Annons

Bröstförstoring mar 2020 - Nordiska Kliniken - Stockholm Mattias Elmér - vårkänslan

Bild för vårkänslan
vårkänslan

Ålder: 28 år, Längd: 178cm, Vikt: ca: 58kg
Intresserad av: Bröstförstoring samt microneedling.
Har nu: 70A eller 70B/65C med push-up (olika stora).
Vill ha: Normalstora bröst. Motiva Ergonomix 265/285cc.
Klinik: Nordiska Kliniken, Dr. Mattias Elmér.

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
tisdag, 31 mars, 2020

Att fatta beslutet

Jag har aldrig identifierat mig som någon som någonsin skulle kunna göra en bröstförstoring, även om man såklart drömt om det sen man...inte...fick bröst. Pojkflicka som barn. Anorektisk modell som tonåring. Stark och glad vuxen människa idag. Har olika stora, lite nivåskiftande bröst.

I min värld var man "tvungen" att vänta tills man fött alla sina framtida barn, ammat färdigt och typ... försvunnit ur omvärldens granskande öga innan man "fick" smyga iväg och göra en bröstförstoring i skymundan. 

Men. Efter ett riktigt vidrigt och traumatiskt break-up insåg jag att jag inte längre var rädd för något och att mitt liv bara är mitt eget. Mina stålar, min kropp och framför allt min tid att äga och göra det härligaste av. Snarare än ett livskrisbeslut byggt på dålig självkänsla så handlade det alltså om att jag insåg att det var en bra tid när man är mellan förhållanden och vill fokusera på sig själv. 

Bra grej:  Jag har varit öppen och tagit emot stöd från vänner vilket varit väldigt skönt. De har varit förvånansvärt accepterande. Kommer också vara spikrak med kollegor m.fl. om nån undrar – jag känner mig stolt över mitt beslut och tänker inte låta nån onödig stress påverka min läkningsprocess.
 

Konsultationstips! 

Min upplevelse är att det är bra att kosta på sig ett par konsultationer från olika kliniker – de jobbar och låter dig prova på olika sätt. Man kan få helt olika känsla för vilken storlek man ska ha beroende på vart man går.

 

Min konsultationsresa (Stockholmskliniker):

1. Proforma – Fint ställe, trevlig personal och erfaren kirurg (Örjan Gribbe). Här gick dock allt väldigt snabbt och jag fick bara känna på implantaten genom att stoppa under en tajt vit t-shirt. var jag inställd på minsta möjliga för att jag inte ville att folk skulle märka något. Provade 185 + 225 cc Mini (det minsta och plattaste från Mentor de hade inne) och tyckte det kändes stort. Var inte helt säker på prova-under-tröjan-metoden vilket ju kändes ungefär lika seriöst som att fundera på att köpa en rea-topp man med öppet köp. 

USP: På Proforma får man sova över vilket ju kan vara tryggt för den som inte bor nära. Jag, vid min senare OP på Nordiska Kliniken, hade dock inte det minsta behov av det utan kände mig rastlös och redo att gå redan efter 30 min. 

 

2.1 Nordiska Kliniken – Yes. Absolut! Hemma. Nog för att man inte ska lita enbart på en snygg varumärkesprofil, men det speglar verkligen NKs kvalitet och fingertoppskänsla. Mattias Elmér verkar vara en bra person och erfaren kirurg som tar sig tiden och tålamodet. 

Jag blev först chockad och överrumplad när Mattias förklarade att 265+285cc Motiva Ergonomix Demi skulle vara en passande storlek för mig. Mycket större än jag tänkt och upplevt hos Proforma!

Han förklarade dock väldigt logiskt hur mina mått och avstånd mellan brösten skulle göra att mindre implantat skulle se rätt konstigt ut, typ som öar med en platt öken emellan. Med högre cc följer en större omkrets vilket blir rimligare, och det såg ju inte alls mycket större ut än när jag provade mindre implantat med t-shirt hos Proforma. 

USP: Prova med en verklighetstrogen utgjutning av implantatet i en BH som visar hur slutresultatet lägger sig. Få en 3D-fotograferad och simulerad bild du verkligen kan fundera kring. Superfin personal.

2.2 Nordiska kliniken (dubbelkonsultation) – Ja, man får komma tillbaka och utan kostnad testa lite mer om man inte känns sig helt säker på storlek. Jag hade redan betalat in operationskostnaden då några veckor innan (vilket man ska).
Här funderade jag nästan på att våga mig på snäppet större, men landade i slutändan i den initiala rekommendationen 265+285cc.
 

3. Aleris Sabbatsberg – Nja. Förutom att jag inte upplevde någon särskiljande faktor eller kvalitet så tror jag nog man hade kunnat bemöta mig lite bättre. Jag gör det skyndsamt tydligt att detta är min tredje konsultation, att jag redan bokat och betalat en annan klinik, och att syfte med denna enbart är få ett till perspektiv och prova storlek enligt deras metoder. Kirurgen superskiter dock i detta och drar istället en rätt lång dragning vilket ger väldigt lite tid för mig att faktiskt prova. 3D-simulering får jag i efterhand via mejl. 

USP: Värt att notera – denna kirurg verkade väldigt kompetent och gav mig också insikten att det finns olika svar på hur man ska bemöta individuella fysiska förutsättningar. Han menade t.ex. att han inte tyckte jag skulle ha olika storlekar på implantaten bara för att mina bröst var olika stora från början. Detta tvärtemot både Proforma och Nordiska Kliniken. 
 

Operationsdagen

Min operationstid var 15:30 en tisdag.

Jag bor i Stockholm och hade tagit ledigt bara tis-fredag då jag har en skrivbordsjobb. Dagen innan kommer ett bekräftande sms. Jag hade också hämtat ut all medicin (antibiotika, smärstillande etc. för ca 400-500kr) några dagar innan. 

8:30-9:00 – Äter frukost (grönsakssmoothie, recept i senare inlägg).

Under dagen – Tar 40 min joggingtur i solen och promenerar runt på stan. Dricker lite kombucha som den hipster man är. Tar andra Descutan-duschen, tvättar den sista tvätten och vilar.

Tips! Fyll verkligen på med vätska under dagen/kvällen innan när du fastar. Jag var rejält törstig närj jag inte fick dricka nåt mer, 2h innan operationen. 

30 min innan min tid infinner jag mig enligt anvisningar på kliniken. Klädsel: de mjuka lättpåtagbara kläderna jag vet att jag vill ha på mig när jag kommer hem. Väskan är lättpackad med laddare, bok och ifyllt patientsamtycke. 

10 min innan tiden får jag byta om till morgonrock och låsa in mina saker. Sjksköterskan som kommer med förberedande smärtstillande meddelar att de tyvärr ligger 1h försenade. Jag får ta det lugnt i ett eget rum med bra tidningar och Netflix.
Exakt en timma senare kör vi igång: 

1. Träffa Mattias Elmér (kirurgen) igen och bekräfta storleksval, hälsodeklaration m.m. Det var ok att jag snusat lite Lyft ändå. Sen fotograferas det och ritas på mig, stäms av och förklaras.
2. Träffa en trevlig narkosläkare jag glömt namnet på. Han förklarar bra och jag kände mig hellugn. 
3. Ut med armarna på en brits (man får ha rocken som täcke) medan fina människor omkring en kör igång narkosen. Det tog bara några sekunder att somna in, inget gjorde ont på något vis utan var väldigt behagligt. 

Tidsåtgång: Lite mer än en timma. För min OP skulle huden dras ut lite för att nivåutjämna mina olika stora bröst m.m.

Efter: Jag vaknar upp i en säng med draperier kring, av att en fin sjuksköterska väcker mig. Allt känns bra, brösten känns rätt storlek och telefonen finns vid min sida! Blicken och sms-fingrarna är lite wobblande och svåra att stabilisera men i övrigt är jag helt med i huvudet.

Efter ett tag kommer en fantastisk matbricka i frukoststil. Jag kan ta mig upp i sängen själv utan problem eller smärta och äta, ringa en kompis och  snacka lite skit (fast lågmält så jag inte stör omkringliggande).

Efter en timma känner jag mig sugen på att åka hem så jag går upp ur sängen och hämtar sjuksköterskan. Hon är förvånad över att jag mår så pass bra och har full rörlighet och styrka, att jag överhuvudtaget kan sätta mig upp i sängen själv Jag får sen papper och medicininstruktioner som vi går igenom innan jag byter om glider iväg. BH:arna man kan köpa, samt Trygghetsgarantin tar vi på återbesöket efter 10 dagar. 

Jag tar tunnelbanan hem (15 min + 5 min promenad) utan problem, trots att jag initialt tänkt ta taxi. Men det behövs verkligen inte. 

Äter lite mer mat i form av protein- och mineralrika gröna linser med hudhelande tomatsås och veggie nuggets stekta i anti-inflammatorisk kokoksolja. Hej jag är helt uppenbart världens tråkigaste människa som inte käkar pizza nu men tror det är sjukt värt att äta bra så kroppen/musklerna/sömnen/såren/ärren får läka så bra som möjligt. 

Kollar på Rapport om hur världen håller på att gå under i viruspandemi. Får lite svindel av surrealismen. Önskar jag kunde ta en morfin för alla miljoner människor som lider just nu. 

Värk: Jag tror inte att jag överdriver när jag säger att träningsvärk kan göra mer ont. Den enda värken ligger som ett tryck över bröstet som gör det lite svårt att andas djupt om man inte böjer sig framåt. Muskelavslappnande medicinen hjälper. 

Slutsats: Älskar dom Nordiska Kliniken! Älskar smärtstillande! Kul med bröst!

2020, april 1 - 08:20
Ärtan2020
Bild för Ärtan2020
 Offline
Senast sedd: 1 månad 6 dagar sedan
Silver
Medlem: 2020-03-24 13:48

Kul att läsa din historia, men jäääklar vad annorlunda dina första timmar var i jämförelse med mina.. Jag mår ok nu två dagar efter men hade så satfläsk ont när jag vaknade haha. Stannade nog 4 timmar efter op och då är jag gammal crossfittare och van vid hög smärta ;).. Så knäppt hur man verkligen kan ha olika upplevelser efter så likt ingrepp! Hoppas det fortsätter så enkelt för dig, och att du kan dela med dig om några veckor hur läkningen gick sedan? Kul att du var så nöjd med NK och beslutet att göra en operation :)

2020, april 13 - 16:10
Nathau
Bild för Nathau
 Offline
Senast sedd: 6 månader 3 veckor sedan
Brons
Medlem: 2020-03-22 08:49

Kul att läsa detta :) Jag var också på konsultation hos Örjan på Proforma och bestämde mig för att gå på en second opinion hos Mattias på Nordiska Kliniken. Kände mig helt klart hemma där med, så bokade operation hos Mattias 2,5 vecka senare. Idag blir dem 5 dagar gamla :) också helnöjd med hela upplevelsen hos NK, så tacksam för sköterskorna, processen och Mattias

2020, maj 12 - 13:09
Floris
Bild för Floris
 Offline
Senast sedd: 6 månader 2 veckor sedan
Brons
Medlem: 2019-04-08 21:42

Kul att se någon som valt Motiva Mini (och Nordiska Kliniken). Jag tror det kommer bli vanligare längre fram men just nu är det lite svårt att hitta före och efter -bilder. Vore kul om du la upp några när du känner dig redo.

Annons
2020, maj 20 - 10:19
Anna1995
Bild för Anna1995
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 5 dagar sedan
Silver
Medlem: 2020-04-19 22:21

Så underbart att läsa din berättelse och det känns ju som att det är exakt så man vill ha det. Ser fram emot att se bilder och ditt utlåtande om hur nöjd du är om några månader! :)
Grattis till dina nya bröst!!

2020, juni 25 - 22:19
yris
Bild för yris
 Offline
Senast sedd: 18 tim 28 min sedan
Silver
Medlem: 2020-06-22 22:46

Din berättelse var precis et jag behövde höra för att komma närmare ett beslut. Väldigt bra skrivet av dig.

2020, juli 26 - 20:10
Milenaaa
Bild för Milenaaa
 Offline
Senast sedd: 1 månad 4 dagar sedan
Silver
Medlem: 2020-07-17 09:54

Kul att läsa din berättelse! Fint skrivet och många vettiga tips :)

Håller med föregående talarna att på ditt val av implantat och storlek (som även jag är inne på) finns de inte jättemycket bilder.. Vore kul att se om/när du är redo :)

Annons
Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons