Annons

Bröstförstoring, Bröstlyft jan 2015 - Nordiska Kliniken - Stockholm Patrik Höijer - anonym

anonym's picture
anonym (not verified)

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Friday, 2 January, 2015

Dagen före åkte jag och maken upp till Stockholm efter vi hade lämnat av sonen hos mina föräldrar. Ingen trafik alls på hela vägen så vi kom fram mycket tidigare än planerat. Parkerade i ett P-hus i närheten av kliniken så att det skulle gå smidigt efter operationen. Promenerade sen till hotellet vilket tog ca 5 min och checkade in. Åt sen varsin riktigt god trerättersmiddag på hotellets restaurang. Kändes som en toppenbra uppladdning inför den kommande fastan. Proppmätta gick vi upp till rummet där jag började förberedelserna. Tvingade även maken att ta en Descutan-dusch hehe!

Efter Descutan-duschen fotade jag brösten och började gråta av lycka när det slog mig att det äntligen var dags. Kröp ned i den sköna hotellsängen och ställde klockan på 05.45 så jag skulle hinna dricka lite vatten och ta en kopp te före kl 06 då jag inte fick dricka längre. Somnade gott och vaknade kl 05.15 och kunde inte somna om. Låg och drog mig en stund och smög sen upp och började förberedelserna. Tog min andra Descutan-dusch och fick motstå alla impulser jag hade för att inte ta läppbalsam på läpparna :) Var klar alldeles för tidigt så jag la mig på sängen igen och surfade lite på mobilen och läste era lyckoönskningar <3

 

Vid 07.00 ville jag inte vänta längre så jag och maken promenerade iväg till kliniken. Kom dit strax efter 07.10, ringde på men inget svar (jag skulle vara där 07.30). Jag blev lite nervös men ville inte stå och plinga som en galning så jag väntade ”snällt” utanför. En kort stund senare kom narkosläkaren Ove till jobbet och han lovade att han skulle släppa in oss direkt. Några sekunder senare kommer supertrevliga operationssköterskan Magnus med ett stort leende och släpper in oss. Jag säger hejdå till maken och går till receptionen där jag får skriva på lite papper och får veta namnen på sköterskorna som kommer ta hand om mig efter operationen. Följer sen med Magnus till omklädningsrummet där jag får ett skåp och han förklarar vad som kommer hända närmsta halvtimmen. Magnus går iväg och jag får byta om till morgonrock och tofflor och tar ett par sista bilder på mina gamla bröst. Efter en liten stund kommer narkosläkaren Ove in och går genom hur sövningen går till. Han är väldigt lugn, förklarar att han kommer sitta med mig hela tiden och jag får förtroende för honom direkt. Var aldrig nervös för narkosen men det kändes extra tryggt med Ove. Ove går och säger att Patrik kommer strax. Jag hade lagt in min mobil i skåpet och vågade inte ta fram den igen ifall Patrik skulle komma direkt. Dock tar det en stund före han kommer (har ingen aning om hur lång tid, hade ingen klocka så det känns som en evighet) så jag sitter och funderar på om jag ska gå på toa en sista gång men vågar inte ifall han skulle komma precis då (hade hunnit det flera gånger om). När Patrik väl kommer och hämtar mig så går det undan.

In på hans rum, blir fotad direkt och jag känner hur jag börjar bli nervös. Patrik tar några bilder och sen får jag ställa mig vid skrivbordet och han börjar mäta och rita sträck på mig. Att bli ritad på var det enda jag tyckte skulle bli jobbigt med operationen. Försöker koncentrera mig på att andas och att fokusera. Patrik frågar mig om jag har bestämt mig för storlek. Hade tvekat in i det sista men säger att har bestämt mig för det mindre alternativet då jag hellre har lite för små än för stora och att man alltid kan fejka dem större men det är svårare att göra dem mindre. Patrik säger att det låter som ett klokt val. Stirrar rakt in i väggen under hela tiden han ritar på mig och Patrik frågar flera gånger om det går bra och om jag behöver sätta mig ned. Det behöver jag inte. Efter en stund har jag en stor ritning på hela bröstkorgen och Patrik säger att ”då går vi”.

 

Följer efter honom in i operationsområdet där det luktar sjukhus (jag älskar sjukhus) blir helt plötsligt lugn igen och känner mig riktigt taggad - nu är det dags! Visas in i en operationssal där Ove och Magnus väntar. Frågar om det ska bli party nu? Och Magnus skrattar och säger att självklart ska det bli party! Får en operationsmössa, tar av mig tofflorna och lägger mig på operationsbordet med morgonrocken som ett täcke. Hör att radion är på och undrar om de ska poppa musik under tiden jag opereras och Magnus svarar att visst ska dem det och undrar om jag har några önskemål? Jag svarar att jag inte kommer på något just då. Magnus och Ove skrattar och säger att de brukar köra NRJ. Jag säger att det blir kanon men eftersom min operation tar ett par timmar så kommer de ju tyvärr få höra samma låtar flera gånger och ber om ursäkt för det. De båda skrattar och jobbar på väldigt effektivt. Helt plötsligt har jag värmedynor på mig, fötterna inlindade och en nål i armen. Får syrgas och sömnmedel insprutat i armen och så säger Ove att ”nu kommer du somna”. ”Jaha” hinner jag tänka, sen sover jag.

 

Vet inte hur lång tid operationen tar men vid 11-tiden får jag min telefon och börjar skicka sms till vänner och familj att jag lever och mår bra. Har inte ont alls när jag vaknar och klarar mig väldigt bra på den smärtlindring jag redan har fått. Brösten är som två svullna klot och totalt inslagna i kompresser och jag känner mig så nöjd med att jag tog det mindre alternativet. Sköterskan Denise tar så väl hand om mig och hämtar MER och senare frukost. Jag som egentligen inte äter mackor måste erkänna att mackor nog aldrig har smakat så gott haha! Ligger och vilar upp mig, de rullar in en tjej till som är lite virrig och jag börjar bli orolig för vad jag kan ha kläckt ur mig för dumheter hehe (kommer ännu inte ihåg det). Sköterskan Agnes kommer in och säger att hon var inne och tittade på brösten i slutet av operationen och att de blev jättefina. Blir så glad över hennes ord!

Får hjälp att gå på toan och allt går jättebra. Hade förberett mig på att ha riktigt ont men tycker bara att det trycker lite lätt över bröstet. Får en återbesökstid och börjar vid 13-tiden känna att jag börjar bli redo. Agnes vill dock att jag promenerar lite i korridoren före dem släpper iväg mig vilket jag håller med om. Går ut i korridoren och träffar på Patrik där, han tar en sista titt och säger att operationen gick jättebra och att det blev jättefint. Skickar meddelande till maken att han kan komma och hämta mig, men får veta av Agnes att han redan väntar i receptionen. Checkar ut hos de gulliga tjejerna i receptionen och köper ytterligare en läk-BH.

 

Stannar till på Espresso house och köper en stor latte och en mangosmoothie före vi går till parkeringshuset där vi sen ägnar jag vet inte hur lång tid till att leta efter bilen… Då vi inte kunde hitta uppgången till det plan där vi hade ställt bilen, så tillslut fick maken lämna mig sittandes på en bänk då jag inte orkade gå mer. Vi hittade bilen och kom hem utan problem. Sov även riktigt bra första natten, vilket jag inte hade räknat med.

 

Nu har det gått fyra dagar sen operationen och jag känner ett tryck på övre delen av brösten förmodligen där kanten på implantaten går, men det är allt. Har fått tillbaka känseln i båda brösten och i båda bröstvårtorna. Klarar mig på enbart Alvedon och är väldigt rörlig. Klarar av att göra det mesta här hemma. Imorgon får jag äntligen ta av kompresserna och se brösten för första gången. Men jag är redan nu så otroligt nöjd. De är väldigt svullna och lite strutiga men jag tror att de kommer bli jättefina när de är färdigläkta. Kunde inte vara mer nöjd med kliniken eller med val av kirurg. Allt har varit över förväntan och jag kan verkligen rekommendera Laser & Estetik som klinik och Patrik Höijer som kirurg – han är one of a kind!

2015, January 6 - 10:47
Snuttboll
Snuttboll's picture
Offline
Last seen: 4 years 21 hours ago
Silver
Joined: 2014-12-08 09:21

Låter helt underbart! Vad kul :D

2015, January 6 - 10:56
Zinya
Zinya's picture
Offline
Last seen: 6 years 9 months ago
Silver
Joined: 2014-01-22 20:44

Tack för att du delat med dig av din dag! Härligt att få ta del av din positivitet och glädjande att allt gått så bra hittills. :)
Lycka till och hoppas läkningsprocessen fortskrider utan komplikationer!

2015, January 6 - 13:16
Mulberry (not verified)
Mulberry's picture

Snuttboll wrote:

Låter helt underbart! Vad kul :D

Det var faktiskt helt underbart :D

Annons
2015, January 6 - 13:17
Mulberry (not verified)
Mulberry's picture

Zinya wrote:
Tack för att du delat med dig av din dag! Härligt att få ta del av din positivitet och glädjande att allt gått så bra hittills. :)
Lycka till och hoppas läkningsprocessen fortskrider utan komplikationer!

Stort tack för dina fina ord :)

2015, January 6 - 13:39
Gol1
Gol1's picture
Offline
Last seen: 6 years 10 months ago
Silver
Joined: 2014-11-12 00:37

Vilken underbar och peppande berättelse . Känner mig mycket lugnare :)

2015, January 6 - 13:49
Mulberry (not verified)
Mulberry's picture

Gol1 wrote:
Vilken underbar och peppande berättelse . Känner mig mycket lugnare :)

Tack! Skönt att du känner dig lugnare. Det kommer gå jättebra :)

Annons
2015, January 6 - 15:16
Mulberry (not verified)
Mulberry's picture

HannahT wrote:
♥är så glad!!!! Äntligen:) kram!

Fina fina du

2015, January 11 - 22:06
Hängis
Hängis's picture
Offline
Last seen: 5 years 2 months ago
Silver
Joined: 2014-03-20 23:21

Vad roligt att du skrivit så detaljerat över hur din operationsdag såg ut :) Nu blev jag mer peppad ;P

Du kommer få ett superfint resultat. Kul att vi snart kommer ha gjort samma operation :)

2015, January 11 - 22:14
Mulberry (not verified)
Mulberry's picture

Hängis wrote:

Vad roligt att du skrivit så detaljerat över hur din operationsdag såg ut :) Nu blev jag mer peppad ;P

Du kommer få ett superfint resultat. Kul att vi snart kommer ha gjort samma operation :)

Kul att du blir peppad! De kommer ta så väl hand om dig :) Tack snälla du. Jag är jättenöjd, hade aldrig kunnat föreställa mig att brösten skulle bli så bra med tanke på mitt hemska utgångsläge. Patrik är otroligt skicklig!

Annons
2015, February 19 - 14:53
Bells93
Bells93's picture
Offline
Last seen: 8 years 8 months ago
Silver
Joined: 2013-01-14 01:53

Låter väldigt likt min dag på L&E! :D nu när jag läste din berättelse så kom jag på att jag tänkte exakt samma sak angående radion haha! Den va på även när jag kom in i operationssalen, och jag tänkte "undrar om dom kommer höja och pumpa musik sen när jag somnat" hahahaha! :D Känner precis som du, är så himla nöjd med kliniken och Patrik, jag ler bara jag tänker tillbaka på operationsdagen och jag vill typ göra om allt igen bara för att det va sån härlig känsla att vara där! :D längtar till återbesöket!!

2015, February 19 - 17:40
Mulberry (not verified)
Mulberry's picture

Bells93 wrote:
Låter väldigt likt min dag på L&E! :D nu när jag läste din berättelse så kom jag på att jag tänkte exakt samma sak angående radion haha! Den va på även när jag kom in i operationssalen, och jag tänkte "undrar om dom kommer höja och pumpa musik sen när jag somnat" hahahaha! :D Känner precis som du, är så himla nöjd med kliniken och Patrik, jag ler bara jag tänker tillbaka på operationsdagen och jag vill typ göra om allt igen bara för att det va sån härlig känsla att vara där! :D längtar till återbesöket!!

Kul att du också hade en så positiv upplevelse! Jag skulle också lätt kunna göra om det (men hoppas jag slipper för nu är jag rejält less på att inte kunna träna som "vanligt" haha). Lycka till på återbesöket, sköterskorna är jättegulliga :)

2015, March 8 - 02:18
tinkerbell20
tinkerbell20's picture
Offline
Last seen: 1 year 5 months ago
Silver
Joined: 2011-02-23 00:50

Gud va härligt att allt gick så smidigt! Nu blev jag ännu mer sugen på operation där! laugh Har funderat på just L&E och hört väldigt positiva kommentarer om patrik.  Har dom lång väntetid på L&E eller hur funkar det? (är väldigt ny inom skönhetsoperation haha) 

Annons
2015, April 20 - 09:55
björnis
björnis's picture
Offline
Last seen: 9 years 6 days ago
Brons
Joined: 2015-04-20 08:48

Nu efter tre månader, hur har det gått med läkningen? Antar att du har "ankar-ärr", har du känseln kvar? :) 

2015, April 20 - 10:17
iman (not verified)
Mulberry's picture

låter bra! vad bra dte gick för dig!

2015, April 20 - 10:21
Lillis
Lillis's picture
Offline
Last seen: 1 year 1 month ago
Silver
Joined: 2015-03-10 13:05

Låter som om du haft öske-open☺! Så härligt, håller själv på att längta ihjäl mig! Tack och all lycka till framöver!

Annons
2015, April 20 - 10:49
Tittis
Tittis's picture
Offline
Last seen: 7 years 11 months ago
Silver
Joined: 2014-12-15 13:33

vilken bra berättelse, tack för att du delade med dig=)

på fredag är det min tur på L&E:)

2015, April 20 - 16:31
Mulberry (not verified)
Mulberry's picture

björnis wrote:

Nu efter tre månader, hur har det gått med läkningen? Antar att du har "ankar-ärr", har du känseln kvar? :) 

Läkningen har gått fantastiskt bra. Har inte haft några bekymmer alls. Har ankarärr och full känsel överallt i båda brösten, även i bröstvårtorna :) Har närbilder (silver) på mina 3-månaders ärr på min sida.

2015, April 20 - 16:32
Mulberry (not verified)
Mulberry's picture

iman wrote:

låter bra! vad bra dte gick för dig!

Ja, är väldigt nöjd med allt :)

2015, April 20 - 16:34
Mulberry (not verified)
Mulberry's picture

Lillis wrote:
Låter som om du haft öske-open☺! Så härligt, håller själv på att längta ihjäl mig! Tack och all lycka till framöver!

Hehe, ja så kan man kanske se det :) Är otroligt nöjd med min op-dag och allt kring den. Stort lycka till med din op!

2015, April 20 - 16:34
Mulberry (not verified)
Mulberry's picture

Tittis wrote:

vilken bra berättelse, tack för att du delade med dig=)

på fredag är det min tur på L&E:)

Lycka till! Du kommer bli så väl omhändertagen :)

2015, May 8 - 21:03
Cahi
Cahi's picture
Offline
Last seen: 8 years 11 months ago
Brons
Joined: 2015-05-06 10:32

Jag är så tacksam för att få ta del av andras erfarenheter. Roligt att allt har gått så bra. Jag funderar själv på att göra både förstoring och lyft på L&E och undrar hur du kom fram till silimed som implantat, har förstått att inte alla kliniker har denna sort.

2015, May 8 - 21:26
Mulberry (not verified)
Mulberry's picture

Cahi wrote:
Jag är så tacksam för att få ta del av andras erfarenheter. Roligt att allt har gått så bra. Jag funderar själv på att göra både förstoring och lyft på L&E och undrar hur du kom fram till silimed som implantat, har förstått att inte alla kliniker har denna sort.

Patrik valde Silimed åt mig. Jag valde anatomiska efter mycket velande men han valde märket. Silimeds storlekar är lite begränsade så de passar inte alla och de är relativt nya på marknaden. Lyssna på kirurgen och gå efter hans rekommendationer så kommer det bli kanonbra! Lycka till :)

2015, May 8 - 22:22
Cahi
Cahi's picture
Offline
Last seen: 8 years 11 months ago
Brons
Joined: 2015-05-06 10:32

Mulberry wrote:
Cahi wrote:
Jag är så tacksam för att få ta del av andras erfarenheter. Roligt att allt har gått så bra. Jag funderar själv på att göra både förstoring och lyft på L&E och undrar hur du kom fram till silimed som implantat, har förstått att inte alla kliniker har denna sort.

Patrik valde Silimed åt mig. Jag valde anatomiska efter mycket velande men han valde märket. Silimeds storlekar är lite begränsade så de passar inte alla och de är relativt nya på marknaden. Lyssna på kirurgen och gå efter hans rekommendationer så kommer det bli kanonbra! Lycka till :)

tack så mycket, får se vad Patrik säger på konsultationen!

2016, October 24 - 10:21
nadia89
nadia89's picture
Offline
Last seen: 6 years 5 months ago
Brons
Joined: 2016-10-23 22:31

Hej! Blev du nöjd med ärren lyftet och inplantatet? jag har varit på konsutlation hos patrik på LE, men är så himla rädd att genomgå ett bröstlyft, Har gjort en bröstförstoring redan på proforma, men de är så fula mina bröst nu å hänger:( så måste göra om allt. vill verkligen ha fina bröst nu. Hur mkt häng hade du innan? har du inga bilder man kan få se nu?

Annons
Annons
Annons