Annons

Bröstförstoring jan 2021 - Akademikliniken - Göteborg Jonas Lundberg - Crazydoglover

Bild för Crazydoglover
Crazydoglover

Bröstförstoring, 24år, 178 cm lång
idag: (knappt) 75A
efter OP: återstår att se, men önskar 75C
Konsultation: 16 december hos Jonas Lundberg, Akademikliniken GBG
Planerad OP: 18 januari hos Jonas Lundberg, Akademikliniken GBG. Motiva ergonomix demi 285cc bakom muskeln.

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
måndag, 18 januari, 2021

Dag 1 - Operationsdag
Jag hade ställt klockan på 06:45 men vaknade vid 05:30 av att hunden tassade runt sängen. Efter några försök till att somna om bestämde jag mig för att gå upp kl 06:30. Hoppade direkt in i duschen för att duscha sista gången med descutan. Satte mig i soffan och kollade ett avsnitt av min serie och 07:40 kom min taxi. Börjar bli nervös nu, men samtidigt förväntansfull och pirrig. Var på kliniken 07:55 (skulle vara där 08:00). Fick gå in i väntrummet där jag satt i ca 10 min. Sen blev jag hämtad av en sköterska som följde mig till Jonas. Där fick jag en liten pillersamling med 4 eller 5 olika tabletter, bla lugnande och tablett mot illamående. Sedan fotade Jonas mig och ritade lite fint. När det var färdigt ritat så gick Jonas och in kom narkosläkaren. En riktig göteborgare som skämtade och gjorde mig mindre nervös. Sen var jag tvungen att kissa innan operationen, kruxet var att jag kissade ju innan jag åkte hemifrån och jag kissar väldigt sällan, men lyckades klämma ut några droppar 😅
Sen fick jag gå in i ett nytt rum och ta av mig kläderna och sätta på mig mysiga strumpor, en rock och mössa. Nästa steg var att lägga sig på operationsbordet, fick en värmefilt som var väldigt mysig, sen fick jag tre klisterlappar för att de skulle ha koll på hjärtat och en kanyl i ena armvecket. Sen kopplade de antagligen in narkosen, jag kommer ihåg att jag sa att det kändes som jag hade tagit massa shots och det nästa jag kommer ihåg är att jag vaknar upp i en säng med två grejer i näsan och inte vet vart jag är. Så i ungefär i 2 sekunder är jag helt förvirrad men sen insåg jag att jag har tuttar. Det var klart? Woooow! Vet att jag kollade på klockan och den var ca 10:30. Alltså har det tagits 2h från de jag la mig på britsen tills jag vakna.
En sköterska märker att jag har vaknat och tar ut den ena grejen från näsan (ingen aning av vad de var), den andra grejen var tydligen syrgas så man får hjälp med andningen. Får hjälp med att fukta munnen lite innan jag somnar igen.
Vaknar sa 20 min senare av att jag får sällskap i rummet, lät som någon hade opererat näsan. En sköterska kollat till mig igen och har med sig ett glas vatten och gud vad gott det var att dricka vatten, var så torr i munnen. Jag bad sköterskan om min telefon och lurar vilket hon gick och hämta, sen frågade hon om jag var redo för fika och då kände jag hur hungrig jag är. Efter ca 10 min kommer hon tillbaka med en macka med ost, en skål yoghurt och saft. När jag är färdig äten så är klockan ca 11:30. Hör då av mig till min skjuts och säger att jag är redo att bli hämtad kl 13:00. Lägger mig tillrätta i sängen och sätter på en ljudbok och vaknar sedan att en ny sköterska väcker mig försiktigt. Då har klockan hunnit bli 12:40 och det var dags för mig att göra mig ordning för hemfärd. Först måste jag kissa och nu var jag kissnödig. Sedan läser jag igenom lite papper och checklistor, börjar ta på mig kläderna vilket gick väldigt bra. Får med mig alla piller och pillerschema och känner att jag mår förvånansvärt bra. Precis innan jag ska gå kommer narkosläkaren förbi och säger att jag inte får de ut att må så bra (typis göteborgare skämt).
Utanför kliniken står min pappa och sambo med bilen och det är dags för mig att åka hem. Väl hemma så lägger jag mig i soffan med massa kuddar och en nackkudde (sån man har på flygplan, recommend). Tar en liten eftermiddagsnap och äter massa mat och gott. Men får ju lyxa till det när man är ny opererad. Vid 18 tiden börjar det göra ont o bröst och skuldror. Fram tills dess har det bara känts som träningsverk men behövde inte stå ut med smärtan så länge då det var dags för smärtstillande vid 19:00. Känner att dag 1 har gått bra, kan resa mig själv från soffan, ändra position från sittande till liggande och tillbaka. Får väl tacka mina små magmuskler som jag inte trodde fanns att de orkar.
Så nu får vi se hur första natten blir.
Tänker att jag kommer fortsätta uppdatera några dagar i kommentarerna om man vill läsa om fler dagar.

2021, januari 19 - 22:06
Crazydoglover
Bild för Crazydoglover
 Offline
Senast sedd: 8 månader 3 veckor sedan
Silver
Medlem: 2020-12-14 12:51

Första natten + dag 2:

Om vi säger så här, sova på rygg är inte min grej... somnade runt 00:15-00:30 för att sedan vakna upp 01:30. Lyssnade på ljudbok i 10 min innan jag somna igen för att vakna 1h senare. Försökte ändra sovställning till mer sittande. Lyckades somna om efter 20 min och sov fram till 05:00. När jag vaknar upp för 3:e gången denna natten ger jag upp. Jag har nu ont överallt... 1h kvar innan jag kan ta långtidsverkande tabletter. Halvsover lite från och till hela förmiddagen innan sambon vaknar vid 11:00. Äter lite frukost, väldigt skönt att jag inte har mått illa än av medicinerna (läst att många kan göra det). Mår förvånansvärt bra, tar också en promenad på 15 min, det går inte snabbt men det går framåt och bra. Sedan var det dags för första duschen. Äntligen ska jag få ta en ordentligt titt på de nya tjejerna 😍 oj vad fina de var, spända ja men super fina och de är verkligen mina bröst. Duschen gick bra, verkligen skönt att få värme på ryggen då det är där jag har haft mest ont.
Kollar lite mer på mina nya kompisar och ser att de ena bröstet är lite blåare vid snittet men annars ser det bra ut.
Långtidsverkande tabletterna börjar gå ut ur kroppen och de börjar spänna rejält i brösten och stråla vid snitten. Men har bestämt mig att vänta med nästa dos så de håller hela natten. Går ut på en till promenad på kvällen, men kom inte längre än 15 meter innan jag vände och gick hem. Gjorde alldeles för ont... vid 21:00 bestämmer jag mig att jag har väntat nog länge utan medicin och tar de starka tabletterna, efter 15 min känner jag mig som en människa igen.

Sammanfattning av dagen: Fruktansvärt att sova på rygg, lite ondare än igår men hanterbart, sovit från och till hela dagen, ta inte en promenad utan medicin i kroppen haha 😂

Nu får vi se om jag sover bättre inatt än första natten :D

2021, januari 20 - 07:03
Vonkan
Bild för Vonkan
 Offline
Senast sedd: 7 tim 40 min sedan
Silver
Medlem: 2013-11-13 20:00

Skönt ändå att du mår rätt bra och att allt har gått som de ska nu ska e bara bli bätte å bättre gumman ❤️

2021, januari 20 - 22:10
Lolades
Bild för Lolades
 Offline
Senast sedd: 4 veckor 1 dag sedan
Silver
Medlem: 2021-01-13 09:51

Ska fortsätta följa den här tråden! Va bra att allt gått bra och att du är nöjd!

Annons
2021, januari 21 - 19:40
Crazydoglover
Bild för Crazydoglover
 Offline
Senast sedd: 8 månader 3 veckor sedan
Silver
Medlem: 2020-12-14 12:51

Uppdatering 3:
Nu är det torsdag och jag opererade mig i måndags. Andra natten var mycket bättre än första, lyckades sova i 5 timmar utan att vakna en enda gång. Gårdagen var bra, börjar strama och ”hugga” lite i snitten. 3 natten var så där, mest ryggen som gör ont. Inte van att ligga still så mycket jag har gjort de senaste dagarnas. Idag har jag inte behövt ta några värktabletter. Hade egentligen velat men min mage har reagerat på all medicin och jag har blivit lite förstoppad så vill inte ta tabletter i onödan... men kommer antagligen ta långtidsverkande innan läggdags så jag får någon sömn. Har lite ondare i höger bröst och det hugger lite på sidan och under vid snittet.
Har inga större problem att röra armarna, var lite ansträngande att tvätta håret själv men det gick.

2021, januari 24 - 19:32
Jenfa12
Bild för Jenfa12
 Offline
Senast sedd: 7 månader 3 dagar sedan
Silver
Medlem: 2021-01-07 21:05

Följer denna tråd! Kul att allt gått bra för dig! När
Ska du på återbesök? ☺️

2021, januari 24 - 23:27
Crazydoglover
Bild för Crazydoglover
 Offline
Senast sedd: 8 månader 3 veckor sedan
Silver
Medlem: 2020-12-14 12:51

Uppdatering 4:
Nu har det snart gått en vecka.
Jag ska på återbesök på onsdag (10 dagar efter OP).
Sover fortfarande inte jättebra. Vaknar upp minst en gång per natt med fruktansvärt ont i ryggen. Det hjälper ofta att flytta sig från sängen till soffan.
Brösten känns mjukare och inte lika höga men de knastrar fortfarande under och mellan brösten. Det började även knastra i själva brösten idag. Har verkligen orkar göra mer saker idag men det är mest ryggen som gör ont. Har antagligen legat för mycket senaste veckan så har fått massa muskelknutar... använder en tennisboll för att försöka massera/trycka ut dem. Det är svårt att inte göra rörelser som man brukar göra, tex böja sig mer snabbt om man tappar något, känns nästan som implantaten åker mer i golvet om man inte håller i. Har helt slutat med smärtstillande nu också vilket min mage jublar över. Har underhållet mig de senaste två dagarna med att kolla nya kläder, badkläder och underkläder. Kliar verkligen i fingrarna att få köpa nytt men försöker hejda mig tills jag har ett någorlunda färdigställt resultat så jag inte köper för små/stora. Vet ni när man kan förvänta sig ett ungefärligt färdigt resultat? När man kan börja se ungefär vilken storlek man kommer landa på :D

Annons
2021, februari 11 - 13:16
Moonbeam
Bild för Moonbeam
 Offline
Senast sedd: 1 dag 19 tim sedan
Silver
Medlem: 2021-02-11 11:55

Fortsätt gärna att uppdatera hur det går för dig :)

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons