. Jag var dock extremt groggy och såg dubbelt. Skickade lite osammanhängande sms till min sambo och tog en del bilder (!?) haha. Jag frös extremt mycket när jag vaknade så fick extra täcke samt en fläkt, vilket verkligen hjälpte. Låg och mös.
Tyckte att jag mådde lite illa så fick medicin mot illamående och därefter den fina brickan med ostmacka, yoghurt, juice mm. Efter kanske 20 min började jag känna mig mer normal och gick och kissade. Hade väldigt hög puls, vilket troligen berodde på morfinet sa sköterskan. Det var nog det som var jobbigast, den höga pulsen. När jag legat på uppvaket i kanske 2h (? kändes dock jättekort) så ville jag åka hemåt och ringde pojkvännen som jobbar i närheten. Var lite skakigt att gå men det gick bra. Var så trött att jag knappt kunde hålla ögonen öppna. Mådde oförskämt bra på kvällen men ingen matlust.

Natten var dock hemsk. Tog inga smärtstillande tabletter då jag inte ville ta morfin (pga hjärtklappningen) och ville inte ta mer Alvedon den dagen. Brösten spände såklart men det var ryggen som var hemsk. Sov kanske 2-3 h men inte sammanhängande.

Dag1 tar jag mig ut på en promenad i solen, men är såklart lite skör. Får värmeflushar och blir helt varm över ansikte, hals och bröst och får hjärtklappning. Sköterskan som ringer för att höra hur allt gått säger att det troligen är morfinet som spökar. Annars går dagen ganska bra och vi får besök av svärföräldrarna på kvällen.
Natten mellan dag 1-2 sover jag mycket bättre och hela dagen idag (dag 2) har jag klarat mig utan mycket smärta. Har varit ute på promenad (hjälper mycket mot spända känslan) och varit ute på lite korta ärenden. Får from idag ta Ipren så tar Ipren, Alvedon och Paraflex (muskelavslappnande) som hjälper väldigt bra. Har inte så ont utan det stramar mer och är som två spända strutar.

Det var verkligen inte så som jag trodde att det skulle vara. Narkosen var skön och smärtan absolut överkomlig hittills! Är så himla nöjd med mitt val av klinik och kirurg och kan varmt rekommendera både NK och Mattias till alla.

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons