Annons

Näsplastik maj 2020 - Art Clinic - Göteborg Per Windh - Annalakrist

Bild för Annalakrist
Annalakrist

21 år, 175 cm, 53 kg

Näsplastik & öronplastik
Operationsdatum 6/5 2020

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
onsdag, 6 maj, 2020

Jag opererades igår (6/5) tidigt på morgonen, men jag skriver inte förrän ikväll (7/5) kl 23.00.
Jag opererades på Art Clinic i Göteborg av Per Windh. Jag opererade både min näsa och mina öron. Jag vaknade klockan 5 på morgonen för att göra min andra dubbeldusch med descutan. Kvällen dessförinnan insåg jag att det tar väldigt lång tid när man ska rengöra sig så ordentligt att jag passade på att gå upp extra tidigt. Mitt hår är också väldigt långt (ner till rumpan) så jag åkte hemifrån vid 6 tiden. Jag var framme på kliniken klockan 6.50. Först registrerade jag mig på våning 5 och efter det var det upp direkt till våning 6. Receptionisten ledde in mig direkt till omklädningsrummet och så bytte jag om till en stor morgonrock och en stor tunn lössittande t-shirt med knappar, och ett par art clinic sockor.
Sedan gick jag ut i korridoren och mötte Per Windh och han ledde mig vidare till ett nytt rum där sjuksköterskor väntade. Han frågade mig hur jag mådde och jag svarade att det var bra med mig och så undersökte han näsan och öronen och sa att det skulle bli jättebra när han var färdig. Sedan var det dags att ta tabletter, jag fick 9 st att svepa tillsammans med ett glas vatten. Sedan tog den ena sjuksköterskan och ställde ett par rutinfrågor som jag besvarade. Den andra tog mitt blodtryck. Därefter satte man nålen i min arm och hittade ett väldigt bra kärl på en gång. Sedan hjälpte den andra sjuksköterskan mig att sätta upp håret ordentligt så att det var borta från ansiktet. Sjuksköterskorna var väldigt betryggande och trevliga och fick en att slappna av ordentligt. Jag leddes in till operationssalen och la mig på bristen och fick en uppblåsbar varm filt över mig. De tog blodtryck och sprutade in nedsövningsvätskan i droppet på armen. Taket började röra på sig och sen var det svart.
Plötsligt vaknar jag i uppvakningssalen, den är rymlig och bra. Jag har en konstig smak i halsen och den känns lite irriterad från intubationsslangen som varit där tidigare. Jag räcker mig efter glaset med vatten men råkar kasta ner den på golvet och den spricker i en miljon bitar. Massa sjuksköterskor kommer och kollar vad som hände och hjälper till att städa upp. Jag känner mig klumpig men är så trött och borta att jag ännu inte kan uttrycka mig ordentligt. På min ena arm sitter droppet och på den andra en blodtrycksmaskin som dras åt med jämna mellanrum. Jag sneglar upp mot väggen och klockan är 11. Det har inte gått så lång tid som jag trodde att det skulle ta. Jag åker in och ur medvetandet i ca en halvtimma.
Sjuksköterskorna pendlar mellan de andra i salen och tittar till mig med jämna mellanrum. De säger att det är okej om jag vill sova lite till vilket jag gärna gör då jag fortfarande känner mig trött. Lite senare så får jag välja mellan macka med ost eller macka med skinka och ost eller nypon soppa. Samt om jag ville ha te eller kaffe eller vatten att dricka. Jag valde skinkmacka med te. När jag äter och dricker känner jag mig piggare. Jag passar på att höra av mig till familjen och säger att jag mår bra. Jag ligger på uppvaket längre och de tar bort blodtrycksapparaten. Därefter dricker jag upp vattnet och sen leder sjuksköterskan mig för att kissa. Det svider lite eftersom de var tvungna att sätta in en kateter.
Sedan går jag tillbaka till min säng. Per opererar fortfarande en annan patient så jag väntar på uppvaket på att få höra hur han tyckte det gick och ställa frågor. Efter ett tag känner jag mig illamående. Då sprutar de in lugnande medel i min arm och ger mig en syrgastub som jag håller under min näsa. Det känns genast mycket bättre. Jag mår inte illa mer. Men min näsa blöder och de byter förbandet under näsan.
Jag har ännu inte fått stora blåmärken men ansiktet är lite svullet. Vid ett tiden kommer Per och berättar att operationen har gått bra. Jag ställer mina frågor osv. Sedan får jag informationen om eftervård av en av sjuksköterskorna. Hon går igenom allting noggrant, kontaktinfo, recept på medicin, vilka tider jag ska ta dem, sjukskrivning till jobbet, samt återbesökstider. Jag får även med mig tabletterna som jag ska ta för resten av dagen. Hon rekommenderar att jag hämtar ut resten av medicinen på apoteket idag så jag inte behöver tänka på det senare. Jag mår bra och känner mig redo att gå hem. Jag får behålla strumporna med Art clinic loggan på. Jag får skjuts hem av mina föräldrar. På vägen hem stannar vi på apoteket och tar ut mycket medicin och köper tranbärsjuice (så jag inte får urinvägsinfektion). Jag har inte ont i öronen eller näsan men det känns lite obehagligt med näsan och att hela mitt ansikte är bandagerat. Väl hemma känner jag mig illamående igen. Jag har precis tagit två Alvedon och druckit lite tranbärsjuice. Men illamåendet tar över och jag spyr tyvärr upp tabletterna och juicen. Men när illamåendet har gått över mår jag mycket bättre. Min mamma assisterar mig. Jag är tvungen att försiktigt byta förbandet under näsan eftersom de fylls med blod efter ett tag. (Senare läste jag att man ska låta förbandet under näsan vara första dygnet, men gjort är gjort). Jag får ner resten av tabletterna som jag ordinerats vid senare tidpunkter och sedan försöker jag försiktigt få ner lite soppa. Därefter sov jag i en fåtölj som vi har flyttat in i mitt sovrum så att jag kan sova upprätt. Det är viktigt att man gör det i början, dels för att förhindra blödning och blåmärken. Det är en konstig men effektiv ställning som jag sover i. Jag har ett tjockt duntäcke över mig och jag kramar en kudde. Ovanpå kudden har jag placerat en nackkudde som förhindrar att jag lutar huvudet framåt för mycket. Det funkar men är inte väldigt bekvämt. Jag sover i perioder men det är obehagligt att bara andas genom munnen. Jag vaknar flera gånger med torr munn och spruckna läppar. Jag tar glas med vatten och fuktar läpparna med läppsyl. Jag vaknar vid 6 tiden. Idag som jag skriver detta har det gått lite upp och ner. Har inte haft så ont mer haft obehagskänslor och illamående som kommer och går. Jag tror att det kan bero på alla starka läkemedel jag tagit på ganska tom mage. Jag har försökt att äta och ibland har det funkat. Men andra gånger protesterar min mage. Jag har känt mig väldigt trött men inte kunnat sova pga illamående. Jag hoppas det går över snart. Iallafall detta har varit min erfarenhet fram tills nu. Jag ska försöka uppdatera senare.

2020, juni 24 - 22:40
tuvazingmark
Bild för tuvazingmark
 Offline
Senast sedd: 2 månader 3 veckor sedan
Brons
Medlem: 2020-01-25 19:49

Hoppas du mår bättre snart! Uppdatera gärna, spännande att följa din resa...

2020, juli 4 - 08:41
Lollan123
Bild för Lollan123
 Offline
Senast sedd: 3 veckor 3 dagar sedan
Brons
Medlem: 2020-02-19 07:28

spännande att läsa. Är du nöjd med resultatet du fått? Skulle du rekommendera kliniken och per för denna operation?

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons