Annons

Skånes universitetssjukhus - Malmö

Uttag av implantat mar 2020 - Skånes universitetssjukhus - Malmö Per Gunnar Opitz - Minijaget

2020-03-06

Jag fick 19 år gamla bröstimplantat bortopererade som Per Gunnar Opitz opererade in år 2001. Jag har haft smärtor i ena bröstet flera månader nu. Jag hade tidigare varit på mammografi och två gånger på ultraljud där läkaren sa att allt såg bra ut och utan anmärkning. Läkaren trodde att mina bröstsmärtor var hormonella. Fick även beskedet att man kan ha bröstimplantat i all evighet på ultraljudsundersökningen. Mitt bröst var dock svullet och jag hade smärtor. Till slut fick jag tid hos Plastikkirurgiska kliniken, sjukhuset i Malmö för att operera bort implantaten.

Bröstförstoring, Tubulära/Tuberösa Bröst dec 2017 - Skånes universitetssjukhus - Malmö * - Emzan_123

2017-12-20

Jag fick först träffa en sjukgymnast som gav mig övningar, hur man skulle resa sig ur sängen och lite allmänna tips till efteråt. När detta var klart fick jag gå till kirurgmottagningen. Hade tid 11.45, men de var försenade så fick komma in 12.25. Då fick jag kissa, byta om, låsa in mina saker, kirurgerna ritade på mig. Sedan flyttades jag till operationssalen där flertalet narkosläkare och sjuksköterskor fanns. De mätte EKG, blodtryck och lite sådant. Fick en nål där narkosen skulle sättas i armvecket, men den sattes lite fel så fick ont i armen.


Hej, har fått godkänd bröstförminskning via Landstinget. Op planeras till hösten 2017. Någon här som kan rekommendera en speciell kirurg på SUS i Malmö? Berätta gärna om era erfarenheter. Tack på förhand!Bröstförstoring mar 2014 - Skånes universitetssjukhus - Malmö * - Key

2014-03-20

Dagen för operationen, en dag som jag så länge läntat till, var här, och efter att jag duschat med desinfektionsmedel åkte jag och min kära mamma in till MAS. Väl på plats gick det snabbt - jag fick gå på toa, byta om, ta värktabletter och vänta en kortare stund på min tur att opereras. Alla sköterskor och läkare var underbara, de var inget annat än stöttande och väldigt trevliga. Innan jag rullades in kom min kirurg och tog mått och ritade på mig, och jag fick då veta att det inte skulle läggas in runda 275cc (moderate+) som jag trodde, utan anatomiska 260cc (high profile).

Annons
Annons
Annons