Annons

Bröstlyft, Bröstförstoring (implantat), Vårtgårdsplastik jan 2013 - Art Clinic Göteborg - Mölndal Peter Zachrisson - Ariana

Ariana's picture
Ariana

3 barn, 40år, 1173 cm, 70 kg

Strl före op:75B

Strl efter op:75C

Konsultation 5/12-12, Peter Zachrisson, Art Clinic, Göteborg

Op 29/01-13 Peter Zachrisson, Art Clinic, Göteborg

300-325cc MF bakom bröstmusklen

Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Tuesday, 29 January, 2013

Så kom dagen som man väntat på och till viss del längtat efter med mixade känslor. Efter att ha gått ner 50kg med hjälp av gastric by pass så ändrades kroppen och brösten jag en gång haft försvann ihop med vikten och blev hängiga och platta.
 
Och nu den 29 januari 2013 var det äntligen så dags att göra något åt detta. Efter två konsultationer hos Art Clinic med läkare Peter Zachrisson där jag fått svar på alla mina frågor kändes det tryggt att komma på plats och låta honom skapa fram ett par nya bröst till mig.
 
Dagen innan op fick jag duscha mig med Descutan som skulle döda eventuella bakterier man har i kroppen och även tvätta håret i detta. Luktade inget visdare och mitt hår blev strävt. Sen blev sista måltiden tagen runt 22 tiden och försöka sova. Och märkligt nog sov jag medan maken tycktes inte sovit en blund.
 
Dagen för op blev det att duscha igen i Descutan och och få i sig en kopp te med en bit socker för att lugna magen. Inget annat fick man stoppa i sig och 2 tim innan op var man tvungen att avstå från allt.
 
Väl på plats vid lunchtid lämnades jag av på kliniken av maken och två av mina barn. Sen bar det av till en annan del av byggnaden med hjälp av en sköterska som vänligt informerade vad som skulle ske under den närsta stunden på kliniken.
 
Först fick jag byta om till vit rock och stödstrumpor. Sen var det dags att möta narkossköterskan som frågade mig kring alla eventuella mediciner jag hade tagit fram till op dagen samt meddelade lite om vad som gällde efter operationen. När han gått kom nästa sköterska in och satte en nål i handen och jag fick lugnande samt några tabletter.
 
När klockan hunnit bli 15 så var det dags att möta läkaren och gå igenom det som bestämt kring mina bröst så inga missförstånd uppstod. Det som skulle göras var bröstlyft, förstoring samt minskning av böstvårtgård samt bröstvårta. Sen fotografering från olika vinklar. Där efter tog han fram en svart pritpenna och började rita på mig samt mäta väldigt noggrant på mig så han visste hur han skulle göra under operationen. efter det ytterligare bilder och sen tillbaka till rummet och vänta en kvart inna det var dags att följa med narkosläkare plus ytterligare en sköterska till operationssalen.
 
Alla var så vänliga och trevliga och presenterade sig. Nu minns man inte vem som var vem då man var så nervös.
 
Fick lägga mig ner på britsen de hade och placera ut armarna åt var sitt håll och fick en varm filt över mig så jag inte skulle frysa. Samtidigt berättade man för mig vad de höll på med kring mig och att jag snart skulle få lite "champange" i armen som skulle få mig dåsig. Och så blev det för efter det somnade jag gott.
 
Vet inte vad klockan var när jag väcktes till liv ingen och fick höra att allt gått väldigt bra och såg fint ut. Men minns jag var oerhört varm, i synnerhet om fötterna så det var det första jag bad om att få hjälp med när jag vaknat till en aning. Sen när jag fått upp ögonen ordentligt insåg jag att jag hade oerhört ont över bröstet. Kändes som om någon satt på min bröstkorg.
 
Sköterskan frågade om jag behövde smärtlindring eller om allt var bra, men fick be om något för att lindra. Fick nåt sprutat i handen som skulle lätta på smärtan och undertiden försökte jag bita ihop. Tog inte lång tid efter det att samma sköterska kom in och frågade om det blivit bättre. Mitt svar var att jo lite men att det fortfarande kände som om någon satt på min bröstkorg. Så jag fick ännu en smärtlindring i handen och bara minut senare kändes det som om jag åter kunde andas som vanligt. Som om inget hänt mig de närmsta timmarna. Allt som visade på att nåt skett var att jag kunde se hur omplåstrad jag var och att jag inte längre var plattbröstad. Kändes som ett lyckorus.
 
De närmsta timmarna fick jag mat och massa dricka. Och sköterskor kom hela tiden och kikade till en och hörde hur man mådde. Då och då fick man hjälp att komma till toaletten och de väntade utanför så man fick en hjälpande han tillbaka till sängen om det behövdes.
 
Kände mig väl omhändertagen.
 
Lite senare på kvällen kom äntligen läkaren och berättade om operation. För för kvinnan som låg i samma rum. Tack å lov någon fanns där man kunde tala med och fördriva tiden ihop med. Och sen kom han till mig och berättade hur det gått.
 
Allt hade gått fint men han hade fått ändra på lite kring operationen väl på plats. Visade sig att mina bröst började lite längre ut på kroppen mer mot armhålan än det sett ut från början så han hade fått sätta in dem utefter min kropps form. Sen visade det sig att brösthuden som skulle tas en hel del från för att göra lyftet inte var så töjbart och han fick plocka bort mindre hund. Även fettet i bröstet var mindre så även där hade han fått ändra. Men utöver det var allt perfekt och såg riktigt fint ut.
 
Jag passade på att fråga om det var till negativt att min hud inte varit så "töjbart" som han trott till en början. Men han förklarade att det var snare tvärt om. Bättre vilket kunde ge mig finare resultat då huden var stramare. Kändes skönt att höra.
 
När kvällen nått sitt slut så fick jag panodil samt smärtlindring och en tablett att sova lugnare med att ta. Vet inte om natten blev så lugn då man tvingas sova på rygg och jag är van att sova på sida. Men sova på sida gick inte. Så fort man försökte sig på det vaknade man av hur ont man hade. Så ryggläge var bara till att acceptera.
 
Följande morgon utdelades mer smärtlindring och en god frukost. Där efter var det dags för att prova ut den BH.n som man skulle få bära dygnet runt de närmsta veckorna. Så först var det att ta bort all tejp man hade på kroppen och kolla eventuella blödningar.
 
Oj, vad underligt det kändes att se mer av sina nya bröst när det mesta av tejpen åkte av. Så overkligt. Sen var det dags för BH:n. Den var inget roligt att få på. Den satt tajt och kändes som om man pressat in sig i en sport BH som var alldeles för liten. Men tajt ska den sitta och som de sa så skulle det lätta framöver när brösten minskade i svullnad.
 
Just nu känns de nämligen som när man hade bebis och brösten var redo att explodera av mjölk innan man hunnit amma. Sam tryckande känsla.
 
Nu har jag varit hemma i ett dygn. Sovit första natten hemma och sen jag kom hem igår så är smärtan påtaglig trots smärtlindring men inte värre än att man står ut. Ligger mest i sängen och vilar och undviker hastiga rörelse eller lyfta saker för då gör sig smärtan påmind.
 
Att sätta upp håret är rent utsagt omöjligt utan hjälp för att höja armarna till det läget smärtar och trycker över bröstkorgen. Och ligger man ner i sängen så kan man knappt ta sig upp utan hjälp om man vill slippa den mesta smärtan av att använda styrkan i överkroppen. Så är enormt tacksam att maken tagit ledigt från jobbet och är hemma och ser till att jag har det bekvämt.
 
Nästa vecka är det dags att åka till Art Clinic och plocka bort stygnen och se att allt läker fint. Ska bli spännade att se brösten utan allt tejp för första gång.
 
  
2013, January 31 - 13:15
Ariana
Ariana's picture
Offline
Last seen: 11 years 2 months ago
Silver
Joined: 2012-11-20 21:23
Hej!
 
Oj så du ligger också och ajar dig med andra ord ;) Min op skedde i tisdag (29 jan. 2013). Jag hade inte mycket till bröst innan. Gick ner 50kg i vikt och i och med det blev jag näst intill helt plattbröstad. Hade ca 75B i BH storlek innan op (i alla fall det ena bröstet, det andra var mindre). Jag strävade efter att få en byst som passade min egen kropp och kändes "naturlig" för mig som när man har BH på sig. Tycker absolut jag fått det jag önskade. Dock är brösten svullna något för tillfället och kommer bli lite mindre sen men känns väldigt bra än så länge. Ja, av det man kan se med all tejp man har runt dem ;)
 
Var opererade du dig? Är du nöjd med det du kan se sä länge?
2013, January 31 - 17:50
YouAreAwesome
YouAreAwesome's picture
Offline
Last seen: 11 years 1 month ago
Silver
Joined: 2013-01-06 11:47
Roligt att läsa om att det känns bra för dig! Ska också opereras på Art Clinic i Gbg den 13:e. Var de för att du gjorde ett lyft som du fick stanna över natt?! Sköt om dig! :)
2013, January 31 - 22:12
Ariana
Ariana's picture
Offline
Last seen: 11 years 2 months ago
Silver
Joined: 2012-11-20 21:23
Jag bor inte i Göteborg och med tanke på lyftet samt allt annat som gjordes kring brösten så var det övernattning som gällde. Kändes tryggt. Hade hört mig för med annan klinik och de hade ingen övernattning utan man fick sova på hotell och ringa om det skedde nåt med brösten under nattens gång. Kändes otryggt och lite oseriöst så därför blev det Art Clinic. Jättte trevlig personal så allt kändes lättare.
 
Idag har de t.o.m ring och kollat hur jag mår och att allt känns bra. :)
 
Lycka till med din op. Blir det också bröstlyft?
Annons
2013, January 31 - 22:39
YouAreAwesome
YouAreAwesome's picture
Offline
Last seen: 11 years 1 month ago
Silver
Joined: 2013-01-06 11:47
Ok va gulliga de verkar! :) Hur mår du nu? Har du mycket ont? Fick du med BRA tabletter hem eller ska du klara dig på Alvedon? Jag ska "bara" förstora men är lite nojjig över att lägga bakom om ev komplikationer i o med de.. Hoppas vi valt rätt!! :)
2013, January 31 - 22:53
Ariana
Ariana's picture
Offline
Last seen: 11 years 2 months ago
Silver
Joined: 2012-11-20 21:23
Mår som om jag fått en omgång ;) Men med tanke på allt de gjort är det nog inte så konstigt. Ömmar bra i brösten men fått Panocod samt starkare Alvedon att ta mig igenom dagarna med. Det hjälper absolut. Tar int ebort all smärta men så pass att man står ut.
 
Känns i brösten som när brösten är fyllda med mjölk och barnet behöver ammas, om du förstår mig ;)
 
Såg att du ska ha Per Windh. Han skulle vara med om jag fixat buken samtidigt. Valde dock att ta en sak i taget.
Enligt Peter Zachrisson så var det bäst att lägga bakom musklen om man inte var en muskulös person. På så sätt blev det mer naturligt och snyggt.
 
Kommer säkert bli bra, men förstår din oro. Man vet aldrig hur resultatet blir föräns man helt läkt ihop.
2013, February 1 - 06:38
Katja
Katja's picture
Offline
Last seen: 8 years 2 weeks ago
Silver
Joined: 2013-01-14 05:41

Tack för att du delger oss din berättelse.Jag ska också göra bröstförstoring på art clinic jänköping. Fast jag får inte sova över. Vill inte heller tror jag. Fast det vet man ge inte innan.
Lycka till nu med läkning!

Annons
2013, February 1 - 17:51
Ariana
Ariana's picture
Offline
Last seen: 11 years 2 months ago
Silver
Joined: 2012-11-20 21:23
Lycka till själv! Det med sova äver är av säkerhetsskäl har jag förstått så man inte får en blödning eller propp under dygnet efter op. Med tur går ju allt smidigt och det får vi verkligen hoppas :)
 
Känns bra att kunna dela med mig av min erfarenhet. Man har ju många frågor innan och kanske även efter så att kunna dela med av detta kanske ger någon en liten glimt av vad de kan förvänta sig ;)
2013, February 3 - 10:52
domdamen1
domdamen1's picture
Offline
Last seen: 6 years 1 month ago
Silver
Joined: 2013-01-31 07:13
Hej !
Jag opererade mig åxå på ART-klinik och är jätte nöjd, fick sova kvar över natten, personalen är super goa och så trevliga
När jag gick hem dagen efter så ringde en av ssk på kliniken och kollade så allt var ok både samma dag och dagen efter, känns mycket tryggt att dom hör av sig så. Jag blev opererad i Uppsala av Dr A. Liss och är så nöjd jag gjorde en stor bukplastik med fettsugning och så sydde musklerna ; gjorde även bröst lyft sammtidigt gick super smidigt att göra båda på en och samma gång (när man nu blev sövd) så tycker jag att det var lika bra att göra båda ingreppen samtidigt
Så ART-klinik i Uppsala får mina varma rekomendationer dom är så proffsiga jag vet för jag är själv OP-ssk och har jobbat som det i över 25 år; så innan op kollade jag upp klinikerna ordentligt vilka doktorer som jobbade och vilken policy och rykt kliniken hade vad det kostade hade inte så stor betydelse huvudsaken att jobbet blev bra gjortyes   
Ha det gött Domdamen 1
2013, February 3 - 15:47
Ariana
Ariana's picture
Offline
Last seen: 11 years 2 months ago
Silver
Joined: 2012-11-20 21:23
Håller med dig. Viktigt att kolla upp allt ordentligt. Jag sökte överallt jag kund ekomma på gälland ekliniken och även läkaren som skulle göra operationen. Ville inte bara chansa och hoppas på det bästa. Hörde mig för på andra ställen med kring allt och kände Art Clinic var bäst och kändes mest proffsiga för min del. Kommer definitivt att välja dem igen när det är dags för bukoperationen och kommer då ha samma läkare. Han var så bra och förstod mig vilket gjorde allt mycket bättre.
 
Hur har det verit att operera både buk och bröst? Väldigt smärtsamt? Jobbigt att ta sig ur sängen?
Annons
2013, February 7 - 22:35
Noelle
Noelle's picture
Offline
Last seen: 8 years 5 months ago
Silver
Joined: 2012-06-30 20:46

Hur är det nu?

2013, February 7 - 23:52
Katja
Katja's picture
Offline
Last seen: 8 years 2 weeks ago
Silver
Joined: 2013-01-14 05:41

Jag är hemma från art clinik idag med större bröst o fina ögonlock. Är också nöjd med allt hos Art clinik.
I jönköping. Nybyggt och fint o super personal.

2013, February 8 - 10:08
domdamen1
domdamen1's picture
Offline
Last seen: 6 years 1 month ago
Silver
Joined: 2013-01-31 07:13
Nej Ariana det gick smidigt att op buk o bröst på samma gång ,kan säga att det som känndes mest var buk operationen
brösten kändes inte alls nästan nu har det gått nästan 4 veckor och jag mår prima tänkte börja jobba i slutet av nästa vecka.
angel D1
Annons
2013, February 9 - 18:04
Ariana
Ariana's picture
Offline
Last seen: 11 years 2 months ago
Silver
Joined: 2012-11-20 21:23
Ursäkta sent svar Noelle. Har haft lite fullt upp :) Idag 11 dagar efter op mår jag mycket bättre. Dock märker man att ju mer man rör sig desto mer känns det i brösten. Helt normalt rnligt sköterskan på art clinic. Så fortsätter röra mig då det ska öka läkningsprocessen ;)
 
Har idag också lagt ut 3 nya bilder på brösten. Är kul att kunna jämföra. Men ser annars inte riktigt själv hur det går framåt... Har varit i veckan och fått bort hälften av stygnen, resten åker av i veckan som kommer. Var lite läskigt att se hur de sytt men blev glatt överraskad. Peter Z. har inte gjort så stor öppning för implantatet som jag trodde vilket gör att det blir ett mindre ärr. Sen var sömmen har gjort på dem invändigt istället vilket också ska göra att man får mindre synliga ärr när det läkt klar. Så lättad!
 
Fick även veta att jag hade väldigt bra läkkött ;) och att min hud kommer göra att brösten är lite mer "pigga" än om jag hade haft töjbarare hud. På den punkten återstår att se vad framitden utvisar ;)
2013, February 9 - 18:07
Ariana
Ariana's picture
Offline
Last seen: 11 years 2 months ago
Silver
Joined: 2012-11-20 21:23
Katja, hur känner du dig nu efter op? Allt bra eller helt sängliggande?
2013, February 9 - 18:08
Ariana
Ariana's picture
Offline
Last seen: 11 years 2 months ago
Silver
Joined: 2012-11-20 21:23
Domdamen1, hur går det för dig? Börjat jobba än? Inser det är jobbigt och ömmar bra om brösten när man väl blivit aktiv igen, även om det är i liten skala. ;)
Annons
2013, February 9 - 19:04
Katja
Katja's picture
Offline
Last seen: 8 years 2 weeks ago
Silver
Joined: 2013-01-14 05:41

Ariana wrote:

Katja, hur känner du dig nu efter op? Allt bra eller helt sängliggande?


Jo tack, det spänner i brösten fortfarande och de är lite svullna o bulliga upptill. Ska få bröstband på måndag.
Fast jag kan gå upp o göra lite lätta saker, så jag är inte helt utslagen ich inte ont så jag känner mig nedstämd. Knaprar mina tabletter och vilar.. Och i mellanåt går jag upp o måste titta på brösten:))
Fortfarande lite små men jäkla snygga:))

2013, February 10 - 16:13
Ariana
Ariana's picture
Offline
Last seen: 11 years 2 months ago
Silver
Joined: 2012-11-20 21:23
Så skönt att du är nöjd och verkar kunna röra dig lite :) Man blir ju rörligare för var dag som går men ömmar bra i brösten...
Föresten var är bröstbandet till för? Har inget sådant, bara tejp och välsittande bh.
2013, February 10 - 17:33
Katja
Katja's picture
Offline
Last seen: 8 years 2 weeks ago
Silver
Joined: 2013-01-14 05:41

Ariana wrote:

Så skönt att du är nöjd och verkar kunna röra dig lite :) Man blir ju rörligare för var dag som går men ömmar bra i brösten...
Föresten var är bröstbandet till för? Har inget sådant, bara tejp och välsittande bh.


Bröstband är för att trycka ner brösten så man får lite naturlig skidbacke. Om man är ute efter lite mer naturlig look.
För att påskynda också att implantaten sjunker ner i sin ficka.
Jag är inget proffs på detta men jag tror i stora hela att bröstbandet är för den skull.

2013, February 10 - 17:41
domdamen1
domdamen1's picture
Offline
Last seen: 6 years 1 month ago
Silver
Joined: 2013-01-31 07:13
Hej Ariana Nej jag börjar jobba sön 17/2 skall bli så kul jag mår prima är ute och prommenerar minst 1 timme varje dag i snabbt tempo
Innan op så vägde jag 81 kg nu 75,8 så det känns toppen skall försöka komma unde 70 strecket håll tummarna att kjag lyckas
Ha en skön söndag kväll alla
angel D1
2015, August 31 - 08:56
Paulina-69
Paulina-69's picture
Offline
Last seen: 8 years 8 months ago
Brons
Joined: 2015-08-31 08:34

Hej Ariana. Jag har förstått att du gjort din operation ( bröstlyft) hos Dr Peter Zackridsson Art Vlinic Gbg... Min fråga till dig är om dom fick flytta upp dina bröstvårtor och i sånna fall va dem symatriska dvs till utseende såg ut som dem satt på rätt plats?

Med vänlig hälsning, Paulina från Göteborg.

Annons
Annons
Annons