Annons

Bukplastik - full - stor, Bröstförstoring med eget fett maj 2021 - Art Clinic - Uppsala Anders Liss - Nabi

Bild för Nabi
Nabi

1 barn, 35 r, 167 cm, 61 kg

Full bukplastik t-snitt med bröstförstoring eget fett
Konsultation mars 2020 Mattias Elmér, Nordiska kliniken
Konsultation 24 april, 2021 Anders Liss, Art Clinic
Planerad op: 24 maj 2021 Art Clinic
Strl före op:75B (mest hud om ca 200cc)
Strl efter op: ??
Stl kläder före op: 36/38/40

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
måndag, 24 maj, 2021

Kl 8.00 fick jag skjuts av mamma till kliniken. Vi hade droppat dottern på fsk innan. Lite jobbig känsla då hon var nervös för mammas skull.

Väl på plats fick jag komma in fort och göra ett snabbtest för covid-19. Det var negativt (tur det med all planering som låg till grund för denna operation). Blev då visas till ett skåp de jag kunde hänga av mig jacka och skor och sedan in på salen. Då var kl 8.30 ca. Jag fick byta om och lägga mig på sängen. Strax därefter kom en sköterska och satte infart och gav mig förebyggande medicin för illamående samt smärta. Fick vänta lite med morfinet tills jag träffade kirurgen. Anders stod och opererade innan. När han var färdig ca kl 9.00 så fick jag komma in och han ritade på mig. Vi diskuterade vart han skulle ta fett ifrån och jag gav honom tillåtelse att sätta snittet så högt han behövde mellan brösten. (I och med snittet som går vertikalt över hela magen så behöver inte det horisontella snittet gå så brett och kan sitta lägre.) Ångrar att jag inte påminde honom om att spruta så mycket fett han bara kunde in i brösten...utan sa mer att jag litar på hans omdöme. Vilket jag ifs gör.

Narkosläkaren kom in. Han var ytterst opersonlig, presenterade sig inte, ställde några korta frågor och sedan gick han. Kanske en dålig dag på jobbet? Narkossköterskan Björn var jättegullig och kom kl 9.45 och hämtade mig till operationssalen. Gud så nervös jag var. Framför allt för att sövas, eller att inte vakna egentligen... Att min dotter skulle bli utan mamma. Smärtan etc det var jag inte alls orolig för.

Björn ställde lite frågor och jag fick lägga mig på ett varmt och skönt operationsbord helt spritt språngande naken. Jag fick andas syrgas i en liten och trög mask. Det var lite obehagligt tyckte jag och sedan var det dags att sova.

Jag vaknade vid 13 ca när de förde över mig till min säng. Eller vaknade, jag har ett svagt minne. Det betyder att operationen tog ca 3 timmar. Ville ju se min mage och mina bröst. Tyckte brösten kändes små även om de var större och frågade sömndrucket sköterskan hur mycket fett som hade lagts i respektive bröst. Ena 200cc och 175cc i andra. Jag blev sååå besviken.

Mådde förvånansvärt bra, pigg som en lärka och efter lite ”extra kryddning” slutade det svida i magen oxå.

Anders hade tagit bort 1.1 kg hud och sugit ut 700ml fett. Men det var inte allt fett han kunde använda till brösten tydligen. Han hade fått kämpa ordentligt för fetter sa han. Skönt ändå att få bekräftelse på att det var mest hud.
Han hade sytt ihop magmusklerna med 4-5cm och hittar ett litet bråck från en tidigare operation som han oxå passade på att fixa när han ändå var där och rotade runt. Det var ju jättebra!!
Jag smälte att det inte var 350cx i respektive bröst vilket är det jag hade velat ha och det vi pratade om på konsultationen. Men han tror jag kommer bli nöjd. Hoppas det! Det går ju alltid att fylla på från låren annars.

Fortsatte att må väldigt bra och låg där och var rastlös och lite smått hög på livet. Fick dricka nyponsoppa en timme efter jag vaknade från narkosen och sedan fick jag kaffe och macka ytterligare en timme efter det. Inget illamående eller nåt. Pigg som en lärka. Ringde sambon och familjen och så var det till att vänta tills idag, imorse då jag fick åka hem.

Första natten på kliniken var bra. Jag var lite rastlösni kroppen och hade svårt att sova. Spände lite o magen och kände det som att en elefant sparkat mig i sidan. Då fick jag lite korttidsverkande smärtstillande och från kl 3-6 sov jag ganska bra under ängar perioder. Sedan var det dags att spruta in lokalbedövning i dränagen inför att de skulle plocka ut dem. Hade förvånansvärt lite sårvätska och allt såg bra ut.

Anders kom in igen och öppnade gördeln för att kika på snitten. Då hjälpte han mig att ta bild på magen. HERREGUD. Blev ju helt gråtfärdig. Han hade gjort under!!! Visste inte tar det var möjligt för mig att se ut så!!! Vilken skillnad!! Helt golvad. Sken som en sol resten av tiden.

Sedan var det lite praktiskt och båda dränagen drogs ut. Och så kom sambon och hämtade mig. Hade 1 timmes bilfärd ca och det gick hur bra som helst med lite lirkande.

Nu ligger jag här i soffan och är sååå nöjd med min operation. Mår fortfarande så oförskämt bra och njuter av att ha detta gjort. Nästa utmaning är att öva på att be om hjälp.

Vi hade förberett hemma med bäddad bäddsoffa till mig på nedervåningen, kuddar och madrass. Jag kan lätt ställa mig upp och sätta mig ned av någon anledning (övade en hel del för 10’år sedan när jag opererades för fetma).

Ja, det var nog det hela. Har du frågor om t-snitt och varför det är bra så är det bara att höra av dig. Uppdaterar här lite varteftersom.

Summan av kardemumman: jag mår utmärkt!! Inte däckad, tål alla mediciner, inte illamående, smärtan är helt under kontroll och jag kommer få ett resultat jag aldrig kunnat hoppats på!! ❤️

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons