Annons

Uttag av implantat jun 2020 - Nordiska Kliniken - Stockholm Patrik Höijer - mamma87

Bild för mamma87
mamma87

2 barn, 29 år, 166 cm, 54 kg.
Strlk nu: urammad b kupa
Vill ha: naturliga små bröst.
op 2017 på L&E av Patrik. 265 cc motiva round ergonomix silk surface mellanprofil +lyft
Uttag 2020-06-24 NK Patrik Höijer

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
onsdag, 24 juni, 2020

Kons med läkaren på telefon. Gav mig inte så mkt tyvärr. Inte så bra info. Men känner väl ändå att jag fick svar på de frågorna jag har. Dock tråkigt bemötande eftersom jag kände att han inte tyckte att jag skulle ta ut brösten. Att jag skulle se "platt" ut efter.
Narkosläkare helt underbar, sköterskorna i opsalen och efter likaså.
Läkaren var stressad då han var försenad och ville knappt svara på frågor jag hade om bad, träning och eftervård. Han sa även att "det kommer se mindre bra ut efter vi tagit ut dem". Men snälla, ja, det förstår jag väl?! Men jag kanske kommer tycka det ser fint ut? Inte alls samma bemötande som när jag satte in dem vilket gör att mitt förtroende för kliniken nu tyvärr är försämrat. Är ju inte lika fördelaktigt pengamässigt med tjejer som explanterar. Dock valde jag att ändå göra det hos samma kirurg, han är trots allt specialist med mkt kunskap om hur bröst bäst ser ut.
Ingreppet gick väldigt fort, somnade 15.45 och vaknade 16.20 ungefär. Inte ont i bröstmusklerna utan i snitten. Känns så skönt att de är ute ur min kropp. Mådde bra direkt, inget illamående, åt och gick hem ganska snabbt efter. Får sjukskrivning om jag behöver men tror inte det behövs.

Att tänka på efter:
Ej dusch på snitten i 10 dagar. Såren ska läka ifred.
Får inte bada förrän ärren läkt helt inga skorpor kvar ca (3-4 v) Tog med mig egen bh som knäpps framifrån (en sån man fick vid förstoringen) inga pulshöjande aktiviteter i 1-2 v men kan ta promenader. Antibiotika profylaktiskt i 10 dagar morgon och kväll. Citodon 2-4 ggr dagligen men valde att inte ta det pga blir illamående.
Kommer köra silikontejp (mepiform) efter 10 dagars-kollen då även ett åb görs (tar kort och skickar via mail) Resorberbara stygn. Silikontejp för att försöka göra ärren mindre synliga.

Har ni frågor så shoot!

2020, juni 28 - 22:35
LineBell
Bild för LineBell
 Offline
Senast sedd: 7 månader 2 dagar sedan
Brons
Medlem: 2019-06-10 21:36

Hej! Hoppas du mår fint efter ditt uttag. Jag har också bestämt mig för att plocka ut mina implantat. Min fråga till dig är hur länge behöver man vara hemma från jobbet? Hur pass dåligt mår man? Kan man röra sig fritt? När jag gjorde brösten va man ju typ sängliggandes en vecka.. Jag har ett kontors arbete. Skulle jag kunna arbeta som vanligt tror du? Vore så tacksam för svar! Ha de bäst!

2020, juli 1 - 07:26
mamma87
Bild för mamma87
 Offline
Senast sedd: 4 dagar 9 tim sedan
Silver
Medlem: 2016-04-06 13:25

Hej! Det är nog svårt att svara på. Jag kunde inte sova första natten pga sövningen. Ssk sa på kliniken att det kan bli så pga många intryck osv. Jag tycker du ska vara hemma i minst två dagar. Jag jobbade dag 2 men jag har hemmakontor och kunde vila lite mellan varven. Skulle varit ledig och vilat dag 2 ändå. Se till att ta din smärtlindring. Jag var lite dum och struntade i citodonet men blev rejält smärtpåverkad av det, blev bättre sen när jag började ta det regelbundet. Har fortf nu en vecka efter lite ont i snitten men känns bättre idag än de andra dagarna. Du kommer inte vara sängliggandes men inte lyfta på 1-2 v samt ingen pulshöjande aktivitet lika länge. Jag är så glad att jag gjorde det. Mår bättre än nånsin fysiskt och psykiskt. Kram!

2020, juli 23 - 23:44
Milenaaa
Bild för Milenaaa
 Offline
Senast sedd: 1 vecka 21 tim sedan
Silver
Medlem: 2020-07-17 09:54

Hej!
Vad skönt att höra att det känns som rätt beslut och att du mår bättre! :)

Vad var största anledningen till att du valde att plocka ut dem?

Annons
2020, juli 24 - 14:13
MrsYohsam
Bild för MrsYohsam
 Offline
Senast sedd: 3 veckor 4 dagar sedan
Silver
Medlem: 2020-06-12 23:46

Hej!
Jag är som ovanstående nyfiken på hur du mår efter utplock, var det ett självklart val att plocka ut implantaten pga. komplikation? eller hur kommer det sig att du valde att ta ut iläggen?

Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons