Annons

Bröstoperation okt 2013 - Akademikliniken - Malmö Ulf Garpered - marra81

marra81's picture
marra81

2 barn, 32 år, 177cm, 65kg
Strl före op:80C? Urammade
Strl efter op: ?
Konsultation 30/8, Ulf Garpered, Akademikliniken Malmö
Op 29/10, Ulf Garpered, Akademikliniken Malmö
Allergan MX 410 cc bakom bröstmuskeln, anatomiska, (Mellanhög, X-tra hög pro

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Tuesday, 29 October, 2013

Dagen började med at jag skrubbade mig med antibakteriell tvål och tvättade håret(med mitt egna schampo) Ingen mat alls sedan kvällen innan. Jag hade tid hos AK kl 07.30. Hade inte fått så mycket samn på natten, var både rädd och förväntansfull. Mest va det hur skulle jag känna när jag vaknade up, hur skulle smärtan vara?
 
Jag var där strax innan 7.30 och fick anmäla mig i receptionen. Nästan direkt när jag satt mig ner kom en bestämt dam(sköterska) & sa att jag skulle komma in...Mitt hjärta pumpade i 110. Nu va det dax!
 
Jag fick föja med henne och ta av mig allt utom trosorna. Fick ta på mig världens skönaste morgonrock och et par tofflor. Sen fick jag sätta mig på en säng och fick vänta på att narkossköteerskan skulle komma och prata lite med mig. Jag var först ut sa dom så det var tur, för annas kan man få sitta och vänta i ngr timmar puh! Sicken tur. Jag fick några  tabletter som jag skulle svälja och sen satte de in en kanyl för dropp. Sen var det dax att träffa min läkare. Jag hade redan på konsultationen bestämt mig för vilken stolek så han mätte och ritade. Tog några foton sen fick jag gå tillbaka till min säng då det var dax för mig att sövas..
 
Fick lägga mig på en säng inne i operationsrummet, det var svin kallt där inne, men fick på mig en så skön värmefilt och ett stort skönt täcke. Sen sprutade de in sömnmedel och sa sov så gott.
 
Sen vaknade jag upp, har inte helt hundra koll på klockan men tror den va runt 9.30. Kände mig stel och öm. Hade ont så fick en tablett för detta. Låg där på sängen och somnade och vaknade om vart annat. Var så trött och kände småt panik känsla då jag bara kunde ligga still. Låg och spände mig som en tok och det gjorde inte saken bättre... Men efter många om om men kunde jag slappna av så gott det gick. Runt 13.30 tiden fick jag macka och vindruvor. Innan dess hade jag fått lite vatten och saft. Gud så törstig jag va, drack som en tok. Trodde jag skulle må illa, men hade sagt innan att jag blir åksjuk så de hade gett mig något mot illamående innan. Tror det hjälpte.!
 
Runt 15 var det dax för mig att kliva upp ur sängen och åka hem, usch så svårt det var att ta sig upp ur sängen. kände mig som en gammal tant. Den bestämda sköterskan hjälpte mig att få på mig kläderna och bar min väska.
 
Hade bokat hotellrum eftersom jag har 40 mil hem från malmö så kände jag att jag skulle knappast orka åka så långt efter operationen. Under resten av daen så var jag i och ur sömn, så trött och så ont, men än då glad för att slippa mina små hänginga urammade bröst!
 
 
2013, November 8 - 15:51
stjärnan82
stjärnan82's picture
Offline
Last seen: 5 years 9 months ago
Silver
Joined: 2013-08-13 21:14

Grattis.....

Annons
Annons
Annons