Annons

Bröstförstoring feb 2017 - Art Clinic Göteborg - Mölndal Peter Zachrisson - RSB

RSB's picture
RSB

25 år, 173 cm, 60 kg, ammat tvillingar
Bröstförstoring med Mentor 332 395cc anatomiska implantat under muskeln
Opererad på Art Clinic, feb-17
Kupa innan amning 75C, efter 70B
Kupa efter operation 70D?

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Tuesday, 7 February, 2017

Vikt 60 kg Längd 173 cm
Kupa A/B till D
Implantat Mentor cpg 332 395cc
Klinik Art Clinic Göteborg
Kirurg Peter Zachrisson
Pris 49.900 plus konsultation 500

Jag har alltid varit ganska så bröstfixerad och tycker det är så snyggt med stora bröst (små med, på rätt person med rätt kropp till, absolut!), men hade själv en C-kupa och tänkte aldrig seriöst på att operera mig, även om jag i hemlighet gärna gjort det.

Så fick jag mina tvillingar, idag 15 månader gamla, som jag ammade i 8 månader och brösten blev gigantiska. Alltså, de blev aldrig så stora igen som första dagarna på BB men ganska nära. När jag började trappa ner amningen o brösten blev mindre var jag fortfarande nöjd med dem. Men så gick tiden när jag slutat amma och dom drog sig bara längre och längre ner och blev mindre o mindre... Till slut hade jag väldigt mkt hud full med bristningar, men inte så full av bröst, kvar.

Så jag gick på en konsultation i Strömstad (för att det var bra pris) där kirurgen sa till mig att det skulle bli fult med implantat och rekommenderade ett lyft, vilket jag absolut inte ville: mina bröst va ju små och inte SÅ hängiga så hade hellre det som det va då. Ringde min vän som gjort förstoring hos Peter på art clinic och berättade besviket att jag inte kommer fixa till brösten, men hon övertalade mig att gå på en andra konsultation, så gick till samma som henne, där hon var väldigt nöjd.

Jag gick på konsultationen utan större förväntningar eller förhoppningar. Så när jag klädde av mig väntade jag bara på att få höra samma sak: implantat skulle inte se bra ut på mig. Men det kom aldrig, utan han sa att det skulle bli jättesnyggt, inga problem! Han märkte att jag va lite rädd att det skulle se för stort ut, ville ha ett naturligt resultat, så vi provade 350 cc vilket kändes super! Han tog bilder i lite olika vinklar och förklarade allt om risker och olika sorters implantat.

Jag tänkte över helgen och ringde upp dom på måndag för att boka operationstid och även ännu en konsultation, då visade det sig att det dykt en tid bara tre veckor senare! Kändes skönt om man kunde få det överstökat så snabbt så ringde till min kille och jobbet och det funka bra, så tog tiden: 7 februari 2017.

Gick på den andra konsultationen för att fråga alla frågor som dykt upp och prova ut storlek igen. Nu var jag lite mer öppen för lite större, så då rekommenderade Peter att jag skulle gå upp till 395cc eftersom jag har en såpass bred och lång kropp så det skulle bli bra, och är så glad för det nu!

Kändes som att tiden gick så långsamt fram till op-dagen! Men helt plötsligt var den här och igår klockan halv åtta kom min mamma och hämtade mig. Då hade jag duschat med descutan två gånger dagen innan och en gång på morgonen, hade på mig lösa byxor och en tröja med dragkedja så man slapp lyfta upp armarna sen. Vi kom fram till art Clinic 20 minuter för tidigt, och sen fick jag vänta nästan en timme i väntrummet (vet inte varför riktigt) innan en jättegullig sköterska, Ewa, kom och hämtade mig. Först fick jag byta om och låsa in min väska och kläder i ett skåp. Fick ta med mobil och lipsyl i en påse. Sen fick jag en säng och hon satte en "port" eller vad det kallas, i armvecket på mig. Sen väntade jag kanske 30 minuter innan Peter hämtade mig för att ta före-bilder, sen målade han massa linjer och prickar på brösten. Efter det fick jag äntligen ta hela den lilla pillerburken som stod o vänta bredvid sängen, hade hoppats på att få nåt lugnande lite tidigare, men de hann knappt hinna verka innan en narkossköterska kom och hämta mig för att det var dags!

Efter det gick allt väldigt fort: fick lägga mig på operationsbänken med armarna utåt och ett stort täcke, som sprutade varmluft, på mig. Fick dropp, hann panikartat få ur mig att fan jag har kanske inte tänkt igenom det här, fick mask över näsa och mun och sa gonatt. Sen vaknade jag av att jag lyftes över i en säng. Vet inte riktigt vad jag sa men fick väl fram frågan om allt gått bra, vilket det hade. Operationen hade tagit drygt en halvtimme bara (trodde på 45 minuter) och jag mådde toppen. Vågade efter en stund lyfta på täcket och titta på mina helt nya bröst! Kändes helt fantastiskt.

Fick ligga på uppvaket i ca två timmar, under vilka jag fick prova ut en stödbh, prata med Peter, äta macka och kaffe, få tabletter att ha hemma, kissa och fylla i en blankett om hur jag tyckt att upplevelsen varit. Trodde att jag skulle vara trött och snurrig, men var bara när jag satte mig eller ställde mig som allt kändes lite jobbigt.

Har läst att många tycker att det känns som en elefant sitter på bröstet, men har inte känt det alls. Kanske är för att min hud redan är uttänjd haha så den inte pressar in implantatet på mig. Har haft lite ont, men inte så farligt, kunde sova bra (på rygg såklart) och kommer nog inte behöva använda morfintabletterna som man fick med hem.

Finns massa detaljer som jag inte fått med, för shit va långt jag har skrivit! Men är det någon som går i funderingar, skriv gärna, om det är något jag kan svara på!

Är redan nu supernöjd och glad att jag gjorde det här, även om jag var så tveksam och nervös, och rädd för andras fördomar! Men det är faktiskt ingen annan som har att göra med mig och min kropp!

2017, February 15 - 17:56
Pillanpro
Pillanpro's picture
Offline
Last seen: 4 years 3 months ago
Silver
Joined: 2017-01-21 22:28

En sån bra op berättelse :) ska själv boka konsultation på art clinic fast med per:)

2017, February 19 - 19:54
Soffia
Soffia's picture
Offline
Last seen: 6 years 2 months ago
Silver
Joined: 2017-02-19 19:26

Åhh vad härligt att du är så nöjd!! Hur går det med läkningen? Hur undviker du lyft om du är mammaledig? Jag har tid 3/4 för bröstförstoring med per windh. Jag har också tappat massa efter 2 amningar men vill inte ha för stora utan lagom. Gärna liten C. Per rekommenderade 310 för att få bort häng och verkligen fylla ut. Hur upplever du dina? Iögonfallande stora eller normalstora? Tack för svar och lycka till i läkeprocessen :)

2017, February 24 - 20:46
RSB
RSB's picture
Offline
Last seen: 6 years 10 months ago
Silver
Joined: 2017-02-08 10:01

Pillanpro, Kul att du tycker det, tyckte själv det var så himla intressant o läsa här innan operationen, sluka allt jag kunde hitta om kliniken o kirurgen! Är verkligen superfint där på Art Clinic, har du haft din konsultation än?

Annons
2017, February 24 - 21:00
RSB
RSB's picture
Offline
Last seen: 6 years 10 months ago
Silver
Joined: 2017-02-08 10:01

Soffia, det går bra med läkningen! Har vad som känns som en liten luftbubbla i ena bröstet, som liksom vandrat från armhålan ner till undersidan över en vecka, men kollade upp det i tisdags hos en sköterska som sa att det bara är nerverna som spökar. Min sambo har varit hemma i snart tre veckor och har skött alla lyft, har varit guld värt! Men hela den här veckan har jag börjat o lyfta barnen (dom väger ca 10 kg) korta sträckor: i o ur stolarna och sängen osv. Och man blir snabbt trött, men funkar bra!:)
Jag upplevde mina som väldigt normalstora även direkt efter operationen, när de va riktigt svullna, och nu har de blivit lite mindre, så tror att jag utan problem att kunnat gå upp till 425cc... Men är samtidigt nöjd: det är bättre än hudpåsarna jag hade innan. Tror definitivt att jag kommer ha D kupa i slutändan ändå dock och det var det jag vill ha:)
Har inte läst om du skrivit ut dina mått, men tror verkligen att du kan lita på vad Per Windh rekommenderar ifråga om vilken storlek du ska välja:)

2017, February 28 - 08:58
mammatill2.90
mammatill2.90's picture
Offline
Last seen: 5 years 4 months ago
Silver
Joined: 2017-02-25 19:59

Guld värt att läsa din berättelse! Jag har operation den 16/3 hos Peter, längtar som en tok!
Jag var ganska inställd på ca 350cc men efter att provat så var det 475cc som passade bäst:) Jag behövde ganska stort för att det skulle bli proportionerligt till min kropp, och jag litar på Peters omdöme. Dock nämnde han en komplikation som kunde uppstå och det var att det blev ett litet vecka till under och då skulle man behöva spruta in lite fett för en sådär 20 000:-... så nu går jag och nojjar mig över det även om chansen var liten..

2017, March 4 - 08:57
RSB
RSB's picture
Offline
Last seen: 6 years 10 months ago
Silver
Joined: 2017-02-08 10:01

Kul o höra!! Nu är det inte långt kvar för dig! Och du är ju så lång så du ångrar dig nog inte med en storlek större... Hade gärna bytt upp lite, men är nöjd ändå:)
Hoppas allt går bra och du slipper komplikation. Min väninna har lite problem med komplikationer nu så ett bra tips är att du har stenkoll på dina rättigheter garantier och avtal osv innan operationen. Lycka till!!

Annons
Annons
Annons
Annons