Annons
12 posts / 0 new
Last post
#1 2020, November 17 - 16:56
anonym (not verified)
anonym's picture

Fettransplantation till bröst och vårtgårdsplastik

Hej!

Jag ska genomföra en fettransplantation till bröst och en vårtgårdsplastik för att korrigera mina milt
tubulära bröst (grad 1). Fettet ska tas från magen, lovehandles och insida lår. Vårtgårdarna ska "brännas" så dem blir lite mer plattare och drar ihop sig (vet inte vad detta ingrepp heter men ska vara något som tydligen använts på puffy nipples).

Ni som genomgått fettransplantation till brösten, hur har det känts? Smärta efteråt? När kunde ni återvända till jobb? Tips på vad som är bra att tänka på innan respektive efter operationen?

Är det värt att boka in sig på en sådan LPG massage eller räcker det att massera själv? Jag är så orolig för ojämn/gropig hy, främst på magen då jag förstått att det är vanligast att få där. Men kirurgen ska lämna fett där för att minimera risken.. Hittar inte så mycket info om detta så är väldigt tacksam för svar!

Annons
2020, November 17 - 18:36
Osiris75
Osiris75's picture
Offline
Last seen: 1 year 2 months ago
Silver
Joined: 2020-11-01 12:11

Följer tråden då jag opereras om två veckor...

Gift, 47 år, 173 cm, 83 kg (gått ner 50 kg)

Operationer via Mattias Elmér, Nordiska kliniken
Bröstlyft och bröstförstoring med eget fett, vårtgårdsförminskning, fettsugning (mage, venusberg, rygg, sidorna) och halslyft.
Finjustering av fettsugning, ny fettransplantation till brösten och korr av hudflik.
Bukplastik samt lyft av venusberg.
Korr av ärr (t-korsning), bröstveck, ärr efter halslyft samt ta bort fett/hudsamling mellan navel och bröst.
Strl före op: 90 C/D (ihoprullade "taxöron")
Strl efter op: 85 E

2020, November 17 - 19:09
Annagberg
Annagberg's picture
Offline
Last seen: 3 months 3 weeks ago
Brons
Joined: 2020-07-18 18:34

Jag gjorde det ingreppet för 3 veckor sen och tog fett från precis från dom ställen som du ska ta ifrån. Nu är det ju som sagt relativt nygjort, men än så länge tycker jag det ser bra ut på alla tagställen och brösten. Det är bara lite hårt på vissa ställen fortfarande som fettsugits, men det mjuknar mer och mer för varje vecka.

Jag var ledig en vecka efter operationen så jag behövde aldrig vara sjukskriven, så när jag kom tillbaka var det ingen som märkte att jag hade gjort något. Jag hade inte så ont, behövde aldrig ta några starkare smärtmediciner.

Brösten och låren kändes typ ingenting, det var mest magen som gjorde lite ont och framför allt att man kände sig stel och orörlig första dagarna eftersom det var svårt att böja sig och därmed klä på sig osv. Men jag var ute och gick promenad redan dagen efter. Nu gjorde inte jag någon stor fettsugning för det fanns inte så mycket att ta av (600 ml totalt togs bort och 120 ml in till varje bröst).

Min kirurg sa inget om massage, men jag har tänkt jag ska maila honom och fråga om det.

Har fettransplantation till brösten inbokad i oktober.

2020, November 18 - 11:49
Chloe (not verified)
anonym's picture

Tack för svar! Kul att höra att det ser bra ut både på tagställena och brösten från någon som tagit fett från samma ställen som jag ska. Ska dock ta lite mer än dig, 900 ml, då 300 ml ska sprutas in i varje bröst.

Skönt att du inte behövt några starkare smärtmediciner, har varit orolig för att det ska göra så ont så att man inte kan sova. Förstår att man är stel de första dagarna, ska också tänka på att röra på mig så jag inte blir stillasittande. Blev det mycket blåmärken och har du kunnat börja träna igen?

Annons
2020, November 19 - 08:44
Annagberg
Annagberg's picture
Offline
Last seen: 3 months 3 weeks ago
Brons
Joined: 2020-07-18 18:34

Jag tycker det mesta har stannat kvar än så länge på brösten, men om mer försvinner så överväger jag att göra en påfyllning så att man får igen det man har tappat. Jag var mer ute efter att fylla ut ”tomma” bröst än att få större.

Jag sov dåligt första veckan, men inte för att det gjorde ont utan för att det var så svårt att sova på rygg, men det är väl en vanesak.

Insida lår var helt blåa, men i övrigt var det inte mycket blåmärken och nu drygt tre veckor efter så är nästan alla blåmärken borta. Jag har på mig en kompressionsbyxa som även går upp över magen så jag kan ha den på mig under mina vanliga kläder.

Jag började faktiskt träna nu i veckan (bortsett från promenader som jag har gått varje dag), jag kunde inte hålla mig längre ? jag tränar styrka så jag kör ganska lätt än så länge för att jobba mig upp till dom tyngre vikterna successivt. Jag har inte känt något obehag, men jag undviker att träna bröst för säkerhets skull.

Har fettransplantation till brösten inbokad i oktober.

2020, November 22 - 13:10
Chloe (not verified)
anonym's picture

Ja, att köra en omgång två är ju alltid ett alternativ om man har mer fett att ta ifrån, min kirurg sa att de allra flesta brukar vilja göra det. Jag är egentligen inte heller ute efter större utan mer att förbättra formen så hoppas en gång räcker.

Förstår verkligen att det är svårt att sova på rygg! Vet inte hur jag ska klara av det.. Skönt att höra att blåmärkena försvinner också! Ser så fruktansvärt ut på vissa bilder jag sett...

Lätt styrka lät som bra träning att börja med, då skakas ju inte brösten på samma sätt som vid konditionsträning.

2020, November 23 - 18:15
Annagberg
Annagberg's picture
Offline
Last seen: 3 months 3 weeks ago
Brons
Joined: 2020-07-18 18:34

Jag har tyvärr inte så mycket fett att ta ifrån så jag kan inte ta från samma ställen igen, utan då är det i så fall nya ställen och det vet jag inte om jag är så sugen på. Jag är som sagt nöjd som det ser ut nu, så det är mer utifall att mer försvinner ?

Då får jag önska dig lycka till när det väl är dags, jag tycker att det här ingreppet känns värt pengarna eftersom man får två ingrepp i ett och att brösten ser och känns helt naturliga och man behöver inte tänka på samma risker som vid implantat.

Har fettransplantation till brösten inbokad i oktober.

Annons
2020, November 24 - 10:49
Chloe (not verified)
anonym's picture

Förstår, kul att du är nöjd och skönt att slippa gå igenom det en gång till. Håller med! Just nu är jag nervös och orolig och tänker på allt möjligt som kan gå fel.. Men hoppas det känns bättre när det väl är dags. Tack snälla! :)

2020, November 24 - 12:59
m_97
m_97's picture
Offline
Last seen: 3 weeks 1 day ago
Silver
Joined: 2018-10-22 10:58

oj, väldigt nyfiken på det där med att "bränna bröstvårtorna" tidigare aldrig hört det! När du vet vad det heter får du gärna dela med dig :)

I övrigt kan inte jag bidra med mycket svar på dina frågor men önskar dig lycka till!

0 barn, 23 år, 170 cm, 63 kg

Utgångspunkt: straxt under 70A med gravt tubulära bröst
Hoppas få: en något mer rundare form

2020, November 25 - 23:23
Blomma2020
Blomma2020's picture
Offline
Last seen: 1 year 4 months ago
Silver
Joined: 2020-04-14 13:22

Gud det är precis de här ingreppen jag skulle vilja göra ifall jag inte bestämmer mig för implantat. Hade inte hört talas om någon med tubulära bröst som inte opererat in implantat så trodde inte det var något som jag kunde förvänta mig.

Jag hittar dock inget pris om detta på min kliniks hemsida (nordiska) och undrar om ni skulle vara bekväma med att dela med er vad ni betalade. Så kan jag ha någon sorts uppfattning i vad mitt pris kan bli!
Och lycka till Chloe!! Bara någon vecka kvar såg jag :)

18 år, 172 cm, 69 kg
75B/C innan op
Op 1/3-21 Patrik Höijer
Motiva ergonomix 425 cc demi + ”mini” lollipoplift och snitt i bröstvecket för placering av implantat

Annons
2020, November 29 - 11:50
Chloe (not verified)
anonym's picture

m_97 - Det hade inte jag heller! Det verkar inte vara en vanlig metod i Sverige, kirurgen jag gick till hade fått lära sig detta utomlands. Fick se privata bilder som kirurgen hade, för hittade inte några själv. Tack! :)

blomma 2020 - Gå in på realself och kolla bilder, hittade fler med tubulära bröst som såg liknande ut som mina som hade fått fina resultat. Tror det dock är vanligast med implantat och någon form av vårtgårdslyft, men jag har inte velat ha främmande material i min kropp och har även velat minimera ärren så mycket som möjligt, därför valde jag detta. Men som sagt jag har en mild variant av tubisar, i gravare fall kanske inte ens detta är ett alternativ. Gå på flera konsultationer och se vad just du har för alternativ, upplevde att alla säger lite olika! Jag betalade 73 tusen allt som allt, så det är dyrare då det är en mer tidskrävande operation. Tack! :)

Annons
Annons
Annons