Annons
1 post / 0 new
#1 2024, September 24 - 17:35
Asro22
Asro22's picture
Offline
Last seen: 2 hours 51 min ago
Novis
Joined: 2024-09-24 17:17

Inbokad på ögonlocksplastik

För ett år sedan så besökte jag läkaren för att utreda en plötslig ptos på ena ögonlocket. Jag blev remitterad till en ögonläkare. Jag har nu använt mig av vårdgarantin. Inom en vecka så fick jag ett brev hem från Lamera Medical Clinic som meddelande att jag har blivit inbokad på ögonlocksplastik.
Detta tycker jag verkar väldigt konstigt. För det första så vill jag i första hand utreda orsaken bakom min ptos innan det blir tal om någon kirurgi. Och denna ögonläkare har alltså inte ens träffat mig.
För det andra så känns det skumt att jag så lätt skulle få en kosmetisk operation gratis av vården bara sådär? Låter väldigt oprofessionellt och som att denna ögonläkare i första hand är ute efter pengar?
Har tidigare varit på konsultation hos en privat plastikkirurg och han tyckte att jag skulle vänta med kirurgi och genomgå en grundlig undersökning först.
Har tusen frågor angående detta
Har någon erfarenhet av lamera medical clinic? Läst att en läkare hade flera IVOanmälningar på sig.
Har någon fått ögonlocksplastik via landstinget och hur blev resultatet? Är de lika duktiga som privata plastikkirurger?
Borde jag kontakta vårdgarantin igen och be om att få träffa en annan läkare? Har aldrig varit hos en privat läkare och känner mer tillit till den statliga sjukvården.

Annons