Annons

Bröstförminskning jan 2017 - Akademikliniken - Malmö * - Jennaa

Jennaa's picture
Jennaa

Blogg: forstorabrost.blogg.se

Ålder: 21
Längd: 164 cm
Vikt: 63 kg
Bhstorlek innan operation: 30H (ungefär 65K)
Bhstorlek efter operation: Allt från 70D till 65F

Bröstförminskning:
Vårdcentralen: 2/4-12
Konsultation med sköterska: 25/4-12
Möte

Behandling: 
Läkare Terapeut: 

Onsdagen den 20 juni skulle jag vara på Akademikliniken i Malmö klockan 07:30. Jag hade förväntat mig att det skulle ta tid, att jag skulle få vänta ganska länge, men det blev precis tvärtom. Jag hann inte mer än att komma till väntrummet efter att ha anmält mig i receptionen innan de kallade in mig och sa att jag var först på listan för dagen! Jag kom in i ett litet omklädningsrum där jag kunde låsa in mina kläder och byta om till en morgonrock och tofflor. Mobilen och nyckel till skåpet fick jag ta med mig. Fick lägga mig på en brits och så gick narkossköterskan igenom lite med mig, vilka mediciner jag tar och så. Jag berättade att jag slutat med Metoprolol, pulssänkande, men att min puls är lite hög än, men normal. Jag fick 2 gram Paracetamol och en tablett för illamående, eftersom jag spytt efter mina två tidigare operationer. Hon satte även i droppnålen i armen på mig och sen hämtade kirurgen mig för att rita lite. Vi gick in i ett rum och han tog en bild och började mäta och rita, frågade hur lång jag var för att få ett bra resultat. När han ritat klart så frågade han om jag mindes måtten, 950 och 900 ml. Han sa att han inte trodde det stämde, så han mätte igen och tyckte snarare att det var 800 ml per bröst. Han sa också att det var tur att han mätt en extra gång, annars hade han tagit mer. Medan han ritade kom det två gånger in någon i rummet, som trodde där var tomt, och där stod jag i bara trosor och tofflor... När vi var klara så skulle vi leta upp narkossköterskan igen, och vi hittade henne på vägen så vi gick direkt in i operationssalen medan kirurgen gick och skrubbade sig. Väl där inne fick jag sätta mobilen på ljudlöst, ta av mig morgonrock och tofflor och krypa ner på den varma britsen under täcket, som hade några värmegrejer, där var sjukt skönt. Narkossköterskan satte fast en blodtrycksmätare, och mittt blodtryck var bra, sen sprutade hon in något i armen och genast började allt snurra. Efter det fick jag en mask att andas i och då kom narkosläkaren in och sa godnatt! Jag kollade på klockan och den var strax efter 08:10, sen somnade jag.
Nästa sak jag minns är att jag låg på samma brits som tidigare på morgonen, ute på avdelningen. Jag hade kommit från uppvaket vid 11. En maskin pep som en dåre bredvid mig. Jag var yr och kände mig konstig, så jag tog av grejen jag hade om fingret, då började det pipa att jag inte hade puls så då kom en sjuksköterska och kollade mig. Efter det sov jag lite och var vaken lite, fick lite vatten och tabletter, sen lite Coca cola. Två gånger vaknade jag av att någon stod vid sängen, en gång en sjuksköterska och en gång narkosläkaren. De frågade om jag mådde bra och om jag haft hög puls tidigare, den låg nämligen på 131....
När jag vaknat ordentligt fick jag nyponsoppa, ostmacka och vindruvor. Kunde inte äta så mycket för allt smakade hemskt, hade en äcklig metallsmak i munnen, som de sa var efter narkosen. Runt 13:50 sa de att jag kunde ringa efter min skjuts och åka hem om ungefär en halvtimme, så det gjorde jag. Sen började jag må hemskt illa, så jag fick in syrgasen i näsan igen och så fick jag ligga och blunda och andas till det gick över. En sjuksköterska kom sen och ville att jag skulle gå och kissa, blev hemskt yr och fick sitta på sängkanten och andas några minuter innan jag kunde resa mig. När jag kissat klart tog vi mina saker och gick till omklädningsrummet där hon både klädde på mig och packade ner alla mina saker i min väska, och sen följde hon mig ut till väntrummet. Min mamma och moster både körde mig dit och hämtade mig, och de båda var alldeles till sig över mina små bröst. Min styvpappa typ gapade när han såg mig, och min syster sa att det var fint!
På kvällen kissade jag fyra gånger under två timmar, antar att det var på grund av droppet. Har vaknat med två timmars mellanrum inatt och haft ont av att ligga platt på ryggen, får skaffa fram lite kuddar så jag kan halvsitta.

Idag har jag tagit av bhn och tittat, trodde det skulle se mycket värre ut! Det är svullet och brösten är stenhårda, lite blågult men inte så farligt. Tog av kompresserna som var lite svarta av gammalt blod. Har mest ont under armhålorna, där är ganska svullet och blått också. Snart är det dags för en ny omgång smärtstillande, och det är tur för det börjar göra lite ont i stygnen.

Jag kom dit 7.30, vid 8.10 sövdes jag, runt 11 kom jag från uppvaket och 14.30 åkte jag hem!

 

Bloggar på: forstorabrost.blogg.se

2012, June 27 - 17:36
talia
talia's picture
Offline
Last seen: 3 months 6 days ago
Silver
Joined: 2012-06-14 11:28

Kul att läsa din berättelse Jennaa! Tufft att åka hem samma dag, speciellt med din höga puls. Har tittat på bilderna, de är jättefina! Nu blir det en härlig sommar för oss med små linnen och t-shirtar. :-)

2012, June 27 - 18:03
Jennaa
Jennaa's picture
Offline
Last seen: 9 years 7 months ago
Silver
Joined: 2012-05-03 13:07

Tack, vad glad jag blir! Ja, det var jobbigt att känna hjärtat banka så förbannat hårt och fort, men det lugnande ner sig till slut! Hade nog hellre åkt hem än stannat ändå faktiskt!

2012, July 2 - 21:46
tjott
tjott's picture
Offline
Last seen: 6 years 2 months ago
Silver
Joined: 2012-01-24 21:28

Vad roligt att allt gick så bra för dig och att du kunde lämna samma dag! Jag känner att jag nog också skulle vilja hem efter OP, om man kan:)

Kikade också på dina bilder, hejdundrandes vilken skillnad!! Jättefint blev det. Nu kan du kanske ha trekantbikinis igen haha, det är något jag saknar!!

Annons
2012, July 3 - 11:03
Jennaa
Jennaa's picture
Offline
Last seen: 9 years 7 months ago
Silver
Joined: 2012-05-03 13:07

Ja, sin egen säng är alltid bäst!

Tack! Ja, nu är det plötsligt kul att se sig i spegeln, man möts inte längre av två stora säckar! Kan knappt vänta till nästa sommar, ska köpa varenda bikini jag hittar ;)

2012, July 3 - 11:15
thepalma
thepalma's picture
Offline
Last seen: 9 years 12 months ago
Silver
Joined: 2012-06-07 13:58

Kul att läsa din berättelse! 

Jag förstår det som att du fick din operation genom landstinget? 

 

På sahlgrenska där jag ska få opereras får jag ligga kvar en natt efter operationen, då de sagt att det är en så "omfattande" operation med förminskning och lyft. Någon som vet varför det är så olika? 

2012, July 3 - 11:38
Jennaa
Jennaa's picture
Offline
Last seen: 9 years 7 months ago
Silver
Joined: 2012-05-03 13:07

Ja, det var via landstinget!

Hmm, ingen aning faktiskt. Det är helt klart en stor och omfattande operation, men man är ändå helt vaken och klar efter några timmar. Kanske beror på vilken tid man opererades? Jag opererades redan vid 8 på morgonen, så när jag var vaken vid 13 så var jag såååå uttråkad av att ligga där!

Annons
2012, July 4 - 10:45
thepalma
thepalma's picture
Offline
Last seen: 9 years 12 months ago
Silver
Joined: 2012-06-07 13:58

Då förstår jag :) Då vill man förståeligt nog bara hem till sin egna säng kanske :) 

2012, August 10 - 14:24
tjott
tjott's picture
Offline
Last seen: 6 years 2 months ago
Silver
Joined: 2012-01-24 21:28

Jag opades också 8 på morgon och var klar 12, men fick stanna två dagar trots det eftersom de lämnat mitt ena öga öppet och fick ett sår i ögonlocket, stannade för att det gjorde så ont att de fick mofina upp mig några gånger..

Men jag misströstade inte, det var rätt skönt att vara där så de kundese om nånting gik snett sådär direkt efter, så det var lite av en lättnad för mig att stanna på sjukhuset visade det sig trots allt haha! :)

Annons
Annons
Annons