Annons
107 posts / 0 new
Last post
#1 2016, November 13 - 12:13
xxfinxx
xxfinxx's picture
Offline
Last seen: 2 years 3 months ago
Silver
Joined: 2014-06-29 18:14

Hjälp! Brösten är försörda av Johan Nordquist

/lite långt men ha tålamod, det här måste läsas av alla som funderar på Bellakliniken. Och jag är verkligen tacksam för alla råd ni möjligtvis har. /

Den 8/11 opererades jag på Bellakliniken av Johan Nordqvist.

Det var min andra op där, en korrigering (30000 kronor).

BAKGRUND TILL KORRIGERINGEN:

Dom första implantaten han stoppade i förra året (1050 cc) hade glidit ner till mina armbågar och bröstvårtorna satt längst upp. Dom gled isär åt sidorna så mkt när jag la mig att jag hade ont. Dessutom satt den vänstra högre upp än den högra. Implantatkanten på ovansidan var mycket synligare på vänster, som jag förstår beror det på hur tunn muskeln ovanpå är, alltså hur kirurgen gjorde fickan. Och sist men inte minst såg dom ut som två fotbollar och liknade inte bröst nånstans. Jag gillar stora bröst och har absolut inget emot att dom ser gjorda ut, men formen på dessa var grymt fult. Han diskuterade varken, profil eller beredd med mig på konsultationen. Jag frågade om jag ska ha anatomiska om jag tänker bli så stor som mina önskebilder. Han sa att anatomiska skulle ändå se likadana ut som runda (?!) och valde sedan dessa fotbollar. Det enda jag fick tycka till om var genom att se volymen i en sportbehå med en t shirt på. Det säger ju ingenting om formen och hur dom ser ut när man är naken, vilket jag upptäckte efter operationen. Bilder i min profil.

Hursomhelst, på grund av ovanstående var jag tvungen att ha behå dygnet runt och ville helst inte visa mig naken. Men jag hade fått stora bröst och av någon anledning fattade inte hur fel Johan hade gjort, så jag fortsatte vara nöjd med honom och gick tillbaka för en korrigering:

MÅLET MED ANDRA OPERATIONEN:

Den här gången skulle han
-lyfta upp dom
-lägga dom närmare varann så att jag får en klyfta
- fixa så att dom inte glider isär och gör ont när jag ligger
-ta bort den synliga kanten på implantatet på vänster sida
- byta implantat till något som ser någorlunda ut som bröst, om än stora och fejka, inte bollar. Jag var VÄLDIGT tydlig med att jag fortsatt ville ha samma storleksordning och visade flera önskebilder samt tryckte ner ett par cm på mina dåvarande 1050 cc och sa "jag vill bara ha bort lite av bollformen, inte mindre bröst"

Han sa att han skulle fixa allt det där och förslog Motiva Full profil 775 cc (hade Corse innan) eller
Demi profil 625cc. Jag valde 775 då och sa att jag är rädd för att dom ska bli för små;

Dagen innan operationen och efter att ha varit på en annan konsultation kom jag på att det kanske är så att mina implantat är för breda. Jag mailade honom då och föreslog att vi ska ta mindre breda implantat. Jag skrev att jag fortsatt vill ha stor byst och skickade med en önskebilder för säkerhetskull (som han redan sett på konsultationen). Jag fick inget svar så jag ringde dom. Då sa en sjuksköterska att han hade sett mailet och tyckte det var ok och dom har bytt implantat.

På operationsdagen frågade jag om han tyckte att det var bra val av implantat, han svarade "ja det var ett smart val". Jag var så hemskt nervös och hade en äcklig magkänsla hela tiden inför operationen...nu vet jag varför.

EFTER KORTIGERINGEN:
När jag såg mina nya bröst började jag gråta, och jag har stirrat i väggen eller gråtit i 3 dagar nu. Min kille har fått panik över hur jag är och vill att vi ska söka hjälp (typ psyket?!) Jag tar lugnande mediciner men mår ändå extremt dåligt. Jag känner mig vandaliserad. Jag ska berätta varför.

Vi pratade om att Johan skulle fixa min klyfta, jag har ingen klyfta längre. Han skulle fixa så dom inte åker isär, det gör dom fortfarande i allra högsta grad. Han skulle lyfta upp dom så att jag har mer volym upp till, dom är mer eller mindre platta. Dom är på tok för små. MEN det värsta av allt är att dom ser ut som "mammabröst" nu, och det finns väldigt konstiga (extremt fula) veck på sidorna som inte fanns förut. Det är också små veck framtill. Snitten sitter på olika höjd. Ni får titta på bilderna.

Efter operationen när Johan Nordquist kom för att skriva hem mig försökte jag tala om allt det här. Då blev han väldigt aggressiv, sa "när man väljer implantat själv får man stå sitt kast" och gick ut ur rummet medan jag fortfarande pratade! Jag, min kille och sjuksköterskan stod där helt förstummade. Han sa alltså mer eller mindre att han visste precis hur fula mina bröst skulle bli och långt ifrån resultatet vi diskuterade men la mig under kniv och gjorde såhär ändå för att jag skulle betala för att jag vågade föreslå implantat..... han undersökte inte ens brösten. Min behå var för stor, det kollade han inte. Allt jag har skrivit här om att dom glider isär osv fick inte diskuteras. Han sa "skyll dig själv, du skulle ha haft 775cc" och gick ut.

Jag är jätte traumatiserad. Både av resultatet och hans agerande. Jag vågar inte titta i spegeln och känner mig stympad. Hans agerade gör att jag känner att jag har blivit utsatt för någon typ av övergrepp. Det kanske låter dramatisk men hur känner man om någon säger att dom var fullt medvetna om att mina bröst skulle bli förstörda men sa inget till mig och sövde ner mig och skar i min kropp ändå.....? Att han blev aggressiv och gick ut bevisar bara att han vet att det han gjorde är oförsvarbart. Annars hade han ju bemött mig på ett normalt och professionellt sätt.

Han har nu fått totalt 74 000 kronor av mig och jag är rädd att jag inte har råd med fler operationer och vet inte ens om det är fysiskt möjligt att fixa dom här nu.

Snälla hjälp mig om ni vet nåt. Vad ska jag göra?

Annons
2016, November 13 - 13:15
winnys
winnys's picture
Offline
Last seen: 6 years 2 months ago
Silver
Joined: 2016-11-08 18:36

Jag kan inte se bilder än men vecken som du beskriver låter nästan som rippling.
Sydde Johan inte dina fickor för att förhindra att implantaten ska glida isär? Det spelar ju ingen roll om du byter implantat om han inte korrigerar fickorna på något sätt.
På vilket sätt skulle han "lyfta upp" brösten? Brösten kan ju (så vitt jag vet) bara hamna längre upp om man gör ett lyft av något slag.
Kan du inte gå på konsultation hos en annan kirurg för att höra vad de säger? Förstår att du är besviken och jätteledsen. Ifall Johan redan visste innan din korrigering att du inte kan få det resultat du önskar med de implantaten du hade valt så skulle han ha varit tydlig med det. Jag förstår inte riktigt vilken skillnad Johan menar att det hade blivit för dina problem med andra implantat?

25 år, 162 cm, 55 kg
Uttag av implantat
Läppförstoring med fillers
Intresserad av fettsugning av haka/hals
Funderar på bröstlyft eller nya mindre implantat

2016, November 13 - 15:02
pinkapple
pinkapple's picture
Offline
Last seen: 5 years 3 months ago
Silver
Joined: 2016-11-03 19:49

Vad är det du menar med att du inte har nån klyfta längre? Har du fått symmastia?

Bröstförstoring delvis bakom muskeln.
Gjort kosmetisk tatuering, fillers och diodlaserbehandlingar

2016, November 13 - 17:59
xxfinxx
xxfinxx's picture
Offline
Last seen: 2 years 3 months ago
Silver
Joined: 2014-06-29 18:14

Bilderna borde vara synliga nu.

Nej han sa inget om att sy fickorna. Han sa att han skulle använda ett nät som skulle både höja upp dom och trycka ihop dom och hålla dom på plats när jag ligger. Jag tror det kallas Internal bra på engelska. Men det har ju iaf inte hjälpt. Jag förstår inte heller hur 775 skulle ha löst dom problemen jag har.

Storleksmässigt förstår jag inte hur implantat med bara 4 mm mer projektion (hans andra förslag) skulle ha gjort att jag inte fick nuvarande "mammabrösten". Och om han nu tyckte att jag skulle ha 775 så borde han ju ha sagt det innan operationen , inte efter.

Att jag inte har någon klyfta menar jag alltså i det avseende att dom är helt platta upptill och i mitten.

Annons
2016, November 13 - 18:03
xxfinxx
xxfinxx's picture
Offline
Last seen: 2 years 3 months ago
Silver
Joined: 2014-06-29 18:14

Winnys jag försöker samla kraft till att ta tag i det här och söka upp någon annan. Men är jätte rädd för att dom vilseleder mig igen. Det är därför jag skriver här. Hoppas på att någon har tips på en bra kirurg ...

2016, November 13 - 19:36
pinkapple
pinkapple's picture
Offline
Last seen: 5 years 3 months ago
Silver
Joined: 2016-11-03 19:49

Menar inget illa men jag undrar hur du menar att du skulle få mindre bollbröst men ändå ha i stort sett lika stora? Du är ju väldigt liten i kroppen och då blir det bollar oavsett om det är mjuka eller fasta implantat. Kan du tänka dig byta till mycket mindre och göra ett lyft för att få bort problemen? Mer värt att vara komplikationsfri med "normalstora" sillisar än att ha väldigt stora bröst med problem. Stora implantat påfrestar ju tyvärr mer :/

Bröstförstoring delvis bakom muskeln.
Gjort kosmetisk tatuering, fillers och diodlaserbehandlingar

2016, November 13 - 19:46
Bellie
Bellie's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Silver
Joined: 2016-02-15 20:56

Jag tänker såhär att om man haft så pass stora implantat som 1050, o sen går ner ca 400, så måste de ju bli "slappare" eftersom de varit så uttöjda? Som ovan säger känns de som ett lyft kanske hade vart nått för o få upp dem efteråt då, hur får man annars upp dem me en fastare look? Och vad jag förstått så innebär de ju större risker med så stora implantat.... vilket man får ha i beräkning tänker jag.

Har förstått de blir svårare o svårare o få ett "lika bra" resultat ju fler op:s man gör, att de blir svårare typ, om jag fattat rätt. O vad jag förstått var detta din 3e. Kanske har nått me saken o göra? Är ju absolut inte kunnig utan bara spånar fritt.. :)

Inte för att de spelar roll vad jag tycker men tycker dem är himla mkt finare nu än när du hade 1050 :-) Men är ju du som ska va nöjd!! Ser inte att dem är platta upptill alls, o du ville ju ha mindre bolligt däruppe (?) o nu är de ju det. Du har inte tänkt testa ringa för o prata me Johan om vad som hände där egentligen när han storma ut?

2 barn, 26år, 167cm, 53kg
Strl före op: 70/75B (fel)
Strl efter op: 65G
Egen vävnad: ca 140cc
OP 10/8-16 Patrik Höijer, NK,
425cc Motiva, runda, HP, bakom

OP 2, 3/10-17 Patrik Höijer, NK.
725cc UHP, bakom.
Strl: 65I

Annons
2016, November 13 - 19:50
xxfinxx
xxfinxx's picture
Offline
Last seen: 2 years 3 months ago
Silver
Joined: 2014-06-29 18:14

Om vi delar på det så är det dels alla problem jag hade, dels att dom såg ut som bollar.

Om en storleksändring skulle lösa problemen så skulle ju dom varit borta nu eftersom jag har mycket mindre implantat. Men problemen är kvar. Det är andra korrektiva åtgärder som skulle ha löst det.

Vad gäller bollformen så menar jag att jag fortsatt ville ha stora och runda bröst som exempelbilderna jag har laddat upp (kika på dom). Men inte extrema bollar. Stora bröst måste inte se ut som bollar, jag har väldigt många andra liknande bilder. Om man skulle kapa av storleken på olika sätt för att få till en lite "mjukare" look så var det helt ok för mig,därav att jag ju gick med på en minskning nu till min korrigering. Men Nordquist sa aldrig att dom skulle bli hängiga och absolut inte i samma storleksordning som bilderna. Och återigen, problemen är inte borta, jag har bara fler nu nämligen vecken på sidorna och hängigheten...

2016, November 13 - 20:00
xxfinxx
xxfinxx's picture
Offline
Last seen: 2 years 3 months ago
Silver
Joined: 2014-06-29 18:14

Tack snälla för att du säger att dom är fina:) ärligt talat tycker jag inte det och om man jämför med "önskebilderna" så är det ju långt ifrån. Det är inte heller bara "finheten" utan jag har kvar besvären som skulle korrigeras. Om det var så att jag hade blivit informerad om att dom blir hängiga och att besvären kanske inte försvinner hade jag behållit mina gamla. Jag fick aldrig den informationen. Han sa att dom kommer att bli precis som jag vill och utan att glida isär osv.

Jag är kränkt av hans bemötande och ärligt talat känner ytterst lite förtroende för honom nu. Skulle han söka upp mig för att förklara sitt agerande och be om ursäkt skulle jag lyssna. Men det tar verkligen emot för mig att kontakta honom. Då jag tänker anmäla honom och kräva tillbaka mina pengar så blir det ändå en kontakt men om någon har varit så otrevlig vid ett tillfälle då han såg att jag var uppgiven och ledsen så förväntar jag mig inte bättre bemötande i framtiden.

2016, November 13 - 20:03
Bellie
Bellie's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Silver
Joined: 2016-02-15 20:56

Nej de behöver inte se ut som bollar, men du själv väger 44kg o ser inte direkt ut att ha så mkt underhudsfett/vävnad som skulle bädda in implantaten mer så de skulle se mindre bolligt ut. Känns omöjligt att få den Strl du önska på bilderna på din kropp utan att de skulle se "extremt bolligt ut".

Vilka problem menar du? Att dem åker åt sidan?

2 barn, 26år, 167cm, 53kg
Strl före op: 70/75B (fel)
Strl efter op: 65G
Egen vävnad: ca 140cc
OP 10/8-16 Patrik Höijer, NK,
425cc Motiva, runda, HP, bakom

OP 2, 3/10-17 Patrik Höijer, NK.
725cc UHP, bakom.
Strl: 65I

Annons
2016, November 13 - 20:06
Bellie
Bellie's picture
Offline
Last seen: 1 month 1 week ago
Silver
Joined: 2016-02-15 20:56

Ja ja tycker verkligen de ser mkt bättre ut nu! Men som sagt, är ju du som skulle vara nöjd :-)

Nej förstår det, men samtidigt hade de kanske vart intressant o höra va han säger om de såhär lite efteråt.. kan rekommendera Annars att höra vad Patrik Höijer säger om dina bröst nu!

2 barn, 26år, 167cm, 53kg
Strl före op: 70/75B (fel)
Strl efter op: 65G
Egen vävnad: ca 140cc
OP 10/8-16 Patrik Höijer, NK,
425cc Motiva, runda, HP, bakom

OP 2, 3/10-17 Patrik Höijer, NK.
725cc UHP, bakom.
Strl: 65I

Annons
Annons
Annons