Annons

Bröstförstoring mar 2013 - Aleris Plastikkirurgi Läkarhuset Norr - Umeå Göran Stålhult - Jojja

Jojja's picture
Jojja

29 år, 179 cm, 67 kg Strl före op: Knappt 70A Strl efter op: 70H Op1: 21/3 -13 Göran Stålhult, Läkarhuset Norr Anatomiska Mentor 330 cc MP Op2: 5/10 -15 Johan Nordquist, Bellakliniken Motiva, Silk Surface Plus, 825 Corse

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Thursday, 21 March, 2013

Slutade jobbet 16.00 dagen före operationen och hade mycket att hinna med innan jag kuden gå och lägga mig. Jag tvättade, städade och bäddade rent i sängen. Gjorde bort en del arbete så att jag inte skulle ha något hängandes över mig, ifall jag skulle må väldigt dåligt och ha ont dagarna efter operationen.
 
När klockan var 22.00 hoppade jag in i duschen, och tvättade mig ren från topp till tå. Jag som är så van att alltid smörja in kroppen med bodybutter efter en dusch fick hejda mig i sista sekund, utan fick nöja med mig att känna mig lite torr. Ställde alarmet på 05.00, då jag skulle vara på kliniken 06.30, tog ett tag innan jag väl somnade och sov överlag ganska dåligt och vaknade flera gånger.
 
05.00 ringde alarmet. Jag kände mig inte speciellt trött men insåg att IDAG händer det verkligen, om bara några timmar så kommer mina tuttar att vara betydligt större än vad de är nu! Jag hoppade in i duschen ännu en gång och skrubbade kroppen ren. Plattade håret så jag skulle känna mig lite fin trots att jag var utan smink och fortfarande vinterblek.
 
Då jag har 5 minuters promenad till kliniken så började jag promenera hemifrån vid kvart över och klev in på kliniken 06.20. Anmälde mig i receptionen och blev visad till en säng direkt där jag kunde byta om och krypa ner och slå igång tv som hängde i taket ovanför. En sjuksköterska kom in med ett glas vatten och några smärtstillande. Inte en lång stund efteråt fick jag träffa kirurgen Göran och vi gick in i ett rum bredvid där vi ritade och bestämde oss för storlek. Det blev en 330 cc medel profil och vi valde bort 345 med hög profil. Då jag tränar väldigt mycket så pratade vi också en hel del om när jag kunde vara tillbaka och börja träna igen, så småningom gick jag tillbaka till sängen igen och kikade på Gomorron på SVT1. Sjuksköterskan kom in och satte in ett dropp i armen och kort därpå kom narkosläkaren in och ställde lite olika frågor om allergier mm. och funderade om jag var nervös. 
 
Nervös inför narkosen? Absolut inte, jag har opererat mig ett flertal gånger och narkosen är det jag är minst nervös för. Däremot tycker jag inte om knivar och vetskapen om att de ska skära i mig.
Vid 07.00 fick jag följa med och hoppa upp på operationsbordet och så fort de droppade in narkosen så kändes det som lite lätt träningsvärk i bicepsmuskeln och jag somnade på några sekunder.
 
Sedan vaknade jag trött som tusiken och törstig. En sköterska stod bredvid mig men tyckte att jag skulle vänta med att dricka tills narkosen helt gått ur kroppen. Jag somnade om och vaknade igen vid 09.00. Fortfarande trött troligtvis för operationen och att jag sovit lite, så halv sov till Gomorron och när klockan var 10.00 var jag riktig utvilad och jag förvånades över att jag inte alls hade så ont som jag trodde att jag skulle ha, det gjorde lite lätt ont och lite stel i armarna.
 
Jag fick en Coca cola att dricka och en stund senare fick jag också ett gott frukt te med mackor! Dr. Göran kom in och berättade om operatioen och att allt hade gått bra och det såg bra ut (hoppas han har rätt!) och jag fick ett visitkort med hans mobilnummer som jag kunde ringa om jag skulle behöva.
När klockan närmade sig halv tolv kom min Sambo förbi, vi låg och småpratade lite och skrattade. Usch vad ont det gjorde att skratta! Jag gick på toa och en sköterska kom sedan och berättade att när jag kände mig redo så fick jag åka hem. Hon berättade också lite vad jag skulle tänka på, med tejp, träning, gav mig en godispåse med piller och gick igenom när jag skulle ta av bandaget mm.
Sambon hjälpte till när jag skulle klä på mig, annars hade det nog tagit dubbelt så lång tid.
Vi bokade en tid för återbesök och sa hejdå till den gulliga personalen innan vi åkte hem.
 
Nu ligger jag hemma och myser med mina två nya vänner och jag är ser framemot med lite skräckblandad förtjusning att jag snart ska få ta av bandaget och få se mina två nya vänner första gången. Hoppas på det bästa!
 
 
 
 
2013, April 24 - 17:23
Fridaa
Fridaa's picture
Offline
Last seen: 10 years 6 months ago
Brons
Joined: 2013-04-24 16:59

Hej har du anatomiska eller runda implantat? Har varit på en konsultation hos Göran och fick uppfattningen att han helst jobbar med enbart ett av dessa två alternativ.

2013, April 24 - 22:09
Jojja
Jojja's picture
Offline
Last seen: 1 year 6 months ago
Silver
Joined: 2013-02-18 02:18
Hej!
Jag var inställd på runda när jag kom till konsultationen men då Göran trodde att anatomiska skulle passa min kropp och mina "förväntningar" på brösten bäst". Så jag litade på honom och körde anatomiska implantat. Är supernöjd över mina bröst. Älskar dem! Men trots det så tror jag ändå att jag gillar lite bullighet upptill, så den dagen som det är dags för byte så kommer jag kanske prova på runda implantat.
 
Ah, det tänkte jag inte på men det kanske kan stämma.. Blev du rekommenderad anatomiska implantat? :)
Hur känner du annars nu efter konsultationen, tror du att du kommer operera dig hos honom eller söka dig vidare?
 
2013, April 25 - 17:38
Fridaa
Fridaa's picture
Offline
Last seen: 10 years 6 months ago
Brons
Joined: 2013-04-24 16:59

Ja, jag fick bara känna på anatomiska, de runda låg bara i lådan på bordet. Känner en oro att jag inte blir nöjd om jag tar anatomiska. Vill ha push och inte allt för lång skidbacke. Jag fick inte testa runda och jag nämnde flera gånger att jag är orolig för att jag inte ska bli nöjd med formen. Har en op tid i slutet av augusti hos Göran men har även bokat in en konsultation på polarkliniken för att se om jag får ett annat råd angående vilket implantat de tycker jag borde ha. Ska dit på måndag så får se vart jag gör själva operationen sen.

Annons
2014, October 30 - 12:47
Snorkfröken
Snorkfröken's picture
Offline
Last seen: 8 years 8 months ago
Silver
Joined: 2014-10-18 06:47

Har varit på konsulation och de tyckte jag skulle köra på anatomiska och delvis bakom bröstmuskeln. Jag är bara lite tveksam då jag är rädd att det ska påverka bröstmuskeln. Nu är jag ingen inbiten styrketränare, men gillar att vara i gymmet och emellanåt även köra bodypump. 

Hur tycker du träningen gått efter op? Hur länge fick du avstå från träning? Jag fick höra att man kunde börja försiktigt med lätt jogg/träning efter 2-3 veckor, OM det känns bra. Ingen träning för bröstmuskeln på 8v dock...

Är du nöjd med din operation idag, nu när det gått ett tag? Ser de "fake" ut eller ser de relativt naturliga ut?

 

2014, November 5 - 15:09
Jojja
Jojja's picture
Offline
Last seen: 1 year 6 months ago
Silver
Joined: 2013-02-18 02:18
Vad spännande!
Träningen efter min operation har gått över förväntan. Jag började smyga igång med lätt träning drygt tre veckor efter operationen och sedan har  jag ökat successivt, fick klartecken från min kirurg att så länge som det inte gjorde ont så var det bara att köra på. :) Däremot rena bröstövningar och tunga övningar fick vänta säkert uppemot tre månader innan jag var redo. Som Chins, marklyft, bänkpress mm.
 
Men nu är det över 1 1/2 år gamla och idag går det hur bra som helst och jag kan köra på obehindrat precis som innan operationen. (Men det har jag förvisso gjort ett bra tag ;-) ) Däremot kör jag inte lika mycket bröstträning nu som innan operationen då jag har förstått att bröstmuskeln på sikt trycker brösten längre ifrån varandra.(?)
 
Jag är väldigt nöjd med min operation och ångrar inte en sekund att jag gjorde den. Däremot hade jag nog valt andra implantat om jag fick välja idag. (Större & runda) Mina bröst ser väldigt naturliga ut, lite väl i mitt tycke då jag personligen gillar "fake-looken" något.. Men trots det är jag fortfarande jättenöjd, tusentals gånger bättre än utgångsläget. :) Och de som inte redan vet om att jag har gjort en bröstoperation har inte någon aning om det, om det inte vore för ärren. (och så klart om de känner på brösten) :) Inte ens mina släktingar vet om det och har inte reagerat.
2015, December 1 - 10:59
Jonna
Jonna's picture
Offline
Last seen: 3 years 1 month ago
Silver
Joined: 2015-11-30 20:48

Hej! Kul läsning

Annons
2015, December 2 - 12:08
Jojja
Jojja's picture
Offline
Last seen: 1 year 6 months ago
Silver
Joined: 2013-02-18 02:18

Jonna wrote:
Hej! Kul läsning

Härligt! :) Nu känns det som en evighet sedan och har hunnit med ännu en operation. :)
Ser att du snart ska operera dig hos Anders, kul! Hoppas det går bra. En av mina närmsta vänner är faktiskt där just nu och ska opereras av honom ;)

Annons
Annons
Annons