Annons

Bröstförstoring sep 2013 - Nordiska Kliniken - Stockholm Mattias Elmér - Philadelphia

Philadelphia's picture
Philadelphia

178 cm, 70 kg, 34 år, 1 barn
2013: Bröstförstoring 375cc
2022: Uttag implantat 30/11

Behandling: 
Läkare Terapeut: 
OP-datum: 
Friday, 6 September, 2013

Min operation.

 

Dagen innan:

Jag åkte till Stockholm med mitt sällskap och checkade in på hotellet. Satt och pratade om morgondagen, spelade kort och var otroligt förväntansfull. Började få lite kalla fötter, men det hade jag räknat med. Descutan-duschade och kröp ner i sängen. Tror ni att jag kunde somna eller??

 

Morgonen:

Kl ringde 06 och jag hade fått iaf fem timmars sömn. In och descutan-duschade igen, fönade och plattade håret för att slippa känna mig som ett troll. Ett tips för att slippa torrheten är att varannan dag tiden innan operationen torrscrubba sig, och efter duschen smörja in sig i kokosfett (den lilla vita hinken). Huden blir så återfuktad att inte ens descutanen torkade ut.

 

Jag hade tid kl 08 och var där 07:30, fick betala, skriva under lite papper och sedan blev jag visad till omklädningsrummet. Bytte om till morgonrock och tofflor och sen kom Mattias. När vi kom till hans rum pratade vi igenom vilken typ av operation det var vi skulle göra. Dubbelkollade implantat, snitt och placering. Hade velat lite om storlek och ville föreslå tusen olika varianter och fråga om allt men jag hejdade mig, och kände mig trygg i att det vi kommit fram till var bra.

 

Han fotograferade mig i lite olika vinklar och sen ritade han och jag hade jättesvårt att stå still. Hela tiden var han noga med att stämma av med mig så allt kändes bra, om jag hade några frågor osv. Det hade jag inte och var väldigt lugnt. Hade inte riktigt fattat att det var dags tror jag.

 

Han gick ut och narkosläkaren, Ove, kom in. Seriös kille som var väldigt lugn och trevlig. Vi pratade lite om narkos och eftersom jag aldrig blivit sövd innan var jag orolig över att vakna mitt i. Det behövde jag inte oroa mig för, och jag skulle få extra läkemedel mot illamåeende eftersom jag mår illa av typ allt.

 

Operationen:

8:05 fick jag följa med honom in i operationssalen och sätta på mig en mössa. Hade flätat mitt hår men det skulle jag inte ligga på så jag fick ta ut den och sätta upp håret i en skitful tofs mitt på huvudet. Sen var det dags att hoppa upp på bordet, lade morgonrocken som ett täcke. Fick värmefilt på benen och sen satte Ove en infart i mitt högra armveck. Blodtrycket togs på vänster arm, jag fick några EKG-lappar på bröstkorgen och en kall platta fastklistrad på låret (vad det nu var?).

 

Mattias kom in och frågade igen om allt kändes bra. Vi var fyra stycken i rummet nu, och alla var glada. Undrade om de alltid har det så här kul på jobbet, och de hade de tydligen :) Ove talade om för mig att jag skulle få andas lite syrgas så den masken hölls några cm från mitt ansikte. Sedan började han spruta in sömnmedlet och sa att det kunde svida lite men att det absolut inte var farligt. Jag kände att det sved lite men var fortfarande pigg. Sen hörde jag att ”nu börjar det snart snurra” och ungefär samtidigt kände jag mig lite yr och sa ”ja, nu är det änna lite snurrigt här” och BOINK! Natti natti!

 

Uppvaknandet:

När jag vaknade kändes det som att jag hade sovit en bra stund, var sådär gött nyvaken och det var inte helt enkelt att få upp ögonen. Harklade mig rätt mycket då jag var slemmig i halsen, kändes som när man är på väg att bli förkyld. Antar att jag hade en slang i halsen under operationen. En jättetrevlig sköterska undrade hur jag mådde och jag har nog aldrig smajlat större och svarade ”jag mår skitbra”. Hon skrattade till och verkade vara lite förvånad över att jag var så pigg. Hon frågade om hon skulle hämta min mobil och det ville jag gärna! Skickade en bild till mitt sällskap och några vänner som hållt tummarna för mig. Jag ser så himla lycklig ut på den bilden :)

 

Jag fick vatten och när jag skulle ställa ifrån mig plastmuggen tappade jag den. Skämdes lite men det gjorde inget och det var då jag fattade att jag fortfarande var drogad. Sköterskan bäddade ner mig i ett täcke till eftersom jag frös lite, men förklarade samtidigt att jag frös för att drogerna höll på att gå ur kroppen. Fick hjälp på med morgonrocken och stapplade in till ett eget rum. Fick jättegoda mackor, kexchoklad, vatten, mer, blåbärssoppa och banan. Sen kom mitt sällskap in :)

 

Jag åt och drack och drack och drack. De kom in var femte minut och frågade om jag behövde kissa, det var tydligen noga med det. Men jag som inte hade druckit sen 23 kvällen innan hade inte överfull blåsa direkt. Jag mådde jättebra men ändå var de noga med att hela tiden kolla till mig. Kände mig väldigt väl omhändertagen. Fräscha lokaler och goa sängar hade de också. Tog upp en blaska som handlade om träning och började bläddra. Bara brudar med sportbh som de hade fina bröst i. Kul för dom. MEN HALLÅ?! Jag tittade ner på mig själv och började grina av lycka. Hade liksom inte riktigt fattat att jag faktiskt hade fått bröst.

 

Studerade dem och kände direkt att de inte var för stora, skönt! De var lagom putiga och jag är glad att jag tog moderat projektion. Hellre att jag känner att de blir för små efterhand än att jag hade vaknat och känt mig för bystig. Var ute efter en lagom byst till min kropp. Jag gillar inte att beskriva bröst som normala eller naturliga, men det är nog så många skulle beskriva mitt önskemål.

 

Helt plötsligt behövde jag kissa och fick hjälp till toaletten. Kände mig inte så yr längre men visste att det var lika bra att ta det lugnt och få hålla i någon. När jag hade kommit tillbaka öppnade sköterskan dörren och jag halvvrålade ”jag haaar kissat!”, hon bara skrattade :)

 

Målade naglarna, sminkade mig lite, bytte om och läste lite tidningar i väntan på att kl skulle bli runt 14, då vi tänkte gå till tåget. Sköterskan kom in och pratade lite om tiden efter operationen, hur jag skulle ta mina tabletter och att jag skulle höra av mig vid minsta lilla fundering. Kändes väldigt tryggt att få ett dygnet-runt-numme till Mattias. Dessutom svarade han på mail inför konsultationen kl 23 en fredag, så jag känner mig inte direkt orolig gällande kontaktbiten.

 

Fick träffa Mattias också och han sa att han var väldigt nöjd med resultatet. Fick också veta att jag vaknat pigg och glad när de väckte mig precis efter operationen och att jag bara sov 10 min på uppvaket. Tackade honom så mycket och gick ut till receptionen innan vi gick iväg. Kunde röra mig obehindrat och bar min egen väska (det fick jag knappt, men jag ville inte se invalid ut när vi gick ut). Som den snabb-promenerare jag är fick jag hejda mig flera gånger. Vill inte få upp pulsen pga blödningsrisken.

 

Tåget hem gick jättebra, mådde inte illa alls och behövde inte ta Oxynorm. Blev taxi hem till dörren, och jag slet upp bhn så fort jag kom in. Jävlar vad jag är nöjd. Mattias sa att svullnaden upptill kommer lägga sig lite och jag förstår att de kommer förändras. Men jag är redan galet nöjd och lyckligast i hela världen.

 

Vi hade hemma kompisar på kvällen, men vid 22 blev jag lite stel och jag gick och la mig. Hade alla kuddar jag hittade i sängen och bullade upp så jag inte skulle vända mig i sömnen. Tog en morfin och försökte sova. Gick sådär. Låg med paddan och surfade till 5 imorse innan jag somnade.

 

1a dagen efter:

Vaknade stel imorse, kunde inte ta mig ur sängen själv. Efter dubbel dos alvedon och en Oxynorm tillsammans med lite frukost kändes det bättre. Nu är jag bara lite stel. Har gjort lunch och tvätt-servetts-duschat. De är inte lika spända idag och huden mellan brösten är nästan helt platt igen. Med lite tur kan jag gå till skolan på måndag, men det märker jag väl.

 

Jag är så otroligt glad över det här och hoppas att jag slipper komplikationer. Jag var på konsultation för två år sedan hos en annan kirurg och magkänslan sa nej. Att jag väntade tills nu, samlade info här och valde klinik och kirurg med omsorg känns otroligt värt. Kunde inte träffat en bättre kirurg än Mattias och alla runtomkring har varit så himla vänliga och tillmötesgående. Det är en kanonklinik och jag rekommenderar varmt Mattias Elmér om ni vill få finare bröst!

 

Hoppas ni orkade läsa allt :)

 
2013, September 7 - 17:17
puffen13
puffen13's picture
Offline
Last seen: 9 years 11 months ago
Silver
Joined: 2013-07-01 13:30
Gud vad härligt att läsa din berättelse. Läste så gärna hela...
Ett jättegrattis till nyisarna, "krya" på  dig, ta hand om dig och ha det nu bara bäst!!
2013, September 7 - 17:24
siliconvalley
siliconvalley's picture
Offline
Last seen: 7 years 3 weeks ago
Silver
Joined: 2012-03-06 17:27
åh vad härligt det lät:) grattis till nya brösten! kan du inte lägga upp en bild på dina nya vänner?:) 
2013, September 7 - 17:44
Philadelphia
Philadelphia's picture
Offline
Last seen: 1 year 3 months ago
Silver
Joined: 2011-07-22 13:23

Tack så mycket tjejer! :) finns två bronsbilder på min sida, men jag ska uppdatera med fler bilder inom ett par dagar. Kommer dokumentera noga.

Annons
2013, September 7 - 18:44
Clara-79
Clara-79's picture
Offline
Last seen: 3 years 1 month ago
Silver
Joined: 2013-06-02 17:41
Härlig berättelse! Men du hade typ noll ont alltså och kan gå runt och vara som vanligt?
2013, September 7 - 19:59
Philadelphia
Philadelphia's picture
Offline
Last seen: 1 year 3 months ago
Silver
Joined: 2011-07-22 13:23

Ja :) har lagt framför och har bara lite spänning vid stygnen och träningsvärk.

2013, September 8 - 22:58
Carrooo
Carrooo's picture
Offline
Last seen: 7 years 4 months ago
Silver
Joined: 2013-03-11 10:04

Bra skrivet! Känns hoppfullt att du var så pigg efteråt!

Annons
2013, September 15 - 18:20
backstromx
backstromx's picture
Offline
Last seen: 3 years 11 months ago
Silver
Joined: 2013-09-14 21:59
vill säga tack för din berättelse!
så godt att kunna läsa om andras erfaren..
 
2013, September 19 - 23:54
Kiwwii
Kiwwii's picture
Offline
Last seen: 10 years 4 weeks ago
Silver
Joined: 2013-09-19 22:06

Jag läste hela med glädje!
Lika kul varje gång någon skrivit, speciellt så detaljerat som du gjort då de är ett stort beslut.
Tyckte du att 3D bilderna stämde överens med resultatet du snabbt såg trotts svullnad när du kom hem och kollade?
Grattis till dem nya :)

2013, September 20 - 13:30
Philadelphia
Philadelphia's picture
Offline
Last seen: 1 year 3 months ago
Silver
Joined: 2011-07-22 13:23

Vad roligt med kommentarer :)

Jag blev rekommenderat anatomiska (ovala) för att fylla ut mer upptill. På 3D-bilderna hade jag väldigt lite fyllnad upptill på de runda och de såg rätt hängiga ut. Valde lite bredare implantat för att på så sätt fylla mer upptill, mellanprofil istället för hög och coh 2 som är rätt fasta.

Fick höra att bolligheten upptill skulle lägga sig men det har det knappt gjort hittills. Om det gör det, och sjunker så blir de nog rätt lika mina 3D-bilder. Men som det är nu är de mycket mycket snyggare än på bilderna, så jag hoppas det håller i sig :)

Annons
2013, September 23 - 17:32
krullis
krullis's picture
Offline
Last seen: 7 years 11 months ago
Silver
Joined: 2013-09-13 15:01

Grattis....

Väldigt trevlig läsning...ska själv opereras på samma ställe,,,kul o höra att allt gick bra o trevligt personal...

Jag o kirurgen,har kommit fram till att jag ska ha 400cc,har själv 200cc,,,undrar om d blir bra på mig,d kändes fint o lagom på konsultationen,,,var osäker på fastheten o han tyckte att jag ska ha delvis bakom placering,hade tunn hud,så risk för rippling o synliga kanter,,,jag va mer för framför,men lät som d e bäst me bakom för min del....Hur kom du o kirurgen om din placering,,,var d han eller din önskan...

2013, September 25 - 18:55
Philadelphia
Philadelphia's picture
Offline
Last seen: 1 year 3 months ago
Silver
Joined: 2011-07-22 13:23

krullis: Tack, vad roligt att läsningen var till belåtenhet :)

Mattias ville helst lägga anatomiska bakom på mig, de ville han inte lägga framför men runda kunde han tänka sig att lägga framför. Jag ville helst ha runda, och absolut framför så det var inget svårt val.

Bakom hade säkert varit "bäst" på mig, men om jag hittar på siffror och väger 1% risk att få muskelpåverkan mot 20% att få rippling, så väljer jag fortfarande framför. Det är egentligen inte komplikationerna som skrämmer mig mest med bakom, utan faktumet att man skär och lossar en muskel.

Har redan fått antydningar till lite rippling ut mot armhålorna när jag böjer mig fram, men att slippa oroa mig för muskelpåverkan väger upp det gånger hundra.

Sen har andra fått superfint resultat och sluppit komplikationer helt, men jag känner så här. Om Patrik kan tänka sig båda placeringar så väg för och nackdelar mot varandra så kommer du nog fram till något bra :)

2014, March 29 - 09:17
emmisen00
emmisen00's picture
Offline
Last seen: 6 years 11 months ago
Silver
Joined: 2014-03-16 19:25

Åh gud vilken härligt berättelse! Blev verkligen så taggad nu på att också göra större!! Men får jag fråga hur mycket bröst/vilken storlek hade du innan op? Dina bröst ser verkligen jättefina ut, precis som jag vill ha dom.

Och varför valde du stockholm och just den klinik du var på?

 

Annons
2014, April 18 - 22:12
Philadelphia
Philadelphia's picture
Offline
Last seen: 1 year 3 months ago
Silver
Joined: 2011-07-22 13:23

Tack :) 

Jag hade 75B på HM, men jag hade inget att fylla ut med, de täckte bara brösten och om jag inte hade bra hållning så glipade det. Jag kollade runt här och fastnade för några kliniker. L&E, Proforma, Citadell och Art Clinic. Mailade alla med bilder och frågan om jag skulle kunna få ett bra resultat med framförplacering. Fick bäst svar av L&E så jag bokade konsultation där och "blev tilldelad" Mattias. Kommer förmodligen göra de större i framtiden och då åker jag tillbaka till honom :)

Annons
Annons
Annons