Annons

Bröstlyft - Lollipop-lyft dec 2020 - Proforma Clinic - Stockholm Ingeborg Rydningen - Beldin

Bild för Beldin
Beldin

Jag: kvinna 43 år
Utgångsläge: 70E med lite häng
Vad: Bröstlyft
När: 202012
Var: Proforma Clinic
Av vem: Ingeborg Kvig Rydingen
Resultat efter operation: Verkar fortfarande vara 70e

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
onsdag, 16 december, 2020

Operationsdagen

Jag hade tid 8.45 på operationsdagen och skulle vara fastande 6 timmar innan så jag satte klockan på 3 och drack bra med vatten, och somnade sen om. Upp vid 7 och skrubba hela mig med desificionsmedel. Sen var det mest att greppa väskan och skutta iväg och försöka undvika att inhalera Corona på transporten dit.

Jag var på Proforma i god tid innan min operation och checkade in mig själv. Fick vänta kanske 30 min efter min tid innan jag fick mitt rum. Väl där fick jag klä av mig allt utom trosor och stödstrumpor. Och sen vänta på att Ingeborg, kirurgen, skulle komma.

Det gick ganska snabbt när hon var på plats. Hon mätte och ritade hur lyftet skulle gå till och det kändes verkligen att hon kunde sin sak.
Sedan kom sköterskan och det var dags för att bli sövd. Alla var himla trevliga och förklarade vad de höll på med när det togs lite prover och jag fick lite tabletter och syrgas. Sen vaknade jag upp på uppvaket kanske 2 timmar senare och gick från groggy till väldigt pigg väldigt snabbt. Jag fick alvedon och fick efter en stund gå tillbaks till rummet. Och mat. Ljuvligt med mat. Bortsett från att jag hade haft en slang i halsen under operationen så det var mer ömt där än brösten. Vilket var lite förvånande. Jag hade förväntat mig mer ont.

Sen hängde jag på rummet och pendlade mellan att vara jättetrött och jättepigg. Och väntade på att brösten skulle göra ondare än halsen. Bad om middag vid 9. Tog mer alvedon vid 23 när det började sticka lite i brösten. Pratade med sköterskan om dos and donts hur man ska sova efter ett lyft och rygg är det som gäller. Men det finns lite mer utrymme att luta åt sidan ändå än om man har inlägg.

Somnade och vaknade flera gånger, mest faktiskt av att andra larmade efter hjälp. Om jag ska göra något sånt igen ska jag definitivt ta med öronproppar. Vaknade vid 5-tiden och var väldigt vaken. Så jag käkade lite medhavd choklad och pratade med en kompis på messenger. Vid 6 tog jag alvedon igen, inte för att det gjorde ont, men varför utmana ödet liksom.

6.45 fick jag frukost och skulle nog blivit väckt om jag varit normal, men jag hann ju packa ihop mina pinaler innan och allt så ingen stress.
Sköterskan kollade att mina bröst såg normala ut, och det ser lovande ut måste jag säga.

7.30 skulle man lämna rummet och 8 öppnade apoteket så jag tog det lugnt i väntrummet ett tag. Och väntade på att brösten skulle börja göra ont. Vilket inte hände.

Hämtade ut mina mediciner och inväntade min skjuts hem (fin kompis) på Bröd och salt (som hade trevligt distanserad möblering). Och nu har jag varit hemma några timmar. Och väntar fortfarande på den stora smärtan. Fast jag börjar nästan tro att jag haft en himla tur och slipper den.

Då kort sagt: Profora bjöd på trevligt rum, proffsig personal och förtroendeingivande kirurg

Uppdatering 20201219:
Har fortfarande minimalt med smärta.
Idag hade jag i uppgift att ta bort bandagetejpen (inte kirurgtejpen) och duscha.
Jag rekommenderar att sitta ner när man tar bort tejpen, det kändes likadant som när man tar bort gips på en bruten arm. Lite lätt illamående. Haha utseendemässigt just nu är fallet precis vad Ingeborg beskrev. De ser lite platta ut under vilket kommer att rätta till sig själv. Misstänker att de inte kommer att vara så bulliga ovanpå heller för jag är rätt svullen.
Härligt att jag följer förväntad kurva.

2020, december 18 - 04:55
Vonkan
Bild för Vonkan
 Offline
Senast sedd: 1 tim 35 min sedan
Silver
Medlem: 2013-11-13 20:00

Hej va skönt att du inte haft så ont hoppas att det fortsätter så stort lycka till nu ❤️

2020, december 20 - 12:29
Atide
Bild för Atide
 Offline
Senast sedd: 1 månad 5 dagar sedan
Silver
Medlem: 2020-12-02 19:01

Hey, I am planning to do the same. How are you feeling now? :)

2020, december 21 - 16:53
Beldin
Bild för Beldin
 Offline
Senast sedd: 3 tim 58 min sedan
Silver
Medlem: 2020-12-17 08:20

Hey,

Well it's 5 days later and im still surprisingly pain-free. Even my best case scenario was worse than this. Are down to one paracetamol/day. Have no problems taking more or less long walks and except from me not being a backsleeper and now forced to just that I sleep well. So right now it's more a problem that I have restrictions due to surgery and a much higher energy level than I planned for 🙂.

Resultwise I think it's looking good for the short amount of time. They are getting less swollen (and somewhat more bruised I admit). And the flat form under that my surgeon told me will be there in the beginning sure are there. But i think it is what I thought I would be.

I do have my first followup in 2 days and I'm quite curious to see the (soon to be) scars.

Annons
Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons