Annons
5 posts / 0 new
Last post
#1 2011, September 9 - 20:58
anonym (not verified)
anonym's picture

Att gå utan bh..

Jag fick rådet att absolut inte gå utan bh första 4 veckorna. Det har nu gått 2 veckor. Till er vars kliniker sa motsatsen, att gå utan bh så mycket som möjligt, hur känns det egentligen..? När jag tar av mig bh:n för att lufta så är det jätte obehagligt! Det känns som att brösten ska trilla ner och att stygnen ska släppa!! Nu tycker jag dessutom att det börjar göra ont i snittet under brösten, vilket det inte har gjort hittills! Vad kan det vara? Tänkte om det är tejpen som spökar? Sköterskan sa att man kunde bli lite irriterad i huden, och det svider lite och ömmar i vecket. Har någon av er kännt detsamma? Jag vågar knappt gå utan bh, det är verkligen en hel skum känsla..

En annan fråga: tog några bilder och lade upp i galleriet. Då märkte jag plötsligt att brösten blir lite ihoptryckta och platta så fort jag tar av Abecita bh:n. Sen efter någon minut så är de runda igen. Ska det vara så!? Har jag fel storlek eller fel modell? Eller är det bra att brösten hålls ordentligt på plats nu första tiden?

Annons
2011, September 9 - 21:22
Nilsson87
Nilsson87's picture
Offline
Last seen: 2 years 11 months ago
Silver
Joined: 2010-11-19 15:06

Jag gick utan bh efter min operation och det kändes hur skönt som helst :)

Anledningen till att det blir obehagligt för dig är ju för att du trycker in dem i en bh som håller dem på "sin" plats, sen när du tar av vill ju brösten till sin naturliga plats och då blir det stramt och obehagligt. Min läkare ville ju att man skulle låta brösten komma ner på sin naturliga plats så fort som möjligt, då dom ändå kommer göra det tillslut.

 

Första veckan var det obehagligt, men det var ju för att huden var så sjukt spänd. Då brukade jag hålla i dem när jag gick runt :P men efetr det har det bara kännts bättre att vara utan än med. Mina bröst formar sig väldigt mycket efter bhar, går jag i push up för länge så sitter dom högt upp även när jag tagit av bhn. Så jag föredrar att gå utan :)

 

 

Med tanke på att huden kan blii irreterad runt snittet, hur ofta byter du tejp? Det gäller ju att inte byta för ofta. Se oxå till att huden hinner torka och luftas mellan bytena. OCH SMÖRJ HUDEN!!

Op: Carlanderska, Clas Lossing 14 december 2010
Inlägg: mentor, siltex, plus profile, coh 1, 400cc (delvis bakom, med snitt under bröstet)

Innan: 70B(60D) Efter: 60H

Mått: 171cm,

2011, September 9 - 21:29
lija (not verified)
anonym's picture

Känner faktiskt nu när jag har gått utan bh i en timme att det känns lite bättre. :) Men det är tryggt sen att sätta på bh:n igen, haha!

 

Angående tejpen så byter jag 2 ggr i veckan. Jag låter det torka ordentligt. Men jag känner när jag drar med fingret över tejpen och ärren att det ömmar, men jag vet inte om det är huden eller ärren som är irriterad. Jag ska byta imorgon, så jag får nog undersöka det närmre.

Jag kan få krupp på alla dessa olika budskap som man får från olika kliniker! Gå/gå inte med bh, tejpa/tejpa inte, massera/massera inte, etc. Blir ju lätt snurrig...

2011, September 9 - 21:34
Nilsson87
Nilsson87's picture
Offline
Last seen: 2 years 11 months ago
Silver
Joined: 2010-11-19 15:06

Följ instruktionerna du fått av din kirurg, annars ska du inte räkna med att några garantier kommer att gälla...

Op: Carlanderska, Clas Lossing 14 december 2010
Inlägg: mentor, siltex, plus profile, coh 1, 400cc (delvis bakom, med snitt under bröstet)

Innan: 70B(60D) Efter: 60H

Mått: 171cm,

Annons
2011, September 9 - 21:52
ewamarie (not verified)
anonym's picture

För mig var rekommendationerna sportBH på dygnet runt de första 2 månaderna sedan nattetid ytterliggare två månader.... eller hur var det nu.... dygnet runt 4 mpnader... Men vad man glömmer fort.

I alla fall så har det nu gått lite drygt ett år och jag tycker fortfarande att det är skönast att ha ett tight linne eller sportBH på när jag sover.

 

I övrigt så håller jag med Nilsson87. Gör som din kirurg sagt!!!

Annons
Annons
Annons