Annons

Intervju med Medical Finance om finansiering

En vanlig frågeställning när man överväger ett ingrepp rör kostnaden. Om man funderar på ett lån för att slippa vänta, bör man veta hur det fungerar. POF har fått en intervju med Medical Finance, som specialiserat sig på just lån för medicinska och skönhetsrelaterade ingrepp. Här får vi svar på sådant man kan vilja veta.

Vänliga hälsningar
Marina
***********
 

Nickolaus Karlsson, Medical Finance
Nickolaus Karlsson, Medical Finance

Vad ska man tänka på när man lånar?

Fundera först på om du verkligen behöver låna. Någon form av kostnad är nästan oundviklig om man lånar. Jämför annars erbjudanden från flera, men var försiktig med att göra för många kreditansökningar på kort tid, eftersom frågorna lagras hos kreditupplysningsföretagen och kan påverka din kreditvärdighet.

 

Vilka alternativ (utom sparade pengar) finns för att finansiera en operation eller behandling?

Lån via kliniken, från en specialiserad kreditgivare, från banken eller närstående är det vanligaste.

 

Vilket finansieringsalternativ är bäst för låntagaren?

Räntefria alternativ via kliniken eller specialiserat finansbolag är ju väldigt fördelaktigt även om det inte är gratis. Banken är oftast dyrare även på lite större belopp om du inte har säkerhet för lånet. Det kan även ta lite tid att få besked från banken.  Att låna från närstående är inget jag rekommenderar, vare sig för den som får eller ger lånet. Bråk om pengar riskerar att förstöra den bästa relation.

 

Vad skiljer Medical Finance från en vanlig bank?

Vi är specialiserade på just finansiering;  av privat vård, behandlingar och utbildning. Vi har hållit på med detta sedan 2004. 
 

Vilka krav ska man uppfylla för att få låna?

Man måste ha en stadig inkomst över 150.000 kr per år, ha en folkbokförd adress i Sverige och inte ha skulder till Kronofogden eller skuldsanering.
 

Om den egna ekonomin inte riktigt räcker, kan någon gå in som borgenär eller medlåntagare?

Vi byter system våren 2021 och lanserar därmed möjlighet till medlåntagare, autogiro samt flera olika nya funktioner. Bland annat kommer man att kunna både justera månadsbelopp samt ”toppa upp” sitt lån. 

 

Från 0 % ränta, stämmer det verkligen? Vad krävs för att man ska få ett räntefritt lån?

Ja, det stämmer!
Maximalt lånebelopp är då 50.000 kr, löptiden max 2 år, och man måste vara kreditvärdig.

 

Får man låna hela kostnaden för operationen?

Ja, det får man. Det krävs ingen kontantinsats eftersom det är en tjänst man köper, till skillnad från t ex att köpa en bil, där man ofta måste ha 20 % insats.
 

Kan man ansöka innan man har bestämt sig, för att veta om man får låna? Kostar det något? 

Ja det går bra, vi tar inget betalt för det. 

 

Hur lång tid tar det att få ett lånelöfte?

Man får besked direkt på skärmen i normalfallet. Om vi behöver göra extra kontroller så kan det ta något längre tid, men oftast samma dag.
 

Om man funderar på att operera sig utomlands eller hos en klinik som inte finns i er lista, kan man ändå låna av er?

Ja, det går bra, men vi betalar då ut direkt till ditt bankkonto, inte till kliniken. Ange INGEN eller ANNAN i listan på kliniker i ansökan. 
 

Måste man uppge vilket ingrepp man ska göra och/eller var?

Nej, inte detaljer såsom vilken sorts operation eller utbildning, bara om det är operation ELLER utbildning. Vi måste fråga detta utifrån regelverken.

 

Måste det gälla en operation eller kan man finansiera även t ex en serie dyra salongsbehandlingar via Medical Finance? 

Javisst! Även utbildning inom estetiska behandlingar/vård samt veterinärvård går bra att finansiera hos oss. 
 

Vad händer om man är sen med en faktura? Förblir räntan densamma, bortsett från försenings- och påminnelseavgifter? 

Räntan på räntebärande lån förblir densamma men dröjsmålsränta tillkommer på förfallet belopp. På räntefria lån är det mycket viktigt att följa betalplanen för att behålla sin kampanjränta. 
 

Kan man lösa in lånet tidigare än planerat genom att betala hela eller delar av skulden? 

Ja, man kan alltid betala av sitt lån utan extra kostnad hos oss. Om man har bundet lån hos banken, kan det däremot uppstå en kostnad som kallas ränteskillnadsersättning.
 

Kan man betala via autogiro? 

Även det kommer att erbjudas i den nya plattformen våren 2021.

***********

P.S. Om man vill få egna exempel på vad ett lån skulle kunna kosta inkl administrativa avgifter, kan man laborera med en kalkylator som finns på Medical Finances hemsida, men eftersom siffror är individuella och kan ändras över tid, har vi inte tagit med siffror i intervjun. /Marina


Annons

Intervju med Medical Finance om finansiering

En vanlig frågeställning när man överväger ett ingrepp rör kostnaden. Om man funderar på ett lån för att slippa vänta, bör man veta hur det fungerar. POF har fått en intervju med Medical Finance, som specialiserat sig på just lån för medicinska och skönhetsrelaterade ingrepp. Här får vi svar på sådant man kan vilja...

Trådlyft – intervju med Dr Andreas Lindahl, Carovivakliniken

Det ganska nya fenomenet trådlyft är något av en bubblare inom skönhetsingrepp, som det ofta beskrivs i alltför generella och vaga ordalag för min smak. Jag fick möjligheten att djuploda lite i frågan med hjälp av plastikkirurg Andreas Lindahl på Carovivakliniken och hoppas att våra läsare ska ha intresse av intervjun...

Näsplastik - Intervju med Fredrik Gewalli, APS

Jag hade förmånen att få intervjua Fredrik Gewalli (specialist i plastikkirurgi, ordförande i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi och ägare till Artistic Plastic Surgery/APS-kliniken i Göteborg) om just näsplastik, eftersom detta är både ett hett ämne på POF och Fredriks ”favoritkirurgi”.
Jag hade samlat på...

Sjukskrivning vid plastikoperation?

En vanlig fråga när man planerar en skönhetsoperation är om man får vara sjukskriven under konvalescensen. Ofta har man ju sparat allt man kunnat för att ha råd med operationen, och att vara utan lön några veckor kan då bli väldigt kännbart.
Samtidigt är det ju nästan alltid självvalt och frivilligt, och vissa...

Hjälp mig att välja: placering

”Hjälp mig att välja!” är ett vanligt önskemål hos tjejer som bestämt sig för att genomgå en bröstförstoring. Men för att fråga rätt, måste man också vara på det klara med vilket resultat man strävar efter. Annars får man ju svar efter andras smak och prioriteringar.
Det finns flera val att göra. Dina individuella...

Hjälp mig att välja: implantat

”Hjälp mig att välja!” är ett vanligt önskemål hos tjejer som bestämt sig för att genomgå en bröstförstoring. Men för att fråga  på rätt sätt, måste man också vara på det klara med vilket resultat man strävar efter. Annars får man ju svar efter andras smak och prioriteringar.
Det finns flera val att göra. Dina...

Starkare skydd behövs vid estetisk behandling

Sverige är förmodligen ett av världens mest genomreglerade länder. Inom ett område råder dock närmast »vilda västern«. Det handlar om verksamhet som bedrivs utanför den offentligfinansierade vården och som omfattar estetiska behandlingar. 
Oberoende av finansieringsform spelar det  stor roll att behandlingar görs...

Polyuretanbelagda implantat

Polyuretanbelagda implantat kallas ibland PU-implantat. De har egentligen samma typ av innehåll som andra silikonimplantat, men ytan har belagts med ett millimetertjockt lager av porös polyuretan, ett material som uppges ge lägre frekvens av kapselkontraktur.  Så många olika siffror figurerar, att det är svårt att...

Ristest - en hjälp att välja bröstimplantat


En av de första frågor man ställer sig när man överväger en bröstförstoring är ”Hur stor volymökning vill jag ha?”. Hur mycket som är ”lagom”, eller ger det resultat man eftersträvar är väldigt individuellt och beror givetvis på flera faktorer; hur stora bröst man har från början, hur stora man vill ha, hur lång man...
Annons
Annons