Annons

Smartlipo (Laserfettsugning) apr 2021 - Laser o Estetik - Uppsala Vilyam Melki - Jojon

Bild för Jojon
Jojon

25/8 2020 Konsultation inför fettsugning av mage och kärlekshandtag med Magnus Kjelsberg på Nordiska kliniken

16/9 2020 OP/fettsugning av mage, kärlekshandtag, venusberg och (delvis) rygg hos Magnus Kjelsberg på Nordiska kliniken. 3,3 l fett avlägsnades.

Min operationsberättelse från 2020: https://www.plastikoperationsforum.se/operationsberattelse/fettsugning-k...

23/4 2021 OP/fettsugning med skintightening av bh-valken/axillområdet hos Vilyam Melki på Estetikum. 2,6 dl fett avlägsnas.

Min operationsberättelse från 2021: https://www.plastikoperationsforum.se/operationsberattelse/smartlipo-las...

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
fredag, 23 april, 2021

Min OP-berättelse av fettsugning och skintightening av bh-valken/axillområdet.

OP-dagen

På eftermiddagen tog jag en taxi till ET kliniks lokaler i Sollentuna, där Estetikum hyrt in sig och/eller håller på att starta upp en ny klinik. Jag fick ett jättefint och personligt bemötande och några smärtstillande/lugnande piller i väntan på läkaren.

En halvtimme efter utsatt tid fick jag träffa Vilyam Melki för att diskutera mina förväntningar, fotografera och rita upp området som skulle fettsugas.

Eftersom jag var vaken under ingreppet blev jag ordentligt bedövad under armarna. Det stack till några gånger, men kändes inte värre än bedövningen hos tandläkaren. När bedövningen verkad (typ tio minuter senare) gick läkaren in och löste upp fettet (?!) med laser. Därefter sögs fettet ut men ”dammsugaren” och huden tajtades till. Sen var det klart och jag tog en taxi hem.

Smärtan under och efter OP var närmast obefintlig och kompressionsplagget, en bubbliströja, var inte i närheten av den fruktansvärda kompressionsplagget vid min tidigare fettsugning.

När jag kom hem år jag middag med familjen, tittade på film med barnen och somnade tidigt. Natten var helt okej och nu på morgonen känner jag mig helt som vanligt. Jag tog en Alvedon (1g) i förbyggande syfte i samband med frukosten, men det var nog egentligen inte nödvändigt.

Eftersom jag inte tycker att bubbliströjan komprimerar riktigt bra i armhålan, så har jag valt att komplettera med ett bröstband. Det känns bra och ger bättre tryck under armen.

Dag 2-3

Det stramar lite kring armhålorna, men i övrigt känner jag mig precis som vanligt. Jag har storstädat huset, bakat kakor och lagar mat, tagit en långpromenad och varit på museum med familjen. Nu ikväll (dag 3) funderade jag på att gå på en gruppträningsklass på SATS, men tyvärr var det fullbokat. Nu håller jag tummarna för att allt känns lika bra i morgon också, så att jag kan återuppta träningen då istället. Såklart har jag dubbelkollat med läkaren att det inte innebär några problem, men han sa bara ”kör på precis som vanligt”!

Dag 4

Jag är fortfarande öm i det fettsugna området, sannolikt pga av blåmärken, men i övrigt mår jag bara fint.

En märklig effekt som har uppstått efter OP är att jag knappt svettas under armarna längre. Inte helt fel om det skulle fortsätta så.

Dag 6

Bröstbandet jag använder som kompression (över bubbliströjan) stramar under armarna och gjorde det inte helt enkelt att köra ett dubbelpass på SATS idag, men det gick! Så nöjd!

Blåmärkena i det fettsugna området börjar försvinna. Nu håller jag tummarna för att svullnaden går ned och att huden tajtas till ytterligare under de närmaste veckorna.

Fortsättning följer...

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons