Annons

Bukplastik - full - stor okt 2013 - Art Clinic Göteborg - Mölndal Karl Bremer - NeverSoScared

NeverSoScared's picture
NeverSoScared

2 barn, 27år, 159cm, 58kg men på väg ner ytterligare
konsult med Karl Bremer, Art Clinic 13/9-13 angående stor bukplastik pga mina delade muskler och stora mammamage.
15/10-2013 lagas jag äntligen ända in i själen..operation Art Clinic, stor bukplastik

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Tuesday, 15 October, 2013

2 dagar innan OP vaknar jag med ont i halsen och under dagen blir det reeejält värre.. paniken börjar stiga..får jag opereras med halsont tro? Vet att feber kan stoppa..så jag kollade febern..å får chock att det visar 37,8 på kvällen.. jag som aldrig har över 37, inte ens när jag mår skit.. Tårarna börjar rinna.. Tar 2 alvedon och somnar i soffan, men väcks av barnen. (Har heller ingen matlust, vilket ockås gör mig mer nervös.)
När jag går upp blir jag så illamående att armar och ben blir svaga och konstiga att jag får lägga mig på hallgolvet en stund för att springa till sängen och krypa ihop.. På natten vaknar jag av mer halsont och är varm..

På morgonen har jag 37,4 och efter 2 alvedon börjat verka så känner jag iaf inte

halsonda.

Jag ringer Art Clinic och fick höra av damen i luren "nähä, då blir det ingen operation för dig då, om du har ont i halsen".. Jag visste knappt vart jag skulle ta vägen. hade hört om andra som opererades med hosta och allt möjligt, bara det inte var feber.. Hon sa tillslut att hon skickar ändå till doktorn, så hör hon av sig när han svarat. så det är inte helt inställt iaf.
Det var den längsta timmen någonsin.. Karl ringde själv upp och frågade om jag hade feber, hosta, ont hals osv. Av mina svar så sa han att så länge det inte blir feber igen så opererar vi. Men han ville även att jag skulle åka till vårdcentralen och ta ett streptocockerprov. Hade jag det så blev det inte OP. Jag ringde dit och fick tid 13,20. Var rädd att bli smittad av andras bakterier i väntrummet. När jag kommer in så anser hon direkt att jag inte är sjuk nog att ställa in OP, men vi gör testet ändå. Vi fick några skratt då min reflex drog upp tungan hela tiden, så jag tillslut fick hålla fast den haha. Sen var det ut och vänta på svaret..som var negativt.. YES.. ett hinder avklarat.. Nu gällde det bara att ta det lugnt och alvedon och slippa få feber igen..

Hemma igen hade jag 37C och massa matlust..yes. jag gjorde mina sena första dusch och sen bestod dagen av morot med citron, vila och ta alvedon innan jag gjorde kvällsduschen. La mig och hoppades på det bästa. Kan säga att jag hann aldrig vara något nervös för själva operationen, då jag hela

tiden var nervös den skulle bli inställd och det var värre när man stod med det valet. Somnade nog vuid 00..Jag sov helt underbart och vagnade feberfri och halsontfri. Dock väldigt hes och lite tät i näsan.

Vi tog morgonen lugnt. barnen väckte oss normala tider och vi gick upp. jag ringde FK och sjukanmälde och anmälde vård av barn för mannen och sen hoppade in i sista duschen och spanade extra på hur magen var ivägen för att se fötterna.. Vi åkte mot Göteborg Art Clinic  vid 09,30 och det var en riktigt fin höstdag med dimma som smög runt hörnena. Vi kom fram 45min förtidigt och satt och väntade i väntrummet. Ville prata om allt annat hela vägen och där, för att inte börja gråta eller så, då det känsligaste är att åka ifrån barnen.

Efter en stund kom sköterskan för att hämta mig. Min man ropade tillbaka mig för att ge mig en kram och han började bli tårfylld, vilket höll på starta mig också..vilket jag verkligen inte ville. Då skulle jag få panik. Försökte se det som ett äventyr. Kom upp till mitt rum och passade på att skicka sms till min man med bild osv hur det såg ut. Han satt kvar nere och väntade för jag skulle få godkänt för OP eftersom jag varit sjuk. Tur vi kunde smsa för då blev det inte så avbrutet hejdå.
Narkosläkaren kom in och frågade lite och tittaed i munnen och godkände Op. YEESS.. NU SKA DET BLI AV.. Men nu började även nerverna infatta sig i situationen.

Min man gick ut till bilen och jag såg parkeringen så vi vinkade på varann.. höll på börja gråta.
Men då kom lagom nog sköterskan med en rakapparat så jag gick och rakade mig lite mer på gränsområdet där nere. Efter det bytte jag om till knästrumporna och den fula vita långtröjan. vägde mig och fick blodprov i fingret. Jag gick in till Karl vid 12,15 och målade mig. Gick smidigt då jag hade både trosor och BH kvar på. Hade varit nervös inför det, då jag inte är en nakenperson så att

säga. Fick 3 veckors sjukskrivning också. Skönt det avklarat. Gick tillbaka till rummet och hörde då en annan patient komma inrullandes från Op och hon var endel groggy :-P Nu i efterhand var det roligt, men då gjorde det mig nervös..

Sköterskan frågade mig vad som var jobbigast för mig(å då utstrålade jag väldigt mycket lugn och inget som tydde på annat).. jag sa mer jobbigt att vara borta från familjen första gången.. å då frågade hon om jag ville ha nåt lugnande..jag hade ingen aning om hur det fungerade, men sa att allt är väl bra.. trodde mer det gav lugn känsla bara, för de frågade flera ggr sen om jag märkte av det..njaa hur ska jag göra det säger jag.. sen minns jag bara bitar sista timmen innan OP.. typ när de

hämtar mig och när jag säger att de får hålla i mig när vi går för det är lite vingligt typ och skratta :) minns lite när jag klättrar upp på bordet sen typ inget mer.. så tycker jag alla borde få det för slippa paniken..annars hade jag nog fått det med. Minns sen svagt när jag vaknar till i sängen och bråkar med dumma autokorrektionen i mobilen för att skicka ett jag-lever-sms-till-folk-som-oroade-sig.

Vilket blev ett roligt sådant då jag var riktigt groggy och blev som ett fyllesms folk kunde skratta åt. Jag skrev det även i forumet som gav folk skratt här :-) Hade bett om min mobil och att få läkaren skriva ner allt de gjort mm. SÅ trots jag är helt borta är jag ändå mig själv med att ha all kontroll haha :-)
VIlket var att de sytt ihop hela 12 CM.. mycket hade de tydligen sagt och även ca 600ml på ena sidan och 100 på andra och639g  med överskott hud.

När jag sen vaknade till en havltimme senare mådde jag riktigt bra. va liiite träningsvärk i magen, men absolut inget att gnälla över. Jag skickade lite fler "medvetna" sms och ringde mannen.
Gick på toa utan problem och kände att allt var rätt skoj. Detta kan jag göra igen :-)  Började prata med tjejen i sängen bredvid och vi fortsatte prata resten av kvällen. Var riktigt trevligt. Upptäckte att vi inte bodde långt ifrån varann och att vi skrivit i samma forum dagen innan. Sköterskan jag hade från 12-19 var supertrevlig. Hon skulle komma nästa morgon också. Skönt tyckte vi, för dom två på natten var lite mer stela så att säga. inte otrevliga, men inte alls så positiv och avslappnad glad som hon den första. Sådan man behöver när man går igenom sådant här. Jag är väldigt pigg av mig och på glatt humör.
Var uppe på toa andra gången vid 21 och då kändes magen mer stram, helt utkavlad typ.Börjar dock bli lite yr/illamående efter jag suttit och ätit lite. får ligga och blunda och känns ändå lite som jag är full..dessutom lite små hosta.. Får antibiotika in igenom kanylen och det känns som ådran ska brista nästan :) Fick en sömntablett, men den kände jag inget av..men lyckades få sova 1h,vakna,somna vakna varje timme typ med halstablett..

Nästa morgon var det dags att göra ordning sig..vid 05,30 fick jag bedövning inför borttagning av dränagen som knappt hade något i sig vid 06,10. Första kändes knappt inget. Den andra va lite obehaligt med en ormaktig känsla på insidan. men absolut inget att gnälla över :) Såg magen när vi bytte gördeln och den såg jättebra ut. inga blåmärken eller något.. Pust. Fick två alvedon och en annan tablett inoch fick hjälp ta på mig andra gördeln och sedan gå ner för att möta min man som en ny jag :-)

Vi åkte hem och det gick hyfsat förutom att jag mådde så illa så vi fick stanna då jag nästan spydde halvvägs..usch livrädd att spy för man använder magmusklerna mer än vad man tror.
Hemma lade jag mig i soffan. kunde inte sitta för det stramade ochb rände lite. men vågade inte ta medicon då jag blev illamående. På kvällen blev jag jätteillamående och nära spy flera ggr. var hemskt.. snurra och yr.. min man fick ringa 1177 och fråga om tips, men när de ansåg jag skulle ringa 112 och åka in så käönde vi att nja, vi ringer Karl ist. Ringde honom och vi kom fram till

att försöka klara mig på vanliga brusalvedon över natten eftersom jag inte hade så mycket smärta utan mest illamående.. så skrev han ut recept mot illamående. När natten äntligen var över fick jag dom tabletterna och det gjorde allt bättre. efter det har jag inte tagit några starkare tabletter utan klarat mig på 2 brus alvdeon var 5e timme typ +  tabletter mot illamående..

dagarna gick rätt bra för mig.. förutom att hosta börjat smyga sig på mig. nyst 2 ggr. hemskt. klarat ligga på sidan rätt tidigt och går rätt bra..Har sovit i soffan för kunna låsa undan mig från småbarnen och det har gått bra. klarat att ta mig upp och ner själv sen OP. Dock åt jag bara 1 smörgås varannan timme de första 4 dagarna typ. ingen matlust och rädd spy + kändes som magen blev för full annars :P

NU en vecka senare och på återsbesöket idag såg allt mycket bättre ut än jag väntat mig :) lite vätska, men det ska gå bort.. :)

2013, October 22 - 20:25
Babybaby
Babybaby's picture
Offline
Last seen: 3 years 4 months ago
Silver
Joined: 2013-02-17 19:58
Såg bilderna på dig gumman och gud va fin du ser ut!!! Och Tack för en intressant operationsberättelse =)
2014, January 17 - 09:44
Busan66
Busan66's picture
Offline
Last seen: 10 years 3 months ago
Brons
Joined: 2014-01-16 09:55

Åhh jag vill mä se bilder gogglar å gogglar!!! Jag ska göra ett stort t snitt å kan tro de minst är 5 kilo Som ska bort på mig :) jIPPI !!!!

Annons
Annons
Annons