Annons
1 post / 0 new
#1 2024, May 10 - 20:47
Nikita85
Nikita85's picture
Offline
Last seen: 4 months 8 hours ago
Novis
Joined: 2022-04-09 07:22

Näsplastik på Estetikcentrum som gick jätte fel!

Jag vet inte var jag ska börja. Jag påbörjade min resa med Estetikcentrum 2022 när jag kom dit för konsultation om näsplastik. Dr Farooq uppmärksammade mig på att jag hade sned näskiljevägg. Inledningsvis tänkte jag då att jag ville få den rak plus att jag ville ha min näsa lite kortare och mer A formad nästipp instället för den runda jag hade. Jag var tydlig med att jag ville ha en liten förändring. Till slut sa dr Farooq att vi inte behövde röra näskiljeväggen, utan att han kommer försöka göra näsan rak och endast justerar nästippen.

Några månader efter operationen när svullnaden hade lagt sig såg jag hur många saker hade gått snett. Dels så var nästippen för smal så jag fick ”kollapsade” näsborrar. Jag ville aldrig ha en small tipp för det passar ej mitt ansikte. Han sa att det kan vara vanligt som komplikation när man kortar nästippen. Det var inget jag fick höra under konsultationen, då hade jag avstått från det. Eftersom nästippen var nu så smal så kunde man faktiskt se den sneda näskiljeväggen ännu mer. Så det blev faktiskt omvänt än det läkaren hade sagt. Det slutar inte där. Nästippen tippade dessutom. Nu skyllde läkaren på mig att ibland så kan det ske om man endast opererar nästippen, som var ju mitt beslut. Fast mitt beslut baserades ju på hans rekommendationer. Jag påpekade alla dessa komplikationer men det som åtgärdades vid första reoperationen var endast lyft av nästippen med en bit brosk från näskiljeväggen.

Nu tillkom en ny komplikation. Efter att nästippen lyftes så fick jag en liten upphöjning och en liten insjukning på näsan som brukar kallas the brake. Jag bad och bön om att åtgärda alla komplikationer igen. Jag blev dumförklarad och både Dr Farooq och Ali försökte övertala mig till att min näsa var fin. Till slut tjatade jag mig till en ytterligare reoperation där läkaren skulle fylla i insjukningen, med en bit av brosk från mitt öra, och skrapa på upphöjningen så att min profil blev rak. Han ville inte vid det tillfället göra något åt mina näsborrar (förmodligen för att han inte visste hur). Igen vaknade jag efter operationen och insåg att jag nu hade fått en puckel. Dr Farooq sa att det var bara svullnad och att jag skulle massera där.

Helt förstörd och traumatiserad vände jag mig till en Akademikliniken. Där hade jag tur att få träffa doktor Selcuk som ville ta sig an min näsa, för jag vägrade att gå tillbaka till Estetikcentrum. Efter min 3 reoperation ser min näsa mer ”normal ut. Jag har dock fortfarande lite för smal nästipp men nu är inte näsborrarna kollapsade och näsan är mer rak. Jag fick även operera flaringen av mina näsborrar. Det visade sig också att den extra brosken som hade lagts in satt löst, och därav hade flyttat på sig och skapade den här knölen jag fick. Så den togs bort och ny krossad liten bit sattes in. Jag har fortfarande en liten upphöjning kvar som kanske ska skrapas bort om ett halvår. Jag har redan så mycket ärrvävnad kvar att jag måste vara försiktig.

Jag kan ge mer information till de som vill, men vill helst glömma den här episoden i mitt liv och gå vidare, vill mest varna andra så de slipper uppleva något så hemskt som bara ger ångest för livet.

Annons