Annons
21 posts / 0 new
Last post
2016, May 4 - 20:30
Norpan
Norpan's picture
Offline
Last seen: 5 years 4 months ago
Silver
Joined: 2013-11-05 21:09

Hej!

Skönt att du har en kirurg som tar det på allvar Orange. Det är över två år sen min operation, mina problem började efter ca 3 veckor, då magen började svullna och strama. Jag har sedan dess haft ont i magen hela tiden när jag rör mig (mycket bättre när jag ligger ner så tack och lov kan jag sova på nätterna : )). Jag upplever inte att min kirurg tagit detta på allvar. Från början sa han bara att det skulle bli bättre med tiden och att ev vätska var för hård för att suga ut. Efter det sa han att jag måste träna upp musklerna. Han har knappt känt på min mage. Efter ett år utan förbättring sökte jag hjälp via vårdcentralen. Jag fick då remiss till ultraljud. Det gick inte att se någon vätska men fullt av ärrvävnad i musklerna. Jag har även undersökt musklerna map nervskada men det verkade inte vara någon tydlig skada.

När jag kontaktat min kirurg igen säger han bara (via email) att det inte går att göra ngt åt. Jag försöker också tänka positivt men tanken på att jag ska ha det såhär resten av livet gör mig gråtfärdig. Det tär så otroligt mycket på psyket att ha ont hela tiden. När jag tränar får jag bara mera ont och träning har alltid varit en stor del av mitt liv så det gör mig extra ledsen.

Det ger mig ändå lite hopp att höra att era problem går att åtgärda (att det i alla fall finns en plan), så nu ska jag kontakta en annan plastikkirurg för bedömning. Stort lycka till till er båda och uppdatera gärna hur det går : )

2 barn, 37 år, 169 cm, 57 kg
Op mitten på dec, Art Clinic
Stor bukplastik

2016, May 4 - 20:34
Norpan
Norpan's picture
Offline
Last seen: 5 years 4 months ago
Silver
Joined: 2013-11-05 21:09

Hej igen,

Måste fråga dig Orange, nu när du vet att du har inkapslad vätska, känns och syns det tydligt från utsidan, dvs är du svullen/hård. Kan du koppla stickningarna till samma plats som vätskan är, dvs finns det ett tydligt samband till var du har ont och där seromet/ärrvävnaden är?

Hälsningar
Norpan

2 barn, 37 år, 169 cm, 57 kg
Op mitten på dec, Art Clinic
Stor bukplastik

2016, May 5 - 17:50
Orange
Orange's picture
Offline
Last seen: 5 years 18 hours ago
Silver
Joined: 2015-12-30 09:57

Norpan wrote:
Hej igen, Måste fråga dig Orange, nu när du vet att du har inkapslad vätska, känns och syns det tydligt från utsidan, dvs är du svullen/hård. Kan du koppla stickningarna till samma plats som vätskan är, dvs finns det ett tydligt samband till var du har ont och där seromet/ärrvävnaden är? Hälsningar Norpan

 

 

Hej!

 

Jag förstår vad du går igenom och jag tycker verkligen synd om dig, men ge inte upp för det verkar finnas något man kan göra, iallfall om man läser på denna sida, http://thetummytuck.blogspot.co.uk/2008/09/what-is-pseudo-bursa.html

 

Inte säkert att det är det du har, men jag skulle tro att det ofta är ärrvävnad som ställer till det och det kan man visst ta bort, förvisso igenom en ny operation där man får lyfta på huden igen men det är det ju värt om man som du har ont hela tiden.

 

Jag hoppas fortfarande på att det ska lösa sig själv. Tyvärr reagerade inte min kirurg när jag kom första gången för 6 veckor sedan då seromet först uppsrod, det hade gjort chansen till att kroppen skulle läka det själv större. Men jag tycker nu efter sista tömningen ( och jag har tagit på mig min gördel igen) att det inte svullnat upp lika mycket och jag har inte lika ont.

 

Stickningarna sitter inte precis där jag är som mest svullen, utan mer på sidan av naveln, dock förändrar det sig efter vätska har tömts eller hur svullen jag är. Förutom de fysiska besvären ser tyvärr ser min mage inte särskilt fin ut, har ett streck från naveln och nedåt och när jag inte är svullen detsamma uppåt. Sen är det svullnad som en limpa längst med musklerna, och på något ställe sitter inte huden fast. Hoppas på att kroppen ska kunna ta hand om detta om seromet läker, men det är högst osäkert. I så fall vill han operera mig omgående, men jag vill helst vänta ett tag för att se om det kan lösa sig. Inte så kul med en ny operation, även om den inte innefattar att sy musklerna denna gången.

 

Hoppas du hittar hjälp, du kan ju inte ha det så här. I värsta fall tycker jag du ska vända dig till en annan kirurg som gör denna typen av operationer och betala för det, om inte din första kirurg tar ansvaret.

 

Kram!

3 barn, 42år 171 cm 62 kg
Strl före 80 A (knappt)
Efter ? (önskar C)
Konsultation 14/9 Jörg Bohn, Citadellkliniken
Op 10/2 -16 Jörg Bonn, Full buk + bröst, Motiva Ergonomix 360cc mini, bakom

Annons
2016, May 10 - 22:48
Norpan
Norpan's picture
Offline
Last seen: 5 years 4 months ago
Silver
Joined: 2013-11-05 21:09

Tack för din omtanke Orange!
Jag har också läst om pseudobursa och det känns inte alls orimligt att det är ärrvävnad som spökar även om det kanske inte handlar om inkapslad vätska. Jag känner ju små knölar och förhårdnader här och där. Jag hade också mycket serom efter ca 2 v, snittet sprack tom upp på ett ställe (dock ingen infektion), men när jag kom till kliniken en vecka senare var vätskan för hård att suga ut. Men det var i samband med det som svullnaden och värken började. Jag ska kontakta en annan plastikkirurg för en bedömning!

Lycka till med din läkning, förhoppningsvis tar kroppen hand om din vätska och annars är det ju jättebra att du har en kirurg som vill göra om op (även om jag förstår att det inte är vad du önskar).

Kram

2 barn, 37 år, 169 cm, 57 kg
Op mitten på dec, Art Clinic
Stor bukplastik

2016, May 19 - 10:32
Alena
Alena's picture
Offline
Last seen: 8 years 4 months ago
Brons
Joined: 2015-06-22 11:49

Nu äntligen kan jag svar , har blivit opererad igen , men denna gång på AK .

På Sofia hemmet sa dom att det inte var några fel. Men jag jag har ju haft ont och ett jätte tryck i magen .

Fick rätt !! det satt ett stort serom som dom avlägsnade. Plus rätta till det fula ärret som såg ut som en rumpa.

Inte kul att betala för tredje gången för samma op. 

Man tycker att det borde finnas nån slags försäkring som man kunde använda när det blir fel . eller följdgrejer efter op.

2 barn , 51 år , 170 cm, 72 kg ,
op bröstförminskning 2007 Leif Gyllbert Sofia hemmet,
op stor bukplastik april 2015 Leif Gyllbert Sofia hemmet
op borttag av serom 8/9 leif Gyllbert
Konsultation Ulf samuelsson Akademikliniken

2016, May 19 - 18:25
Orange
Orange's picture
Offline
Last seen: 5 years 18 hours ago
Silver
Joined: 2015-12-30 09:57

Hej Alena,

 

Vad skönt att du har fått svar och att du fått det ordnat, håller alla tummarna att det blir bra nu!

 

Jag har exakt samma problem som du, ett stort inkapslat serom ovanför naveln, men det konstaterade min kirurg själv och de kommer att operera om mig (utan extra kostnad) om 1,5 vecka. Det gäller att ta det väldigt lugnt efteråt och använda gördel har jag läst för att inte samla på sig ny vätska. Risken kan vara större annars att man samlar på sig vätsa och mer ärrvävnad igen. Men jag tror inte det blir värre än ett inkapslat serom! Då har ju gått länge med det så det måste kännas så skönt att äntigen få svar och det åtgärdat.

 

Hur känns det efteråt jämfört med första operationen? Jag hoppas på en hyfsat smärtfri upplevelse och snabb återhämtning eftersom inga muskler sys denna gången, och inget brock som lagts eller hud tagits bort!

 

Lycka till med återhämtningen och uppdatera gärna.

 

Kram

 

 

3 barn, 42år 171 cm 62 kg
Strl före 80 A (knappt)
Efter ? (önskar C)
Konsultation 14/9 Jörg Bohn, Citadellkliniken
Op 10/2 -16 Jörg Bonn, Full buk + bröst, Motiva Ergonomix 360cc mini, bakom

Annons
2016, May 19 - 22:42
Norpan
Norpan's picture
Offline
Last seen: 5 years 4 months ago
Silver
Joined: 2013-11-05 21:09

Vad skönt Alena! Måste kännas befriande att få bort det onda. Lycka till med läkningen nu och som Orange säger ta det lugnt och ring kliniken vid första antydan till vätskeansamling.

Orange: vad skönt att du också får hjälp! När jag kollar dina bilder ser jag en viss likhet med min mage. Jag är ju svullen både över och under naveln men det är bara på höger sida jag är svullen och har ont, och jag har mest ont ovanför naveln. Det sticker/svider och bränner och när jag böjer mig framåt känns det som om ngt sitter i vägen. Däremot är inte svullnaden så hård, mer knölig. Känns det hårt om du känner på din mage?

2 barn, 37 år, 169 cm, 57 kg
Op mitten på dec, Art Clinic
Stor bukplastik

2016, May 19 - 23:06
Orange
Orange's picture
Offline
Last seen: 5 years 18 hours ago
Silver
Joined: 2015-12-30 09:57

Norpan, jag är stenhård över naveln, och ner mot höger sida. Däremot har jag som tur är inte särskilt ont längre. Hade onte som du beskriver med stickningar/sveda ett tag efter hamn tömde kapseln på vätska men det gick över. Nu är det mer känslan av ett tryck över magen som sitter kvar samt att det spänner i ärret, antagligen eftersom magen är så stram iochmed svullnaden.

 

Alena, vad tråkigt att din kapsel kom tillbaka och du fick göra om det igen. Det är ju min fasa att man ska dras med det för evigt. Har du fått någon förklaring varför det kommer tillbaka eller råd för att unvika det? Jag har också förstått det så att vissa har mer benägenhet att bilda mycket ärrvävnad, men om ärrvävnaden är pga ett serom som kapslas in borde man slippa det om man inte samlar på sig lika mycket vätska. När det gäller mina problem tror jag att något sprack i lagningen av bråcket alt. där magmusklerna var fästa. Detta hände ca 4 veckor efter operationen då jag fick riktigt ont och ett blåmärke, efter det kom bulan (vätskan). Tyvärr tog inte min kirurg det på allvar när jag besökte honom då, kanske jag hade sluppit detta nu om han dränerat redan då innan kapseln skapades. Nu är ju allt ganska läkt så jag tänker att risken ska vara mindre att det händer igen, måste ju försöka vara positiv :-)

3 barn, 42år 171 cm 62 kg
Strl före 80 A (knappt)
Efter ? (önskar C)
Konsultation 14/9 Jörg Bohn, Citadellkliniken
Op 10/2 -16 Jörg Bonn, Full buk + bröst, Motiva Ergonomix 360cc mini, bakom

2016, May 23 - 22:14
Alena
Alena's picture
Offline
Last seen: 8 years 4 months ago
Brons
Joined: 2015-06-22 11:49

Denna gång fick jag ha dränet kvar i en vecka för att hindra att vätskan ansamlas . Tar det lungnare nu denna gång tänker mig noga för så att jag inte gör något som får det att svullna extra mycket . Sen är det väl bara att hoppas att det inte kommer tillbaka . Trycket är borta bara det är ju en befrielse .

2 barn , 51 år , 170 cm, 72 kg ,
op bröstförminskning 2007 Leif Gyllbert Sofia hemmet,
op stor bukplastik april 2015 Leif Gyllbert Sofia hemmet
op borttag av serom 8/9 leif Gyllbert
Konsultation Ulf samuelsson Akademikliniken

Annons
2024, March 13 - 23:27
sarry
sarry's picture
Offline
Last seen: 6 months 1 week ago
Brons
Joined: 2024-01-11 16:44

Stackars dig.. hoppas det är bättre för dig nu.vilken kirurg gjorde du det och stad? styrkekeamar

Annons
Annons
Annons