Annons

Bröstförstoring okt 2021 - Sophiahemmet - Stockholm Vet ej/saknar namnet - zijn

Bild för zijn
zijn

39 år, 170cm, 67kg
Bröstförminskning ca 15 år sedan, nu efter viktnedgång ingen fyllnad alls. 
Önskar göra Bröstförstoring/fixa formen (och lyft??)
Operation 7/10 Art Clinic Sthlm, kirurg Martin Halle, släta Mentor+ 275CC

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
torsdag, 7 oktober, 2021

Mitt önskemål med operationen: Efter en bröstförminskning för ca 15 år sedan och en viktnedgång senare så har mina bröst säckat ihop och tackat för sig :) Jag är egentligen nöjd med kupstorlek som i dagsläget är 75-80 C men har önskemål om att fylla ut överpolen.
Jag gick på 5 konsultationer och majoriteten av kirurgerna ville sätta i Mentor+ slät 275CC, vilket också är det slutgiltiga valet :) Jag frågade om Ergonomix men ingen rekommenderade det med mitt utgångsläge, så runda släta it is! Frågade också om man rekommenderade ett nytt lyft men det var det ingen som egentligen tyckte men kunde göra om jag verkligen ville, så jag valde att avvakta med detta.

Får i bilen på väg till Stockholm kvällen innan veta att min operationstid 7.15 är flyttad till kl.12. istället. Lite tråkigt men är väl ändå OK.
Kör min första Descutanrutin på hotellrummet kvällen innan och på morgonen, blir snustorr och håret ser ut som Ronja Rövardotters :)
Kommer fram till ArtClinic strax innan 12 och blir direkt mottagen av Martin för att förbereda inför operationen. Vi tar lite före bilder, han målar på mig och vi bekräftar val av implantat en sista gång och att han kommer att gå in i mina gamla ärr från min tidigare bröstförminskning ca 15 år sedan.
Jag visas in i ett omklädningsrum, får min operationsrock, strumpor, badrock och tofflor. Väntar en liten stund bara, sedan kommer en sköterska och tar med mig till deras uppvak (har läst någonstans att de delar uppvak med vanlig OP-avdelning men det gör de inte, de har 4 egna platser). Motiveringen till att ta mig till uppvaket var för att ge mig en egen säng och möjlighet att ta fram plattan och titta på lite serier, för de kommer bli sena. .. Efter en timmes väntan kommer en sköterska och sätter på mig ett dropp med näring eftersom klockan nu är efter 13 och jag har inte ätit sedan kl.19 igårkväll. 
Någon gång efter kl.14 kommer de ut med en patient från OPsalen och 14.33 skickar jag sista meddelandet till min man: NU! Puss!
Det är ny personal inne på OPsalen, blir presenterad för en OP sköterska utöver de två narkossköterskor som tagit hand om mig på uppvaket (supertrevliga!). Jag får lägga mig på en varm och skön OPbrits, kudde under knäna och ett värmetäcke över mig. Jag har redan fått tabletter mot illamående och smärta men får även intravenöst kortison för att motverka illamående. Sköterskorna går igenom vad som kommer att hända, ger mig syrgas och pumpar in Propofol, och jag är borta :)
När jag vaknar så berättar OPsköterskan att allt har gått bra och jag rullas in på uppvaket. 16.33 skickar jag mitt första meddelande till min man om att jag ser dubbelt och återkommer om en liten stund när jag kvicknat till lite mer :)
Jag har ganska ont och får 2 g. Paracetamol intravenöst, blir lite bättre efter det. kl. 17 så får jag min lilla bricka med en ros i vas, yoghurt, smörgås och jordgubssaft :) Jag har lite ont i halsen efter svalgtuben men är framförallt jättemuntorr. Jag tror jag får i mig 3 st. Ramlösa innan jag får gå hem :)
Martin kommer förbi och tittar till mig, allt har gått bra, vi pratar lite praktiskt om uppföljande besök och att jag kan nå honom på mobilen när jag vill. Tryggt!
Jag ber också om en till läkningsBH och får detta med mig. Jag har fått Maribelles läkningsBH, är jätteskön.
Kl.18 så stänger ArtClinic och även om jag är pigg så vill man ändå att jag stannar någon timme till, utifall det blir problem med blödning, så jag får komma till en vanlig kirurgavdelning (Sophiahemmet) och vila lite. Jag får ett eget rum och har det väldigt bra men vill ju bara hem :) Tjugo i åtta frågar jag om det är OK om min hämtar mig om cirka en halvtimme och det går man med på. Äntligen!
Smärta dygn 1.
Hanterbar, det sticker och drar en hel del i brösten. Jag får för mig att öppna BHn på kvällen innan vi lägger oss för att se hur det ser ut (BRA!) men det visar sig vara en utmaning att knäppa den igen.. Dumt drag, jag gör inte om det. Rörelse dygn 1.
Antagligen på tok för bra. Jag kan dra på mig kläder och så själv men får hejda mig och komma ihåg vilka rörelser som jag helt enkelt inte bör göra.

Dag 2
Brösten känns stenhårda, högra bröstet gör ondare än det andra. Det här med att det gör ondare dag 2 kan jag skriva under på. Under natten har jag fått klart för mig att det här med att försöka ändra position själv (försöka ta sig lite längre upp i sängen) inte är görbart och min man fick hjälpa mig upp från liggande till sittande på sängkanten. Dagen fortsätter i samma tema: smörja in sig, bre en smörgås, bära en tallrik, knyta skor, dra upp byxorna, öppna dörrar.. Allt är utmaningar idag.
Dag 5
Man börjar nu se en tydlig skillnad i utseende mellan brösten. Höger bröst (det större) är mer avlångt och hänger mer än vad det gjorde innan OP. Det har också hela tiden stramat mer, gjort mer ont, mer svidande/brännande känsla, mer allt. Börjar misstänka att implantatet har droppat...
Dag 7
Martin ringer mig efter att jag skickat bilder på mina bröst. Han vill titta på dem, kan inte utesluta displacement som det tydligen kallas, kan inte heller utesluta blödning. Måste komma tillbaka och vi bokar in detta på dagen 2v. efter OP. 
Dag 14
Återbesök hos Martin. Allt är som det ska! Det är bara min tidigare skillnad i storlek som gör att det ser ut som att det ena hänger mer (vilket det ju gjorde sedan innan också, bara på ett annat sätt). Fortsatt svidande/brännande smärta på utsidan av brösten samt under vid ärren.
Dag 21
Dags för mens.. den ökade smärtan var inget trevlig. I övrigt har smärtan minskat något till att mer vara en molande värk, fortsatt utsida samt nedom bröst. Har sideboobs kvar :) Är mer rörlig men märks när man gör rörelser som absolut inte är OK. De är olika; det högra bröstet är muskeln vid överpolen mycket mer svullen än det vänstra. Annars är de mycket mer mjukare än för en vecka sedan. 

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons