Annons

Bröstförstoring maj 2021 - Nordiska Kliniken - Stockholm Patrik Höijer - Orkidee

Bild för Orkidee
Orkidee

154 cm
59 kg
Inga barn
Operation: 11/5-21Patrik Höijer, Nordiska Kliniken. Motiva round, full profil, 450 cc bakomplacering.
Konsultation 18/3-21, Patrik Höijer, Nordiska Kliniken. Motiva round, full profil, 450 ccbakomplacering.
Konsultation 25/9-18 (näsoperation) Paulo Montemurro, Akademikliniken
Konsultation 15/2-20, Mattias Elmér, Nordiska kliniken. Motiva ergonomix, demi profil, 320cc, bakomplacering.
Konsultation 25/9-18, Paulo Montemurro, Akademikliniken, Anatomiska, Polytech, 350 cc, framförplacering.
Konsultation 8/7-20 Patrik Höijer, Nordiska Kliniken. Motiva round, demi profil, 380 cc eller 425 cc, bakomplacering. Kommer boka hos Patrik.

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
tisdag, 11 maj, 2021

Vilken upplevelse det var att operera sig! Var skitnervös dagarna innan, var så spänd, och hela jag blev påverkad. Var så nervös inför Hibiscrub duschen också, då många sagt att man blir torr som fnöske! Men till och med mitt slitna, torra hår klarade det jättebra. På morgonen tog jag taxi till kliniken, vädret var så vackert, solen sken och jag åkte förbi stadshuset med allt vatten runt sig. Helskotta vad vackert sthlm är på sommaren! Jag var så spänd när jag kom till kliniken och jag möttes av en ganska tystlåten receptionist, och blev visad in till ett litet rum på kliniken. Gillade att det var en ganska lyxig känsla, fick en nice morgonrock, tofflor och hårmössa.

Sedan kom narkosläkaren och till min stora glädje fick jag OVE, den omtalade OVE som alla har sådant förtroende för. Han satt lugnt och sansat och förklarade allting. Och jag kände mig väldigt trygg med att bli sövd. Jag var kanske inte så nervös för narkosen, men det var skönt att träffa en person man faktiskt fick kontakt med, kunde ställa frågor till och att höra att man är i trygga händer. Dock flög ju skräcktankar i huvudet av och till, ska jag förstöra min kropp? Jag gillar ju mina bröst osv osv. Men accepterade det som just "sista sekunden" tankar.

Efter att ha svalt lite tabletter så väntade jag en stund på Patrik som dök upp tystlåtet och sa att jag kunde följa med honom. Jag var på väg att låsa in mobilen men hejdade mig och bestämde mig för att påminna om mina önskemål. Så jag visade upp referensbilder igen för att konfirmera att han är med på vad jag vill ha. Och han konstaterade att dem var åt det fylligare hållet och att Full profil blir bra då. Jag rekommenderar verkligen att visa upp referensbilder och säga målbild en sista gång INNAN ni lägger er på operationsbordet, så kirurgen verkligen påminns om vilket resultat du vill ha. Sedan var det in i hans rum där vi fotade, där ritade han blixtsnabbt upp på bröstet och mätte. Det var ju inget utrymme att diskutera storlek osv, utan här var det rita, punkt! Det funkade ju för mig som gjort sådan jäkla research och gjort så mycket övervägningar i flera månader, så 450 cc it WAS. Och sedan 425 på vänstra bröstet som är lite större från början. Men är ni veliga om storlek så gör klart för er innan att ni vill testa storlek igen osv, man vinner på att vara väl förberedd.

Därefter sa Patrik att jag kunde följa med honom och vi stegade in i en operationssal där mycket ventilation var på, så coolt att ens gå in i en operationssal. Och jag fick hälsa på en operationssjuksköterska som noga såg mig i ögonen vilket fick mig att känna mig trygg :). Jag la mig på britsen fick infart i armen av Ove, och jag insåg att nu börjar sövningen. Jag såg Patrik komma in med en låda med implantat som han räckte till sköterskan. De 2 sekunder då jag insåg att jag började sjunka bort så fick jag lite panik! ”Nej nej, blir verkligen storleken rätt? Vill inte förlora medvetandet!” Och när dem skräcktankarna kom så hann jag också tänka ”Skärp dig! Tänk på något fint så du drömmer bra” och snabbt plockade jag fram en rosa bild i huvudet =).

Vaknade av att sköterskan väckte mig och jag låg i en dvala där jag drömde att jag hörde Patrik prata i en podcast och att jag lyssnade på musik. Så min första fråga när jag vaknade var ”Lyssnar jag på podcast? Lyssnar jag på musik?”. Och sköterskan svarade med ljus röst ”Ja”. Fast det gjorde jag ju inte! Haha. Troligen hade jag väl hört Patrik prata under operationen eller något, och musiken kom från något rum bredvid.

Det gjorde ärligt talat ont när jag vaknade, svårt att andas. Fick frågan på en skala 1-10 hur ont jag hade. Min skala är ju ganska stor, så svarade 5. Men 5 är verkligen inte skönt då! Jag är så glad att dem kollade till en och var snabba med smärtstillande, det snålades inte. Jag fick även en väldig frossa efter narkosen och fick en SÅ SKÖN värmefilt av sköterskan som lugnade kroppen. När jag låg där så insåg jag hur glad och tacksam jag var att jag hade gjort all denna research och valt Nordiska Kliniken. Man är så otroligt sårbar när man ligger där nyopererad, och det var så skönt att veta att det är utbildad, vänlig personal som tar hand om en före, under och efter.

Det var faktiskt väldigt skönt att ligga i ett rum med endast draperi runt, var tryggt att höra sköterskorna glada, skrattande och pratandes med varandra. Jag var otroligt trött och sov flera gånger av och till, hade verkligen ingen aptit men en av sköterskorna uppmuntrade mig att äta så jag åt av den goda frukostbrickan man fick. Jag hade operationstid kl 08.30 på morgonen och var nog redo att åka hem vid 17.00 om jag minns rätt.

Min rekommendation till dig som ska göra bröstförstoring:
- Var väldigt klar med vilken storlek, profil osv du vill ha. Eller stäm av med kliniken att du kan testa storlek en sista gång på OP-dagen utfall du vill det.
- I efterhand hade jag nog velat läsa av storleken på lådorna med implantaten innan jag sövs ner för att vara 100% säker på att det är rätt implantat som plockas fram. Nu blev det helt rätt, men jag tycker det är en bra rutin.
- Jag klarade verkligen inte att åka hem själv, så ha en person som kan komma och hämta dig.
- Välj en klinik där du får förtroende för eftervården och personalen. Patrik --> Grym kirurg jag är 4 veckor post op. och mina ärr läker fint, dem är korta och jag känner inga problem alls med mina bröstmuskler! Och sköterskorna på uppvaket hade så positiv och bra energi <3 <3, och man fick bra eftervård.

2021, juli 4 - 12:00
An1.
Bild för An1.
 Offline
Senast sedd: 3 dagar 33 min sedan
Silver
Medlem: 2021-06-06 10:06

Tack för din berättelse! Hoppas att det har gått bra och att ärren har läkt fint också.

2021, juli 10 - 23:14
Orkidee
Bild för Orkidee
 Offline
Senast sedd: 3 dagar 5 tim sedan
Silver
Medlem: 2015-11-29 13:09

Tack, allt har gått galant så här långt ☺️. Så nöjd!

2021, augusti 4 - 18:38
Matulda
Bild för Matulda
 Offline
Senast sedd: 2 månader 1 vecka sedan
Brons
Medlem: 2021-06-30 10:48

Tack för den långa o utförliga rapporten, känner igen endel sen jag gjorde en ögonlock op där. Ska på konsultation i okt för bröstförstoring. Hur gammal är du ? Syns ärren fortfarande ?

Annons
2021, augusti 6 - 09:05
Hulda1982
Bild för Hulda1982
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 2 dagar sedan
Brons
Medlem: 2021-08-06 08:29

Tack snälla för din berättelse! Hur var resan efteråt? Hade du ont länge? Har du tränat?

2021, augusti 28 - 22:13
Orkidee
Bild för Orkidee
 Offline
Senast sedd: 3 dagar 5 tim sedan
Silver
Medlem: 2015-11-29 13:09

@hulda1982 Jag hade inte särskilt ont länge, jag tog smärtstillande enligt ordination så var inga problem så :). Men jag tkr det tog lång tid att komma tillbaka till vanliga livet med att orka gå på stan flera timmar, gå o handla, öppna o stänga bildörrar/dörrar utan problem. Småsaker men som faktiskt påverkar en väldigt mkt! Jag behövde sova middag/vila en stund varje dag de första 1-2 veckorna.

Jag tränar lite ben på gymmet nu samt rygg, o cykel. Känner mig ännu inte bekväm att köra crosstrainer då det känns som brösten ”hoppar” då. Magövningar tkr jag är svårt att få till oxå… blir lätt att man kopplar in bröstmusklerna.

Är dock jäkligt glad att jag gjort det 😊.

2021, augusti 28 - 22:18
Orkidee
Bild för Orkidee
 Offline
Senast sedd: 3 dagar 5 tim sedan
Silver
Medlem: 2015-11-29 13:09

@matulda jag är 32. Jag har tydliga bröstveck så jag ser mina ärr väldigt sällan förutom när jag byter tejp o verkligen tittar med lampa 😄. Mina ärr är fortf lite röda, det ena är väldigt tunt det andra lite ”bredare” men inget jag Kmr vilja korrigera :).

Annons
Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons