Annons

Uttag av implantat mar 2020 - Skånes universitetssjukhus - Malmö Per Gunnar Opitz - Minijaget

Bild för Minijaget
Minijaget

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
fredag, 6 mars, 2020

Jag fick 19 år gamla bröstimplantat bortopererade som Per Gunnar Opitz opererade in år 2001. Jag har haft smärtor i ena bröstet flera månader nu. Jag hade tidigare varit på mammografi och två gånger på ultraljud där läkaren sa att allt såg bra ut och utan anmärkning. Läkaren trodde att mina bröstsmärtor var hormonella. Fick även beskedet att man kan ha bröstimplantat i all evighet på ultraljudsundersökningen. Mitt bröst var dock svullet och jag hade smärtor. Till slut fick jag tid hos Plastikkirurgiska kliniken, sjukhuset i Malmö för att operera bort implantaten. Brösten kändes mjuka och fina innan operationen.

Vid operationen visade sig dock en söndervittrad protes som gick omedelbart sönder vid manipulation. Det var svårt att få loss den ur kapseln. Kapseln hade många hårda partier som vid läckage av silikon. Protesmodellen var Eurosilicone France 250 cc. Jag fick förklaringen att protesen kan svettas ut silikon och nu har jag silikon i kapseln som är kvar även om implantaten är borta. Det var alldeles för sent att byta efter 19 år och denna modell var tydligen inte med så bra livslängd även om jag fått meddelandet för ungefär 10 år sedan att jag kunde ha de i all evighet om jag inte fick komplikationer. Jag kommer kanske att behöva opereras igen och då blir det en omfattande operation där de skrapar bort kapseln. Det ser jag inte fram emot. Jag är tacksam för att implantatet är borta och att de inte gick sönder inne i min kropp. Jag tycker mina naturliga hängiga bröst ser snygga ut trots allt.
Lyssna på er kropp om ni får smärtor.

2020, april 30 - 22:51
Hmi
Bild för Hmi
 Offline
Senast sedd: 2 veckor 6 dagar sedan
Brons
Medlem: 2020-02-02 12:12

Hej minijaget!
Jag Ska ta bort mina eurosilicone 400cc om en vecka, efter 10 år inne. Fick höra att de hade livstids garanti och att det var bästa märket på marknaden... Där ser man!
Mina har blivit väldigt mycket rippling på den senaste tiden och lite svidande känsla i ena. Den ena är helt knöliga på ena sidan och känns konstig. Läkaren trodde inte de var trasiga och ska ta ut med lokalbedövning så hoppas verkligen att de inte är sönder. Han sa att om de är sönder tvättar de ur kapseln? Funkar det?
Ska bli skönt att bli av med dem iallafall:)

2020, maj 12 - 21:10
Jairose
Bild för Jairose
 Offline
Senast sedd: 1 månad 3 veckor sedan
Brons
Medlem: 2020-04-24 20:05

Hej, usch det låter inte bra, men skönt att du fick tagit ut dem, du tänker inte alls sätta in nya då antar jag?
Hmi, tänker du sätta in nya eller annan procedure eller bara låta det va?
Varför jag frågar är för jag själv har många tankar nu, antingen byta för det är dags, eller försöka mig på det där med att spruta in eget fett?
Det är ca 12-13 år sedan jag satte in mina, det andra paret bakom muskeln, första låg framför.
Storlek tror jag 375 eller 400 nåt amerikanskt lyxmärke som från början var stumma och rätt hårda.
Har nu börjat känna av en viss smärta emellanåt, det sticker till och värker i
Lite emellanåt, inga problem på mammografi, men nu ändå en oro och vill/ tänker göra något åt det.
Tack för era berättelser.

2020, maj 25 - 20:17
Marina
Bild för Marina
 Offline
Senast sedd: 12 tim 19 min sedan
Moderator
Medlem: 2010-04-14 19:00

Jag hade rupterade implantat och silikon av den gamla halvflytande sorten hade runnit ut. Då tog man bort kapslarna, men på mammografin ser man fortfarande spår av silikonrester i framför allt lymfkörtlarna - dock sa mammografi-läkaren som gjorde ett kompleterande ultraljud att det inte var något jag behövde oroa mig för då det var osannolikt att jag nånsin skulle få problem av det. Som en liten tröst...

Annons
Annons
Annons

Nya operationsberättelser

Annons