Annons

Bröstförminskning okt 2013 - Kullbergska sjukhuset - Katrineholm * - lutten

lutten's picture
lutten

22 år, 169 cm, 71 kg, inga barn.
Strl före op: 70F eller 75E
Strl efter op: vet inte riktigt ännu! Runt 75C tror jag
Op-datum: 1/10-13
Kirurger: Fredrik Lohmander (KI) m.fl.

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Tuesday, 1 October, 2013

Så, det hela började med att jag för cirka 5 år sedan blev intresserad av att göra en bröstförminskning. Då var det bara fantasier som med åren utvecklades till mer allvarliga tankar kring det hela. Jag hade hört om folk som fått göra det via landstinget i Sörmland, men den möjligheten fanns inte längre kvar. Jag började fundera på att spara pengar och göra det på en privat klinik och således betala cirka 40000 kr. Förra året började jag studera och att spara ihop några sådana summor blev inget alternativ längre. I samma veva publicerade KatrineholmsKuriren en artikel om att Sörmlands landsting skulle återinföra möjligheten till en bekostad bröstförminskning för unga kvinnor med stor byst. Det var ett stort steg som innebar början av processen!
 
Jag kontaktade landstinget och fick veta att mitt BMI var lite för högt, jag var tvungen att gå ner cirka 4 kg. Jag satte igång direkt, gick ner mina kilon och fick tid för ett första besök. Efter det tog det ca 8 månader innan jag blev godkänd för en förminskning via landstinget.  
 
Den 1:a oktober var dagen D här. Åkte till Kullbergska Sjukhuset i Katrineholm och var där klockan 8 på morgonen. Innan dess hade jag hemma genomfört mina Descutan-duschar. Jag blev fantastiskt väl omhändertagen, av alla sköterskor. Jag fick information om vad som skulle ske under dagen och hur jag skulle förbereda mig. Fick supersnygga sockor upp till låren, stora mormors-trosor och så själva "tröjan". 1,5 timma fick jag vänta innan jag rullades ner mot operationsrummet. Väl där fick jag smärtstillande innan det kom tre (!) kirurger, varav en AT-läkare, och började rita en snygg karta på mina tuttar. 
 
(Kan häremellan tillägga att jag på op-dagen blev tillfrågad vilken storlek jag tänkt mig, vilket jag inte blev under konsultationen. De sa då att jag skulle få typ B-kupa, då kravet för att bli godkänd via landstinget är att man kan ta bort 500 gram på varje tutte. Inte heller blev jag vägd på op-dagen.)
 
Sen fick jag lite sköna sömntabletter, innan de rullade in mig i operationsrummet. Där fick jag dropp och lite annat innan jag somnade gott.
 
Operationen tog nog runt 2-3 h. Det är lite svårt att säga, men jag blev inrullad runt 10.30 och vaknade första gången runt 13.20. Låg på uppvak till cirka 16, då jag var skapligt fit for fight igen. Min pojkvän mötte upp mig då, med gosedjur & godis. 
 
Under kvällen mådde jag efter omständigheterna mycket bra. Jag mådde inte illa någon gång under op-dagen. Läste och tog det lugnt i sjukhussängen, och fick spendera en natt på sjukhuset. 
 
De två efterföljande dagarna hade jag som ondast, under op-dagen var jag förmodligen fullproppad med morfin, vilket jag inte var på hemmaplan! 
 
Det har idag gått tre veckor sedan min operation och jag måste säga att jag är nöjd med det mesta! Jag vill inte säga för mycket då jag fått ett sår som jag går och oroar mig över, men det ska förhoppningsvis inte vara några problem med att få det att läka. I övrigt är jag nöjd med storleken, än vet jag faktiskt inte riktigt vad det blev eftersom jag inte får bära bygel-BH, men när jag tittar mig i spegeln så gillar jag det. De är definitivt inte små, men det gör liksom inget. Kände inget behov av att bli en planka. De passar till min kropp, och blir de mindre när svullnaden går ner så gör inte det något heller. Det enda jag oroar mig för är väl fastheten kanske, man hoppas ju på att de inte ska bli mer hängiga! Hur som haver är de så mycket bättre än innan, och det ska jag alltid bära med mig om jag någon gång känner mig missnöjd.
 
Det är en fantastisk känsla. Jag kommer kunna köpa bikini på H&M och ha på mig tajta tröjor utan att känna mig grotesk. Detta kan mycket sannolikt komma att bli bland det bästa jag gjort i livet!
2013, October 28 - 23:09
Magu004
Magu004's picture
Offline
Last seen: 4 years 8 months ago
Silver
Joined: 2013-08-16 21:53

Intressant:). Jag är med sugen på att förminska, har stlk 85E men har hela tiden trott att det inte skulle godkännas av landstinget:/, men du hade ju ännu mindre. Kommer det komma upp bilder framöver?:) före och efter?:)

2013, October 30 - 21:51
lutten
lutten's picture
Offline
Last seen: 10 years 5 months ago
Silver
Joined: 2013-10-20 22:29
Magu004 wrote:
Intressant:). Jag är med sugen på att förminska, har stlk 85E men har hela tiden trott att det inte skulle godkännas av landstinget:/, men du hade ju ännu mindre. Kommer det komma upp bilder framöver?:) före och efter?:)
 
Jag låg väl kanske på gränsen, fast det var inget de sa iallafall. Tycker verkligen du ska söka iallafall, tror säkert att du kan bli godkänd! :) Får se om det blir några bilder, inte än iallafall då de inte är så vackra pga sår och så vidare.. Kan i alla fall åter upprepa att jag är väldigt nöjd!
2015, January 11 - 22:33
BoobsBeGone
BoobsBeGone's picture
Offline
Last seen: 3 years 6 months ago
Silver
Joined: 2015-01-05 14:59

Tusen tack för att du delar med dig! Kämpar för att gå ner 8 överflödiga kilon innan min konsultation som är inbokad 16/3!

Annons
Annons
Annons
Annons