Annons

Fettsugning (kirurgi), Bröstförstoring med eget fett okt 2018 - Nordiska Kliniken - Stockholm Mattias Elmér - Sliver

Bild för Sliver
Sliver

2 barn, 56 år, 163 cm, 55 kg
Op 10/11 2016 Mattias Elmér, Nordiska Kliniken
Fettsugning mage samt Fettransplantation till brösten
Fettsugning ≈1,1 l, injektion ≈ 0,4 l per bröst
Strl före op: 70B
Strl efter op: 70D
Op 23/10 2018 Mattias Elmér, Nordiska Kliniken
Fettsugning sidor, rygg, insida lår, haka samt Fettransplantation till brösten
Fettsugning ≈ 4,7 l, injektion ≈ 0,55 l per bröst
Strl före op: 70D
Strl efter op: 70F

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
tisdag, 23 oktober, 2018

Det här var min andra operation, två år tidigare gjorde jag min första som också var fettsugning + fettransplantation. Den första operationen gjordes i lokalbedövning, men den här andra gången skulle det bli fler områden som skulle beröras, och därför skulle det inte fungera med lokalbedövning utan jag skulle sövas. Vi hade också beslutat att jag skulle sova kvar en natt.

Jag hade första operationstiden på morgonen, vilket var jobbigt eftersom jag fick gå upp jättetidigt och duscha med descutan innan jag åkte in, men samtidigt skönt att inte behöva vänta så länge på dagen. Intaget med fotograferandet före operationen gick snabbt och smidigt, skönt att ha gjort det förut så allt kändes lite bekant.

Sen sövdes jag, och minns förstås ingenting mer förrän jag vaknade av att jag blev väldigt tjatad på att jag måste andas ordentligt. Tydligen hade jag lite dålig dålig syresättning när jag vaknade, men det ordnade sig ganska snabbt. Jag hade fått medicin för att slippa må illa vilket jag gjort tidigare efter sövning, och mådde hyfsat. Eftersom jag hade fettsugit under hakan var huvudänden av sängen rejält höjd, och jag fick veta att jag skulle sova på rygg och med högt under huvudet i början.

Efter ett tag fick jag hjälp att hasa mig till toaletten, lite yr och omtumlad men det gick bra. Sen lite att äta på en fint dukad bricka, det kändes väldigt mysigt och ompysslat. Jag hade diverse omplåstringar på kroppen (hål efter fettsugning på framsidan, ryggen, baksida lår och under hakan plus hålen för insprutning av fett nedanför brösten) och en platta för att hjälpa till att hålla svullnaden nere på ryggen. Utanpå det hade jag samma gördel som jag använt efter förra operationen, plus en speciell "huva" för hakan. Inte så elegant.

Dagen efter åkte jag hem, med antibiotika och smärtstillande i bagaget. Sen började en verkligt jobbig tid för mig. Jag mådde väldigt illa, vilket gjorde att jag i samråd med Mattias dels lättade på gördeln och dels slutade med antibiotikan (som man tar för säkerhets skull). Efter det mådde jag något bättre, men tyvärr visade det sig vid återbesöket att jag hade fått lite infekterade sår på ryggen så då måste jag börja med antibiotikan igen. Och började må jätteilla igen. Det visade sig att jag tydligen inte riktigt tålde just den sortens antibiotika, men innan vi insåg att det var det som var det verkliga problemet, och innan jag hade fått ut den ur systemet, hann jag må riktigt riktigt dåligt. Min man satt ett par nätter och skedmatade mig med vätskeersättning... Inte roligt. Det tog ett bra tag innan jag mådde någorlunda igen (på annan sorts antibiotika), och under tiden hade jag inte klarat att ha på mig gördel eller "huvan", så jag var lite bekymrad för hur resultatet skulle bli.

Lyckligtvis blev det inga negativa effekter av att jag inte kunnat ha gördeln eller huvan så mycket som jag skulle ha haft. Den enda långsiktiga konsekvensen av att jag mådde så uselt var faktiskt att jag rasade i vikt. Jag fick på så sätt kanske ett ännu bättre resultat av fettsugningen än jag annars skulle fått.

Jag är så här i efterhand jättenöjd med resultatet, av både fettsugningen och transplantationen. Jag känner att jag har fått tillbaka min gamla kroppsform som jag hade när jag var yngre, vilket känns fantastiskt. Min dubbelhaka som jag alltid hatat är borta. Tyvärr är huden under hakan nu lite slappare än förut, men det hör ju till åldern också. Brösten är mycket fylligare, det gjorde verkligen susen att transplantera en gång till. Tack vare att jag har så litet omfång runt bröstkorgen blir min kupstorlek ganska stor (70F vid återbesöket ett år efter op), men utseendemässigt antar jag att man skulle kalla det en fyllig C-kupa kanske.

Dock märker jag att bröstens storlek påverkas mycket av om jag går upp eller ner i vikt. Sedan återbesöket för ett halvår sedan har jag gått ner ytterligare en del i vikt, och nu är BH-storleken snarare 70E.

Jag har lagt upp före- och efterbilder på min sida. Där finns sedan tidigare också före- och efterbilder från min första operation.

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons