Annons

Fettsugning (kirurgi), Halslyft - halsplastik, Bröstförstoring med eget fett, Bröstlyft - Ankarlyft, Vårtgårdsplastik nov 2020 - Nordiska Kliniken - Stockholm Mattias Elmér - Osiris75

Bild för Osiris75
Osiris75

Gift, 45 år, 173 cm, 83 kg (gått ner 50 kg)

Bröstlyft och bröstförstoring med eget fett
Fettsugning mage, venusberg och kärlekshandtagen.
Halslyft

Konsultation 20/8 - Mattias Elmér, Nordiska kliniken
Op 30/11 - Mattias Elmér, Nordiska kliniken
 
Strl före op: 85 D (ihoprullade "taxöron")
Strl efter op: ?

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
måndag, 30 november, 2020

Sov på ett hotell natten till operationsdagen, Scandic Downtown Camper, som ligger granne med Nordiska kliniken.
Kvällen innan operationsdagen hade jag duschat med Desucatan och tvättat håret med det, på morgonen samma procedur igen.

Dag 1
Kom till kliniken för inskrivning 8.30 då jag även skulle betala den sista delen av kostnaden, gördlarna (3 st) samt en stödbehå.
Fick ett omklädningsrum där jag skulle sätta på mig morgonrock, tofflor och huva (trosorna fick jag ha kvar). Dit kom sjuksköterska och narkosläkare för att gå igenom lite uppgifter och jag fick även en burk med tabletter som jag skulle ta.
Operationen var planerad till 9.15 men jag fick träffa kirurgen vid ca 10.00 och vi pratade igenom vad som skulle åtgärdas.
Sen var det dags för fotografering. Först med trosorna på och sen utan, foton över hela kroppen... Han ritade sedan på kroppen och tog ännu mer foton.
Nästa steg blev när narkosläkaren kom och tog mig till operationssalen. Fick lägga mig på mage då Mattias ville börja med att fettsuga ryggen. Narkosläkaren sprutande in nåt medel och sen sov jag.

Vaknade ca 16.20 på uppvaket. Hade ont under brösten, fick smärtstillande och åt det jag kunde av den goda frukosten. Operation tog 5 timmar och allt gick bra! Han gjorde bröstlyft med fettransplantation, vårtgårdsplastik, halslyft och fettsugning av ryggen, sidor, mage, under bröst och venusberg. De tog bort 4 liter fett och satte in 4 dl fett i varje bröst.

Fick senare jätteont vid halsen, det spände rejält och halsen var väldigt svullen och 19.30 blev det en tur till operation igen då det visade sig att jag fått en blödning där de gjort halslyftet. Sånt som kan hända, tyvärr!
Lokalbedövning och de öppnade såret igen, den operationen tog ca 1,5 timme och de tömde ut 1,5 dl blod från halsen. Fick inte prata eller tugga efteråt, bara flytande föda.... Fick även dränage I halsen.
Lite läskig händelse MEN alla på NK var så professionella och tog väl hand om mig så jag kände mig hela tiden trygg.
Kl. 21.00 äntligen lite yoghurt och äppeljuice efter en heldag fastande! Jippie!

Dag 2
Kommit en del vätska i dränaget, hade fortfarande ont i halsen men ingen smärta alls i övriga kroppen.
Fastande igen pga om det skulle behövas ytterligare operation.
Hade dåligt blodvärde från 145 till 92, skulle ev få blodtransfusion men slapp det då värdet gick upp lite igen....
Fick två påsar med dropp för att inte få vätskebrist, viktigt att tänka på för oss med minimage/sleeve.

Eftersom jag inte mådde så bra och viss oro fanns gällande halsen beslutades att jag blir kvar en natt till. Var fortfarande svullen och det kom vätska.
Fick boka en natt till på gubbens hotell, stackarn... Sitter på hotellrummet mesta tiden då vi inte vågar att han rör sig för mycket i Stockholm pga corona.
Fick besked att ingen ny operation behövs just nu och jag får äta igen! Jippie!

Tänk vilken lycka när de tog bort katetern! Äntligen upp och gå på avdelningen, kissa själv (med en kisstratt) och få lite mat och dryck igen.
Gördeln med hyskknäppning mellan benen måste jag dock få hjälp med av personalen eftersom jag inte var så himla vig som nyopererad och jag inte får tag i mittdelen längst bak mot rumpan.
Gick på avdelningen flera gånger, så skönt! Fick beröm för att jag var uppe och gick så mycket vilket är bra att göra om man kan t ex för att motverka blodproppar.
Hade inte speciellt ont någonstans förutom halsen, ibland under bysten och ryggen.
Åt smärtstillande under hela tiden, fick på kvällen lätt halsbränna, troligen pga all äppeljuice och fick Novalucol mot detta som hjälpte.

Dag 3
Har inte kommit så mycket mer vätska och dränaget ska sitta kvar MEN jag fick åka hem! Fick två återbesökstider, den ena för att se om dränaget går att ta bort veckan efter och den andra för att ta bort stygn och kolla under gördlarna m m.
Hemgång vid 11.00!

2020, december 9 - 19:09
Vonkan
Bild för Vonkan
 Offline
Senast sedd: 2 tim 12 min sedan
Silver
Medlem: 2013-11-13 20:00

Åååh va jobbigt för dig men ändå skönt att de gick bra stort lycka till hoppas att man får se lite mera bilder snart 😊

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons